xtrim

بازار خودرو؛ داغ در فضای مجازی، راکد در عمل

به گزارش جهان صنعت نیوز به نقل از ایرنا: بازار خودروی پایتخت در ابتدای هفته جاری و در پی افزایش نرخ ارز، ملتهب و پُرنوسان شد، به طوری که به گفته کارشناسان از تعداد فروشندگان خودرو کم شد و افرادی که نیاز فوری به خودرو نداشتند خریدهای خود را به تعویق انداختند.

کارشناسان، عرضه اندک خودرو از سوی خودروسازان را همچنان به عنوان عاملی تعیین‌کننده در بازار عنوان می‌کنند که سبب می‌شود فروشندگان به‌ویژه در فضای مجازی جولان داده و قیمت های سلیقه‌ای و دلخواه خود را ارائه کنند.

در این بین، نوسان‌های ارزی نیز سبب می‌شود تا مردم و مشتریان از قیمت‌سازی های افراد سودجو زیاد تعجب نکنند.

کارشناسان می‌گویند با کاهش التهابات و افت نرخ ارز در روز گذشته، آرامش را در روزهای پایانی هفته در این بازار شاهدیم. با این حال، مصرف‌کنندگان واقعی نیز دست نگه داشته و کمتر به خرید اقدام می‌کنند.

بررسی میدانی از بازار خودروی پایتخت حاکی است تا آخرین ساعات معاملات بازار در روز گذشته هر دستگاه پراید ۱۱۱ با قیمت ۵۶.۵ تا ۵۷ میلیون تومان، پراید ۱۳۱ با رشد چهار میلیون تومانی از هفته گذشته به ۵۳ میلیون تومان و پراید ۱۵۱ (وانت پراید) با رشد ۵.۵ میلیون تومانی (به دلیل سهمیه بالاتر بنزین آن) به ۵۵ میلیون تومان قیمت خورد.

همچنین، هر دستگاه تیبا صندوق‌دار ۶۴ میلیون تومان، تیبا ۲ هاچ‌بک ۶۸.۵ تا ۶۹ میلیون تومان، ساینا دنده‌ای ساده ۷۰ میلیون تومان، ساینا دنده‌ای فول ۷۲ میلیون تومان، کوئیک دنده‌ای ۷۹.۵ میلیون تومان، کوئیک اتوماتیک ۱۱۵ میلیون تومان و وانت نیسان دوگانه‌سوز ۹۶ میلیون تومان قیمت خورد.

دیروز هر دستگاه پژو ۲۰۶ تیپ ۲ ساده ۹۳ میلیون تومان، پژو ۲۰۶ تیپ ۲ فول به ۹۴ تا ۹۵ میلیون تومان، پژو ۲۰۶ صندوق‌دار ساده و فول به ترتیب ۱۱۱ و ۱۱۷.۵ میلیون تومان، پژو ۴۰۵ بنزینی به ۸۲.۵ میلیون تومان (هفته گذشته ۷۹ میلیون تومان)، پژو ۴۰۵ دوگانه‌سوز ۱۰۲ میلیون تومان (هفته گذشته ۹۲ میلیون تومان)، سمند LX ۸۸ میلیون تومان (هفته گذشته ۸۵ میلیون تومان)، سمند دوگانه سوز ۱۲۸ میلیون تومان و پژو پارس دوگانه‌سوز ۱۳۴.۵ میلیون تومان قیمت خوردند.

«سعید موتمنی»‌ رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودروی پایتخت می گوید: شاهدیم به دلیل نبود عرضه مناسب از سوی خودروسازان، افرادی که خودرو برای فروش دارند بیشترین سو استفاده را انجام داده و قیمت‌های دلخواه خود را مطالبه می‌کنند.

وی گفت: اگر واردات خودرو به کشور انجام می‌شد و از طرفی انحصار خودروسازان وجود نداشت، چنین وضعی را در بازار شاهد نبودیم.

موتمنی تاکید کرد:‌ بازار فقط در فضای مجازی داغ به نظر می‌رسد، اما در عمل خرید و فروش‌ها راکد است.

وی بیان داشت: اگر کسی امروز خودروی دست دوم خود را بفروشد، فردا مجبور است همان را با قیمت بالاتر خریداری کند و به همین دلیل کمتر شاهد جابجا کردن خودرو از سوی خانواده ها هستیم.

این مقام صنفی، هفته آینده را هفته ای آرام در بازار پیش بینی کرد.

 

اخبار برگزیدهاقتصاد کلانپیشنهاد ویژه
شناسه : 81320
لینک کوتاه :