مبارزه با خواست عمومی، مشروع و قانونی نیست
جهان صنعت نیوز| حسن روحانی روز دوشنبه در نشست وزیر ، معاونان و مدیران ارشد وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با گرامیداشت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی اظهار داشت: ما فکر می کنیم یک اختیاراتی از آسمان داریم که می توانیم بر زمینیان هر فرمانی را صادر کنیم، چنین موردی وجود ندارد.
وی با تاکید بر این که مبارزه با خواست عموم مردم، شرعی و قانونی نیست، افزود: فناوری های نوین منافع زیاد و خطرات محدودی دارد و ما نمی توانیم زندگی مردم را از تحولات فناوری و ارتباطی جدا کنیم.
رییس دولت دوازدهم ارتباطات و فناوری اطلاعات را نماد تحول جوامع در حوزه تکنولوژی دانست و تصریح کرد: مقاومت در برابر فناوری ها و تحولات نوین، رویکردی قدیمی است. شناخت درست و فرهنگ سازی، تنها راه مدیریت و پیشگیری از مشکلات فناوری است.
وی همچنین به نقش فناوری در پیروزی انقلاب اسلامی اشاره کرد و یادآور شد: این فناوری ارتباط بود که توانست پیام انقلاب را خیلی راحتتر و سریعتر به مردم برساند.
رییس جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود به فعالیت وزارت ارتباطات تاکید کرد و گفت: از تغییر نام وزارتخانه ارتباطات و فناوری اطلاعات پیداست که یک راه طولانی را به دلیل تحولاتی که در تکنولوژی به وجودآمده، طی کرده است.
روحانی با بیان این که این وزارتخانه ابتدا فقط در حوزه پست فعال بود، افزود: این کار در آن زمان موثر بود و به وسیله پیک و نامه رسان نامه یا محموله های کوچک جابجا می شد؛ البته آن هم ارتباطات بود منتها در یک صورت یک سنتی و ساده.
وی به پیدایش تلگراف اشاره و خاطرنشان کرد: وسیله ای که با سیم و از طریق مورس بود و با مورس مختلف طرف مقابل کلمات مختلف را می گرفت و تبدیل به متن تلگرام میشد.
رییس قوه مجریه همچنین گفت: پس از تلگراف تلفن به میدان آمد که تحول بسیار بزرگ را ایجاد کرد که انسان بتواند با افراد دیگر، با صوت و صدای خود و بدون تاخیر پیام را مستقیم منتقل کند که یک تحول بسیار بزرگ بود و در راستای ارتباطات مردم با مردم بود.
وی اضافه کرد: در راستای ارتباطات حکومت ها با مردم رادیو به میدان آمد؛ یعنی وسیلهای که بتواند صوت را از طریق امواج منتقل کند تا مردم بتوانند آن را استماع کنند.
رییس جمهوری ادامه داد: شاید در زمان پست، تلگرام و تلفن حکومت ها خیلی احساس دردسر نکردند اما وقتی رادیو به میان آمد احساس درد سر شروع شد به دلیل این که مردم می توانستند پیام های مختلف از کشورهای مختلف با تفکرات مختلف را بگیرند.
روحانی تاکید کرد: ظاهرا اولین کسی که رادیو را در ایران ممنوع کرد و مجوز برای افراد خاص میداد پهلوی اول بود؛ پهلوی اول وقتی شنید که به وسیله رادیو ممکن است کشورهای دیگر صحبت های علیه وی بکنند رادیو ممنوع میشود
وی با بیان این که اولین فیلترینگ از اینجا شروع شد، اضافه کرد: رادیو ممنوع میشود و به افراد خاصی برای داشتن رادیو مجوز میدهند و این روند ادامه پیدا کرد تا به مسئله تلویزیون، نوارهای ضبط صوت و انواع وسایل دیگر رسید که ما در انقلاب اسلامی هم از این ابزار استفاده کردیم.
اخبار برگزیدهسیاسیلینک کوتاه :