تأسیسات فنی و زیرساخت های عمرانی در معرض تهدید فرونشست

جهان صنعت نیوز| عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: مهم ترین مشکل پدیده فرونشست زمین، نابودی سفره های زیرزمینی است، زیرا وقتی آب تخلیه شده و فرونشست رخ می دهد، عملا دیگر امکان تشکیل سفره زیرزمینی در آن منطقه وجود نخواهد داشت.

سیدحسین افضلی عضو کمیسیون عمران مجلس با هشدار نسبت به افزایش وقوع بحران فرونشست زمین در کشور، گفت: یکی از موضوعات بحرانی در کشور، مسئله فرونشست زمین است به طوری که امروز بسیار از مناطق شهری و دشت های اطراف کلانشهرها درگیر این پدیده هستند.

نماینده مردم اقلید در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در ۹ سال اخیر، کشور درگیری خشکسالی شدید بوده، حال متأسفانه علی رغم وجود خشکسالی، میزان برداشت از آب های زیرزمینی هر سال نسبت به سال گذشته افزایش یافته است، از طرف دیگر در برخی از مناطق پا را فراتر گذاشته و برای تأمین آب، عمق چاه ها را بالا برده اند.

در علم کشاورزی به پدیده فرونشست، لوله زایی نیز گفته می شود، به طوری که با تخلیه آب سفره های زیرزمینی، عملا فضای متخلخل میان دانه های خاک به همدیگر نزدیک و چسبیده می شود و پس از مدتی سطح خاک پایین آمده و پدیده فرونشست رخ می دهد

وی افزود: در علم کشاورزی به پدیده فرونشست، لوله زایی نیز گفته می شود، به طوری که با تخلیه آب سفره های زیرزمینی، عملا فضای متخلخل میان دانه های خاک به همدیگر نزدیک و چسبیده می شود و پس از مدتی سطح خاک پایین آمده و پدیده فرونشست رخ می دهد.

افضلی ادامه داد: مهم ترین مشکل پدیده فرونشست زمین، نابودی سفره های زیرزمینی است، زیرا وقتی آب تخلیه شده و فرونشست رخ می دهد، در اثر تراکم خاک، فضا و مسیر عبور آب پر می شود و عملا دیگر امکان تشکیل سفره زیرزمینی در آن منطقه وجود نخواهد داشت.

این نماینده مردم در مجلس دهم تصریح کرد: همچنین پدیده فرونشست، تأسیسات و زیرساخت های عمرانی از جمله خطوط راه آهن، جاده و لوله های آب و گاز را مورد تهدید قرار می دهد.

عضو کمیسیون عمران مجلس ادامه داد: تنها راه مقابله با پدیده فرونشست، کاهش برداشت آب از سفره های زیرزمینی است، در غیر این صورت در آینده باید شاهد سونامی فرونشست در کشور باشیم.

عمومی
شناسه : 28563
لینک کوتاه :
دکمه بازگشت به بالا