فرافکنی رییسجمهور
البته پیش از رییسجمهور، رییس کل بانک مرکزی هم از گزارش دیوان محاسبات انتقاد کرد و در توجیه خود در خصوص ارز دولتی از ثبتسفارشها سخن گفت. متاسفانه یکی از گرفتاریهای ما بینظمی بیش از حد در همه امور است. این بینظمیها باعث میشود مسوولان تراز اول مملکت آنها را توجیه کنند. رییس کل بانک مرکزی بعد از تفریغ بودجه میگوید بخشی ثبتسفارش کردند و بخشی در راه است و برخی نیز در حال تامین است.
متاسفانه دستهای پنهان از چنان قدرتی برخوردارند که ثروت بادآورده بر قدرت آنها میافزاید. در این دنیای فناوری خیلی سخت نیست که بدانیم لحظهای که ارز گرفته شده کجا منتقل شده و کجا ثبت شده و اینکه در چه مسیری است اما این عمل صورت نمیگیرد. به خاطر اینکه افرادی، چه اشخاص حقیقی و چه حقوقی در قدرت قرار دارند. حدود پنج میلیارد دلار از ارزهای دولتی مابهازای واردات کالا نداشته و این تنها نمونهای از تخلفات در کشوری است که دچار کرونا شده و از بانک جهانی به دنبال وام است و این بسیار ناعادلانه به نظر میرسد.
دیوان محاسبات شاقول ترازو است. در لایحه بودجه براساس اصل ۵۳ قانون اساسی، درآمدها و هزینههایی داریم که هزینهها را سازمان برنامهوبودجه برای هر نهادی مشخص میکند. دیوان محاسبات کشور هم سالانه با بررسی حسابها و اسناد مربوط به دستگاههای دولتی، گزارش تفریغ بودجه را تهیه میکند که در آن نحوه و میزان هزینه سازمانها، پروژهها و پیشرفت آنها براساس لایحه بودجه مشخص است.
باید تاکید داشت که ما در سال گذشته بدترین کار ممکن را انجام دادیم. ارز ۴۲۰۰ تومانی را برای واردات اختصاص دادیم. همان موقع برخی اعلام کردند افراد، سازمانها و نهادها که در زیرمجموعه خودشان نیاز ندارند استفاده نکنند اما این ارز را گرفتند. اکنون بعد از قرائت گزارش تفریغ بودجه و اطلاع عامه از تاراج منابع ملی شاهدیم که رییسجمهور و رییس کل بانک مرکزی در مقابل این گزارش قانونی واکنش نشان میدهند.
ملت در این شرایط حساس از اقلهای زندگیشان ماندهاند. دختر ۱۲ ساله در ایلام خودکشی میکند و لباس مندرس خود را آتش میزند. تا کسی عمق فقر را در خانوادهاش نبیند این دور از انصاف است که دولت در این شرایط کشور گزارش رسمی دیوان محاسبات را در تفریغ بودجه و به تاراج بردن اموال عمومی را خلاف واقع بداند.
* عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی
لینک کوتاه :