xtrim

اجرایی بی‌موقع و بی‌نتیجه

به گزارش جهان صنعت نیوز:  محمود جامساز کارشناس اقتصادی درخصوص تاثیر کاهش سود سپرده بانکی به ۱۵ درصد در حمایت از تولید به جهان صنعت نیوز گفت: کاهش سود سپرده بانکی در شرایط فعلی اقتصادی کشور به‌هیچ وجه اثربخش نیست و درحالی که دولت اقدام موثری برای حمایت از افراد جامعه  و همچنین بخش صنعت، بنگاه‌های تولید و کسب‌وکارها برای عبور از بحران‌های پساکرونا صورت نداده کاهش سود سپرده بانکی بهبودی در شرایط کسب و کارها و موسسات تولیدی نمی‌تواند داشته باشد.

وی ادامه داد: استمرار سیاست‌هاى اقتصادى اعم از پولى و مالى که از سالها پیش آغاز شده افزایش نقدینگى عظیمى را در پى داشته و همواه تورم دورقمى را به جامعه تحمیل کرده  که نتیجه آن کاهش ارزش پول ملى و قدرت خرید جامعه بوده است. مردم برای حفظ ارزش پول خود به دنبال راه جدیدی برای سرمایه‌گذاری خواهند بود و از آنجاییکه قیمت دلار و طلا درحال حاضر بسیار بالا است و ملک و زمین نیز در دو سال اخیر رشد قابل توجهی را تجربه کرده و امکان خرید آن برای بسیاری از افراد وجود ندارد، مردم تحت تاثیر تبلیغات وپروپاکاندای جهت بخش عوامل بورسى یا فى الواقع  دولتى و فرا دولتى برای جلوگیری از کاهش ارزش پول خود اقدام به سرمایه‌گذاری در بورس می‌کنند.

وی افزود: ورود این نقدینگی جدید به بازار بورس رشد بازار بورس را درپی خواهد داشت، هرچند که این رشد به‌معنی رشد بخش واقعی اقتصاد نبوده و تنها رشد بازار مالی است. زیرا در حالیکه از بازدهى سهام  کاسته میشود  اما قیمت  سهام در بورس افزایش پیدا می‌کند . درواقع چنین رشدی در بورس که از سال گذشته نیز در کشور آغاز شده بیشتر به سفته‌بازی و قمار می‌ماند. بدین ترتیب حباب بازار بورس افزایش پیدا می‌کند که این امر بیم ترکیدن این حباب در ماه‌های آتی را درپی دارد.اگر در اقتصاد هاى دولتى ناکارآمد رشد بازار بورس رشد اقتصادى را فراهم میکرد اکنون ونزویلا که در سال  ۲۰۱۹ بگزارش یورو نیوز بازار سهامش ۴ برابر بازار سهام ایران رشد داشت بیک کشور عقب مانده و توسعه نیافته با بیش از ۸۰ درصد جمعیت زیر خط فقر و  با تورم محیر العقول میلیون درصدى روبرو نبود

opal

جامساز گفت: در این شرایط واگذاری‌های شرکت‌های دولتی و عرضه سهام آن‌ها در بازار بورس نیز صورت می‌گیرد و طبیعتا بخش قابل توجهی از نقدینگی به سمت خرید این سهام‌ها می‌رود اما پولی که از سوی مردم برای خرید سهام شرکت‌ها داده می‌شود در جهت تولید و ارزش افزوده به مصرف نمی‌رسد و خصوصی‌سازی واقعی نیز صورت نمی‌گیرد. همانگونه که شرکت‌های پیشین که خصوصی‌سازی شدند هرگز به معنی واقعی خصوصی نشدند و به روال قبلی دولتی بودن خود فعالیت می‌کنند و صورت‌های مالی و حسابرسی آن‌ها شفاف نیست.

وی افزود: متضرر سیاست‌های فعلی دولت مردم، کسبه و شرکت‌های کوچک و متوسط هستند. و به‌‎لحاظ اتخاذ سیاست‌هاى اقتصاد سیاسى ناپایدار دولت ،گیج و سرگردانند کسانی سود میکنند که در ارتباط با بنیادها و نهادهای حاکمیتی هستند. مثل بنیاد ستاد اجرایی فرمان امام، بنیاد مستضعفین،آستان قدس، شستا و امثال آن که در فضاى نشر اطلاعات نامتقارن سود میبرند. در بازار بورس افراد عادی ممکن است به‌طور اتفاقى منفعتى کسب کنند اما تنها نهادهای بزرگ و افراد وابسته به آن‌ها هستند که بازار را در دست می‌گیرند و براساس اطلاعاتی که دارند با زمین خوردن مردم سودهای هنگفتی به دست می‌آورند.

جامساز گفت: متاسفانه دولت سردرگم است و نمی‌داند در شرایط رکود تورمی چه سیاستی را باید در پیش گیرد انقباضى یا انبساطى ، ابتدا باید رکود را مهار کرد یا تورم را کنترل.  بنا بر علم وتجربه طى سال‌ها خصوصى‌سازى ‌هاى پر حاشیه و ناموفق چنین بنظر می‌رسدکه دولت‌ها قصدی برای تقویت و حمایت از بخش خصوصی واقعی نداشته و ندارند. درواقع رشد بخش خصوصی واقعی از قدرت اقتصادى حاکمیت می‌کاهد و به افزایش مطالبات از دولت منجر می‌شود و دولت باید پاسخگوى خواست‌هاى به‌حق آنان باشد . متاسفانه انگار بنیادها ونهادها و بنگاه هاى اقتصادى و یا غیر اقتصادى وابسته به حکومت فراموش کرده اند که تمام سرمایه واموالشان متعلق به‌مردم است . ولذا آن داراییها و ثروت را ملک طلق خود دانسته و در واگذارى به‌صاحبان اصلى آ‌ن‌ها بانحاء مختلف با دور زدن قوانین و با همدستى مجریان ذی‌نفوذ شرایط را به‌نفع خود اما در کسوت افراد حقیقى سببى و نسبى و یا اشخاص حقوقى وابسته و همبسته تغییر می‌دهند.

 

اخبار برگزیدهاقتصاد کلانبانک و بیمهپیشنهاد ویژه
شناسه : 101892
لینک کوتاه :