ads
xtrim

صادرات دام باوجود فعالیت دلالان فاقد توجیه است

به گزارش جهان صنعت نیوز:   درخواست لغو ممنوعیت صادرات دام  از سوی انجمن صنفی گاوداران در چند روز اخیر با واکنش های مختلفی همراه بوده است به گونه ایکه برخی از فعالان این حوزه معتقدند در شرایطی که مازاد دام در کشور وجود دارد و دامداران تحت تاثیر چالش تامین نهاده های دامی با زیان مواجه اند ممنوعیت صادرات در حالیکه کشورهای همسایه متقاضی خرید هستند فاقد توجیه بوده و لازم است دولت در این زمینه تجدید نظر کند . البته این ادعا در حالی از سوی فعالان صنفی مطرح می شود که علی رغم اعلام مازاد ۲۰۰ هزار راسی که در انتظار کشتارگان به سر می برند و بازار نیز از عرضه گوشت دام سبک و سنگین اشباع شده است اما عدم تغییر کاهشی در قیمت ها نشان دهنده مشکلاتی است که برخلاف ادعای دامداران نشات گرفته از توزیع نامناسب و بازارسازی هایی است که فشار آن بر مردم  تحمیل می شود تا جاییکه دولت در راستای تنظیم بازار حتی نسبت به واردات گوشت یخی نیز اقدام کرده است بنابراین فارغ از اینکه بخش تولید همواره تحت تاثیر قیمت گذاری های دستوری بیشترین زیان را متحمل می شود  تغییر سیاست های صادرات گوشت در شرایط بحران کرونا ان هم برای تامین نظر بخشی از تجار فاقد توجیه بوده و ضرورت دارد متولیان این حوزه با شناسایی و رفع موانع زنجیره تولید تا مصرف از حضور فعالیت دلالان نام آشنا جلوگیری کنند 

مرتضی رضایی معاونت امور دام وزارت جهاد کشاورزی در پاسخ به این سوال به جهان صنعت نیوز می گوید:ممنوعیت صادرات حدودا یک سال ونیم پیش  برای دام زنده از سوی وزارت صمت صادر شد.این تصمیم بنا بر سیاستهای وزارت صمت و بر اساس بررسی بازار انجام گرفت که منجر به افزایش قیمت گوشت به حدود ۸۰ هزار تومان شد. اما در حال حاضر با توجه به مازاد انباشت دام ،صادرات می تواند مانع بروز مشکلات دیگر برای دامدارن شود. با توجه به اینکه دامداران در هرکیلو دام زنده در حال  حاضر زیان ۶ هزار تومانی می دهند، وزارت جهاد کشاورزی تلاش می کند تا این ممنوعیت لغو شود و دامدارن از این بیشتر زیان نبینند.

وی در خصوص بازار های صادراتی دام افزود: کشورهای حوزه خلیج فارس ، افغانستان و عراق و همچنین کشورهای منطقه اوراسیا  بازار خوبی برای صادرات دام ایران هستند.علاوه بر اینکه در تامین بازارهای داخلی هم مشکلی پیش نخواهد آمد.

رضایی در پاسخ به اشباع بازار در شرایط کنونی گفت: ویروس کرونا تمام معادلات و برنامه ریزی های  کارشناسان را تحت تاثیر خود قرار داد.در این موقعیت که  در تحریم هستیم  و در واردات و صادرات مشکلاتی برای نقل و انتقال ارزی داریم ،نگران تامین نیاز بازار بعد از پشت سر گذاشتن بحران کرونا هم هستیم بنابر این با نظر کارشناسان اکنون باید از زیاندهی دامداران جلوگیری کنیم. یکی از دلایلی که می تواند مانع صادرات شود سازو کار دریافت ارز است.

معاونت امور دام جهاد کشاورزی با اشاره بر قیمت  خرید دام  توسط شرکت پشتیبانی افزود: دام زنده در حال حاضر هر کیلو ۲۵ هزار تومان خریداری می شود که در مقایسه به قیمت فروردین ماه سال پیش ۱۴ هزار تومان کاهش داشته ،در حالی که قیمت تمام شده  تولید در هر کیلو دام زنده ۳۱هزارتومان است .

گفتنی است در بازار گوشت دامداران زحمت بیشتری در تولید می کشند و از حاشیه سود کمتری برخوردارند. این موضوع را می توان با بررسی قیمت گوشت در بازار و دام زنده متوجه شد.انگار داستان تولید کننده همیشه اما و اگرهایی دارد که دولتی ها تلاشی برای رفع آن نمی کنند و بازار واسطه تعیین کننده است.با یک ارزیابی ساده می توان به این نتیجه رسید دامی که کیلیویی ۲۵ هزار تومان خریداری می شود بعد از طی یک مرحله در کشتارگاه با افزایش قیمت ۶ برابری به دست مصرف کننده می رسد. 

اخبار برگزیدهاقتصاد کلانپیشنهاد ویژه
شناسه : 101410
لینک کوتاه :