xtrim

ایجاد ثبات اقتصادی لازمه جهش تولید

به گزارش جهان صنعت نیوز:  «هدایت الله خادمی» روز شنبه با اشاره به نامگذاری سال ۹۹ تحت عنوان «جهش تولید» از سوی رهبر معظم انقلاب، گفت: جهش تولید یعنی تولید کالاهایی که دارای مزیت اقتصادی و رفع نیازهای داخلی است و قابلیت صادرات و ارزآوری دارد.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به ضرورت ترویج فرهنگ تولید ثروت و پرهیز از خام فروشی،  ایران را دارای هشت درصد منابع طبیعی دنیا توصیف کرد و افزود: کشورهایی موفق هستند که برای خود تولید ثروت کرده‌اند و به فروش منابع خدادادی متکی نیستند.

خادمی، به تاکیدات رهبری انقلاب بر حمایت از کالای داخلی و جهش تولید در سال‌های اخیر اشاره کرد و گفت: تحقق جهش تولید نیازمند عزم ملی و نهضتی مردمی همراه با حمایت دولتی است.

وی، فساد اقتصادی را از اصلی‌ترین موانع جهش تولید دانست و افزود: جهش تولید وقتی اتفاق می‌افتد که اقتصاد مردمی شود و بخش خصوصی قدرتمند داشته باشیم.

نماینده ایذه و باغملک به خصوصی‌سازی ناقص شرکت‌های دولتی و خصولتی‌سازی اشاره کرد و گفت: اگر گاهی به نام اصل ۴۴ قانون اساسی هم، اقداماتی در جهت خصوصی سازی انجام شد به قدری ناقص بود که همه آرزوی دولتی شدن دوباره این صنایع را کردند.

خادمی، بخش‌های مختلف دولت را رقیب بخش خصوصی ارزیابی کرد و یادآور شد: در همه جای دنیا، هزینه دولت‌ها بالا و کارآیی‌شان پایین است.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی به دخالت بانک‌ها در بخش خصوصی اشاره کرد و گفت: بانک‌های ما که باید به بخش خصوصی وام با سود پایین دهند تا این بخش اشتغال مولد ایجاد کند به عنوان رقیب،  صاحب صنعت فولاد و پتروشیمی هستند.

خادمی معتقد است نباید بانک که خود حامی بخش خصوصی است به رقیبی برای آن تبدیل شود و افزود: بانک‌ها، بلایی سر بخش خصوصی می‌آورند که ورشکست شوند و دنبال تصاحب کارخانه های بخش خصوصی هستند.

وی با بیان اینکه برخی وزارتخانه‌ها مثل وزارت کار، صاحب صنایع سیمان، فولاد و پتروشیمی هستند، تصریح کرد: وقتی وزارتخانه‌ای با بخش خصوصی رقابت می‌کند این بخش چگونه می‌تواند به جهش تولید فکر و برنامه‌ریزی کند.

این کارشناس حوزه انرژی به تاکیدات مکرر رهبری انقلاب درباره پرهیز از خام‌فروشی اشاره کرد و افزود: فراورده‌های نفتی ارزش افزوده بالایی دارند و راحت تر صادر می‌شوند و اگر تاکنون روی آنها سرمایه گذاری بیشتری کرده بودیم نمی‌توانستند ما را تحریم کنند.

خادمی، احداث پالایشگاه و تولید بنزین را یکی از راهبردها برای تحقق جهش تولید عنوان کرد و گفت: ما قادر هستیم با احداث پالایشگاه، بنزین مورد نیاز کشورهای همسایه را تولید کنیم.

وی، جهش تولید را مستلزم کاهش هزینه‌ها و تولید کالای با کیفیت و رقابتی دانست و گفت: نروژی‌ها پیش از کشف نفت در این کشور ماهیگیر بودند و بعد از کشف نفت، اکنون از ثروتمندترین کشورهای دنیا هستند اما درآمد نفتی آنها را صرف توسعه زیرساخت‌ها کرده‌اند و برای آیندگان پس‌انداز می‌کنند.

عضو کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه اگر منابعی چون نفت و سنگ آهن و مس و دیگر منابع خدادادی را بدون ارزش افزوده صادر کنیم، ظلم کرده‌ایم، تصریح کرد: نباید کالاهایی که در داخل قابلیت تولید دارند را وارد کنیم.

خادمی با اشاره به توسعه چین طی دهه‌های اخیر اظهار داشت: مزیت نسبی به دانش و مدیریت هر کشوری بستگی دارد مثلا ساخت تمام تجهیزات نفتی قبلا در انحصار شرکت‌های آمریکایی بود اما چین به ساخت این تجهیزات ورود کرد و الان کالاهای تولیدی این کشور در حوزه حفاری کیفیت خوبی دارند. در واقع چین توانست وارد بازار شود و برای کالای تولیدی خود مزیت ایجاد کرده و آن را بفروشد.

وی تصریح کرد: ما باید کالایی تولید کنیم که آن‌قدر مزیت اقتصادی داشته باشد که بتوانیم آنرا صادر کنیم و اگر کالایی را برای مصرف خودمان تولید کنیم، کارخانه ما ورشکست خواهد شد.

نماینده مردم ایذه و باغملک در مجلس، شعارزدگی را آفت جهش تولید دانست و گفت: ایرانی‌ها بیشترین مقاله را در دنیا ارائه می‌دهند اما چقدر مقالات ارائه شده به تولید کشور کمک می‌کنند؟ اگر دانش کاربردی نشود و ارزش افزوده ایجاد نکند، چه فایده ای دارد؟

وی افزود: ما حتی اگر هواپیما هم تولید کنیم تا وقتی که آنرا تولید انبوه نکنیم و نتوانیم آنرا به دنیا بفروشیم، ارزش اقتصادی ندارد.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، تولید کالای خوب و باکیفیت را نیازمند دانش فنی و برنامه‌ریزی و حمایت ارزیابی کرد و گفت: بسترسازی و ایجاد ثبات اقتصادی در کشور لازمه جهش تولید است تا سرمایه گذاران بتوانند در یک شرایط با ثبات برای تولید کالای با کیفیت و صادراتی سرمایه گذاری کنند.

 

اخبار برگزیدهسیاسی
شناسه : 102600
لینک کوتاه :