xtrim
جهرمی:

شورای عالی فضای مجازی سیاست های فیلترینگ را بازنگری کند

جهان صنعت نیوز| محمدجواد آذری جهرمی روز چهارشنبه در حاشیه هیات دولت در جمع خبرنگاران در خصوص برنامه دولت با توجه به این که فیلتر تلگرام آسیب زا است و در دسترس بودن فیلترشکن ها باعث شده که کودکان وارد سایت ها آسیب زا شوند، افزود: روال دستور فیلتر در مجموعه دولت نبوده تا ما فکری بکنیم و برای آن برنامه داشته باشیم.

وی ادامه داد: اثرات این موضوع هم از قبل تدوین شده بود، یعنی جامعه در رابطه با آن صحبت کرده بود که اگر این تصمیم گرفته شود چه آثار و عوارضی دارد حالا در هر صورت این معضلاتی که می گویید وجود دارد و به نظر من الان زمانی است که شورای عالی فضای مجازی به عنوان مسوول این مسایل که بنا است برنامه ریزی و سیاست گذاری برای کشور کند، این سیاست ها را یکبار مرور کند. البته اطلاع دارم که این مساله الان در این شورا در حال بررسی است .

آذری جهرمی تاکید کرد: موضوع فیلترینگ نیازمند آن است که شورای عالی فضای مجازی به یک جمع بندی استراتژیک نظری رسیده باشد، امروز می بینیم که ائمه جمعه و فعالان اجتماعی از تمام گروه ها این رویکردی را که ما در برابر فضای مجازی داریم نقادی می کنند؛ برخی وقت ها نقادی آنها به ما بر می گردد برخی مواقع به دیگران اما در مجموع همه اطلاعاتشان بر این است که سیستم فعلی کارا نیست و باید تجدید نظر کنیم .

opal

وی افزود: در این راستا باید بیشتر به اقدامات ایجابی بپردازیم اقداماتی که نتایج آن ملموس باشد نه فقط کاری صرف انجام دادن باشد، مثلا در وزارت ارتباطات بحث اینترنت و کودک را آغاز کرده ایم که این مسیر آسیب پذیرترین قشر جامعه در برابر فضای مجازی را ایمن می کند.

جهرمی ادامه داد: در مدت ۶ ماه که از این رویکرد می گذرد، یک و نیم میلیون نفر از جامعه ۱۳ میلیونی مخاطب کودک و نوجوان را جدا کردیم؛ نه جدا کردنی که فضا را به روی آنها ببندیم و فیلتر کنیم بلکه جدا کردنی که محتوای فاخر مورد نظر آنها را در اختیارشان قرار می دهیم، جدا کردنی که کودک در اینترنت در کنار والدین خود است یعنی والدین مطلع هستند که کودک چه می کند.

وزیر ارتباطات اظهار داشت: در این روند، فعالیت های مجازی کودک همزمان روی گوشی پدر یا مادر گزارش می شود و می توانند مدیریت کنند، این اقدامات عملی است که می توانیم بگوییم از ۱۳ میلیون نفر در این مدت یک و نیم میلیون نفر پوشش داده شدند ، در این مسیر از سمن ها خواستیم به کمک ما بیایند و حرکت را مردم نهاد آغاز کردیم و دولت محور کار را پیش نبردیم.

وی گفت: در حوزه توسعه فضای کتابخوانی، در فضای مجازی برای کودکان و نوجوانان و سواد مجازی برنامه داریم و در حال جمع بندی مباحث هستیم، در این زمینه نشست های نقد و اندیشه در وزارت ارتباطات برگزار می شود ؛ مجموعه این نظرات را به شورای عالی فضای مجازی منعکس می کنیم تا بتوانیم تصمیم مناسبی بگیریم و رویکرد جدیدی را ایجاد کنیم؛ البته کار سختی است.

وی درباره چگونگی رصد این افراد گفت: به این افراد (یک و نیم میلیون نفر) سیم کارت داده می شود و میزان فعالیتشان از این طریق رصد می شود، الان ایرانسل در این سرویس ۲۵۰ هزار سیمکارت واگذار کرده است.

جهرمی اظهار کرد: در قالب جشنواره کودک آنلاین که نتایج آن اردیبهشت ماه اعلام می شود ، هزار و ۱۲۰ ایده به ما رسیده است، دیرین دیرین امروز یک اثر است، تصور کنید هزار و ۱۲۰ هزار دیرین دیرین الان رسیده است که خلاقیت جوانان ما در آنها نمایان است ، ما حمایت می کنیم تا ایده خود را بسازند بعد از آن بخش هایی را از آنها خریداری می کنیم تا توانمند شوند تا چرخه اقتصادی آنها راه بیفتد اما بنا نیست که در حوزه محتوایی آنها دخالت کنیم.

وی گفت: اما در حوزه توانمندسازی به تولیدکنندگان محتوا کمک می کنیم تا سهم بازار را بگیرند، سکوهای نرم افزاری را برای توزیع توجیه کردیم، اپلیکشن هایی مانند کافه بازار و آپارات نسخه ویژه کودکان می دهند و والدین متوجه می شوند که روی گوشی فرزندشان اپلیکیشین مخصوص کودکان نصب است یا بزرگسالان.

وی افزود: همچنین تولیدکنندگان و صاحبان پلتفرم را الزام کردیم که دسته بندی سنی را در زمان آپلود تصاویر یا ویدیوها روی شبکه های خود رعایت کنند؛ اینها یک اکوسیستم، یک زنجیره زیست بوم است که داریم با جدیت کار می کنیم البته نیازمند همکاری همه هستیم؛ وزارت آموزش و پرورش ، سازمان تبلیغات ، کانون پرورش فکری کودکان، سازمان سینمای فارابی و جمعی از هنرمندان همه آمدند به ما پیوستند و به ما کمک می کنند ما هم تلاش کردیم این را به یک جریان مردمی تبدیل کنیم.

اخبار برگزیدهدانش و فناوری
شناسه : 10218
لینک کوتاه :