xtrim

نهضت ملی مسکن در شهریورماه افتتاح می‌شود

به گزارش جهان صنعت نیوز: «محمود محمودزاده» درباره آخرین وضعیت اجرای طرح نهضت ملی مسکن ضمن اعلام این خبر افزود: تا پایان شهریور ماه اولین واحدهای طرح نهصت ملی مسکن تحویل داده می‌شود که بر مبنای برنامه ریزی انجام شده حدود ۱۰۰ هزار واحد به افرادی که زودتر در طرح شرکت کرده و آورده اولیه خود را واریز کرده‌اند و عامل ساخت پروژه بوده‌اند، تحویل داده خواهد شود.

به گفته محمودزاده افتتاحیه پروژه‌ها در بسیاری از استان‌ها از جمله یزد، کرمان، خراسان جنوبی و ….. خواهد بود.

۸۰ درصد ساخت مسکن برای دهک های یک تا سوم از سوی دولت است

معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی درباره مبلغ آورده متقاضیان در طرح نهضت ملی مسکن و قیمت تمام شده که محل سوال بسیاری از شرکت کنندگان در این طرح است، گفت: مبلغ آورده برای هر دهک متفاوت است، دهک‌های اول تا سوم که تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی بوده و حدود ۸۰۰ هزار خانوار هستند، فقط ۲۰ درصد آورده اولیه را باید تامین کنند و ۸۰ درصد هزینه با پرداخت تسهیلات دولتی برای آنها محقق خواهد شد.

وی ادامه داد: برای دهک‌های متوسط حدود ۵۵ درصد هزینه‌ تمام شده از طریق تسهیلات انجام می‌شود.

محمودزاده گفت: کارگروه ویژه توسط معاون اول رئیس جمهور و با دستور رئیس جمهوری برای تامین مالی طرح نهضت ملی مسکن با توجه به توان خانوارها تشکیل شده است که این موضوع عملیاتی شود.

وی ادامه داد: قیمت تمام شده ساختمان نیز به بسیاری از مسائل بستگی دارد و دولت در تامین زمین، سود تسهیلات، یارانه انشعابات با هدف کاهش قیمت نهایی ساخت کمک می‌کند.

به گفته محمودزاده  آورده اولیه متقاضیان در استان‌های مختلف با توجه به تراکم ساختمان، زیربنا، زمان آغاز ساخت متفاوت است.

وی توضیح داد: در شهرهایی که جمعیت آنها زیر ۱۰۰ هزار نفر است زمین واگذار می‌شود، به نوعی ساخت مسکن به صورت تدریجی  و دوسالانه است و فشاری برای میزان آورده وجود ندارد اما در پروژه‌های انبوه سازی که با آورده متقاضی کار پیش می رود با توجه به تراکم ساختمان و … متفاوت است و باید آورده زودتر پرداخت شود اما تلاش می‌شود قیمت‌ها درصد قابل ملاحظه‌ای پایین‌تر از واحدهای مجاور خارج از این طرح که توسط بخش خصوصی ساخته می شود، باشد.

محمودزاده درباره پایه قیمتی طرح نیز گفت: این پروژه باید به نحوی انجام شود که هم صرفه اقتصادی برای سازنده‌ها داشته باشد و هم قیمت برای مردم به حداقل ممکن برسد. در برخی شهرهای جنوبی مشکل تامین مصالح و هزینه حمل وجود دارد که بر این اساس ضرایب در نظر گرفته شده و به قیمت پایه اضافه شده است.

محمودزاده خبر داد که طی هفته‌های آتی جلساتی با هیات مدیره جدید انبوه سازان برگزار خواهد شد تا از نظرات آن‌ها بهره‌مند شویم‌.

وی درباره مبلغ تسهیلات توضیح داد: این مبلغ در تهران ۴۵۰ میلیون تومان، در  کلانشهرها ۴۰۰، مراکز استان‌ها ۳۵۰ و سایر شهرهای کشور ۳۰۰ میلیون تومان خواهد بود.

محمودزاده گفت: با توجه به نقش صندوق ملی مسکن بازپرداخت این تسهیلات قطعا کمتر خواهد شد و جزئیات آن به اطلاع خواهد رسید.

چند واحد نهضت ملی ساخته و تامین زمین شده است؟

معاون وزیر راه و شهرسازی درباره میزان مشارکت در این طرح گفت:  بیش از ۵ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر در هفت فاز اعلام شده در طرح‌های حمایتی دولت ثبت نام کرده‌اند که بیش از ۹۰ درصد ثبت نام کنندگان پالایش شده‌اند و اطلاع‌رسانی نیز توسط ادارات کل استان و شهرهای جدید برای طی مراحل مورد نیاز در تشکیل و تکمیل پرونده انجام شده است.

محمودزاده توضیح داد: عمده ۱۰ درصد باقی مانده نیز شامل دو گروه می‌شوند که یا ثبت نامی‌های جدید و از ۱۵ تیرماه به بعد هستند یا خانواده‌های دارای بیش از ۳ فرزند هستند که مشمول قانون حمایت جمعیت می‌شوند و پالایش آن‌ها نیز در حال انجام است.

معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی گفت: مجموعا حدود ۵۶۷ هزار واحد در حوزه مسکن شهری در حال ساخت است که حدود ۵۰ هزار واحد آن بافت فرسوده و مابقی آن پروژه‌های در حال ساخت است.

وی ادامه داد: حدود ۱۶۰ هزار واحد مسکن روستایی و ۳۳۳ هزار واحد نیز خودمالکی هستند، بیش از ۴۰۰ هزار واحد نیز در مراحل شروع یعنی خاک‌برداری و فونداسیون قرار دارند که مجموع آن‌ها یک و نیم میلیون واحد می‌شود.

محمودزاده اظهار کرد: از ۴ میلیون واحد مورد تعهد ۳ و دو دهم میلیون، مسکن شهری و مابقی آن مسکن روستایی است و برای مسکن شهری یک میلیون و ۵۸۰ هزار واحد زمین مسکونی تامین شده است.

وی افزود: یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحد هم اراضی برای الحاق به محدوده یا شهرک و … در مراحل بررسی کاربری در استان‌هاست که مجموع آن‌ها دو و ۹ دهم میلیون استعداد تامین واحد دارد و بیش از ۹۰ درصد اراضی ۴ساله تاکنون تامین شده است.

اخبار برگزیدهاقتصاد کلانپیشنهاد ویژهمسکن
شناسه : 276607
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *