xtrim
گزارش تولید 9ماهۀ امسال شرکت ملی صنایع مس ایران منتشر شد

تحقق ۸۳ درصدی برنامه تولید کاتد

جهان صنعت نیوز| مدیر برنامه‌ریزی و نظارت شرکت مس با اعلام این خبر گفت: طی این بازه زمانی شرکت مس ۲۲۸هزار و ۶۸۰ تن آند و ۱۷۹هزار تن کاتد مس تولید کرده است که نسبت به برنامه امسال رشد ۱۸ و ۱۲ درصدی را نشان می‌دهد.

عبدی اظهار داشت: در این مدت ذوب خاتون‌آباد ۸۲هزار و ۶۳تن آند تولید کرده است که نسبت به برنامه تعیین‌شده برای این واحد رشد ۳۸ درصدی داشته است و در نوع خود یک رکورد محسوب می‌شود.

وی اضافه کرد: در زمینه تولید آند در نه‌‌ماهۀ ابتدایی سال ۱۳۹۷ تحقق ۸۸درصدی برنامه تولید را داشته‌ایم.

opal

عبدی با اشاره به افزایش تولید کاتد در مجتمع‌های تولیدی سرچشمه و شهربابک هم گفت: کاتد تولیدی پالایشگاه خاتون‌آباد نسبت به برنامه ۲۷ درصد و کاتد تولیدی لیچینگ میدوک ۲۳ درصد رشد داشته‌اند. کاتد تولیدی پالایشگاه سرچشمه نیز رشدی۵ درصدی را تجربه کرده است.

وی افزود: در زمینه کاتد نیز برنامه تولید تا پایان آذر‌ماه ۸۳ درصد تحقق پیدا کرده است.

به گفته مدیر امور برنامه‌ریزی و نظارت شرکت مس مجموع استخراج شرکت طی نه‌ماهۀ ابتدایی سال جاری گفت: شرکت مس در این بازه زمانی، درمجموع ۱۴۳ میلیون و ۸۲۴ هزار تن سنگ معدن استخراج کرده است که نسبت به برنامه ۱۳۱ میلیون و ۷۰۴ هزار تنی  امسال ۹درصد رشد داشته است.

وی افزود: همچنین شرکت مس در نه‌ماهۀ اول ۱۳۹۷، ۴۰میلیون و ۷۵۴ هزار تن سنگ سولفور برداشت کرده است که ۴ درصد از برنامه در نظر گرفته برای برداشت سنگ سولفور به میزان ۳۹ میلیون و ۱۱۵ هزار تن جلوتر است.

عبدی همچنین گفت: تولید کنسانتره مس نیز در این مدت، رشد داشته است؛ به‌طوری‌که طی این مدت، شرکت مس ۸۹۷ هزار و ۲۵۸تن کنسانتره مس تولید کرده است که نسبت به برنامه تعریف‌شدۀ ۸۶۳ هزار و ۲۲۹ تنی، رشد ۴ درصدی نشان می‌دهد.

وی ادامه داد: درمجموع مجتمع‌های سه‌گانه سرچشمه، شهربابک و سونگون تا پایان آذرماه سال ۱۳۹۷، با این میزان تولید کنسانتره مس ۸۰درصد از برنامه امسال را محقق کرده‌اند.

مدیر برنامه‌ریزی و نظارت شرکت مس در ادامه به میزان تولید مس محتوی معدنی شرکت مس اشاره کرد و گفت: در نه ماهۀ ابتدایی امسال این شرکت درمجموع ۲۲۸هزار و ۷۴۱ تن مس محتوی معدنی تولید کرده است که در مقایسه با برنامه ۲۱۹ هزار و ۵۹۴ تنی، رشد ۴ درصدی داشته است.

به گفتۀ وی با این میزان تولید تا پایان آذرماه ۸۱درصد از برنامه تولید مس محتوی معدنی امسال محقق شده است.

مدیر امور برنامه‌ریزی و نظارت شرکت مس تأکید کرد: درمجموع تا پایان آذرماه ۹۷ بالاترین تولید مس محتوی معدنی، کاتد و آند را نسبت به مدت مشابه سال گذشته داشتیم به‌طوری‌که مقایسه تولید نه‌ماهه امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته نشان‌دهنده این است که شرکت مس با افزایش ۴هزارتنی  تولید مس محتوی معدنی رشد ۲ درصدی را تجربه کرده است.

تولید، توسعه و فروش سه سیاست‌ راهبردی شرکت مس

عبدی در ادامه با بیان این‌که سیاست افزایش تولید در همه بخش‌ها از معدن تا پالایشگاه و تغییر برنامه فروش از ۹ هزار میلیارد تومان به ۱۲هزار میلیارد تومان دو راهبرد‌ اصلی شرکت مس برای مقابله با تحریم‌ها است گفت: علاوه بر این برای افزایش تاب‌آوری شرکت مس سیاست بومی‌سازی قطعات و تجهیزات خط تولید توسط سازندگان داخلی با سرعت بیشتری در حال انجام است.

مدیر امور برنامه‌ریزی و نظارت شرکت مس در پاسخ به این پرسش که چرا هم‌اکنون سیاست توسعه با قدرت بیشتری در شرکت مس در حال پیگیری است گفت: با توجه به ارزبری طرح‌های توسعه و قیمت ۶۱۰۰ دلار بر هر تن مس، شرکت مس در شرایط خوبی برای پیشبرد طرح‌های توسعه‌ای قرار دارد.

وی افزود: به‌عنوان‌مثال متوسط هزینه احداث پروژه‌های معدنی در دنیا ۱۲۹۴۰ دلار بر هر تن مس محتوی معدنی است درحالی‌که  طرح توسعه معدن دره‌زار که یکی از معادن خوب شرکت مس است در حدود ۲۶۰۰ میلیارد تومان ارزبری خواهد داشت که با میزان تولید ۳۸هزار تن مس محتوی معدنی در سال متوسط هزینه احداث آن کمتر از ۶۰ درصد متوسط قیمت جهانی است. از این رو توسعه صنعت مس در ایران اقتصادی است و می‌تواند سودآوری خوبی برای شرکت مس و سهامداران داشته باشد.

صنعت و معدن
شناسه : 10258
لینک کوتاه :