کشور براساس میزان شیوع کرونا منطقهبندی میشود
به گزارش جهان صنعت نیوز: حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی روز یکشنبه در جلسه ستاد ملی مدیریت و مبارزه با کرونا اظهار داشت: ماه رمضان در آن قرار داریم ماه پربرکت و ماه انس با قرآن مجید و کمک به دیگران است. در این ماه با توجه به سختیها و مشکلاتی که برای اقشار آسیب پذیر است و با توجه به این که پویش هایی از طرف مردم و خیرین و هیات ها و نیروهای مسلح شروع شده است؛ بنابراین همه کمک کنیم که سفره مردم بی افطار نماند.
رییس جمهوری ادامه داد: در این شرایطی که مردم نگرانی برای سلامتی خود دارند و برای زندگی دارند همه تلاش کنیم در ماه رمضان نگرانی برای سفره افطار نداشته باشند. سفره افطار در اختیار مردم قرار گیرد که البته کار خوبی در کشور شروع شده است.
روحانی گفت: صدا و سیما هم در این زمینه تبلیغات خوبی انجام داده است و در فضای مجازی هم باید این تبلیغ را انجام دهیم. در قرآن مجید هم به مساله انفاق اشاره شده که مساله انفاق، اصل بسیار مهمی است که خداوند تقوا را بر انفاق متصل، متکی و مشروط میکند و بهشت خود را بر انفاق مشروط می کند.
وی افزود: در خوشی یا در ناخوشی، شادی یا در حزن، انفاق باید ادامه پیدا کند یعنی باید همیشه به یاری اقشار مستضعف بپردازیم. اقشاری که فشار روی زندگی آنها است که در این شرایط فعلی این فشار بیشتر شده است. تلاش کنیم که شوق کمک به نیازمندان در سراسر کشور بیشتر شود و پویش کمک به اقشار آسیب پذیر جلوه دیگری در این ماه رمضان در سراسر کشور داشته باشد.
روحانی افزود: البته همیشه مردم ما اگر سیل یا زلزله بوده همیشه به صحنه آمدند الان هم در ماه رمضان هم باید برابر سختیهای مردم به صحنه بیایند و به آنها کمک کنند.
وی در ادامه بر ضررورت محدودیت اجتماعات و فاصلهگذاری اجتماعی و فاصله گذاری هوشمند تاکید کرد و گفت: بازگشایی کسب و کار به این معنا نیست که کرونا در حال پایان است و این بیماری از بین میرود و باید دنبال زندگی روزمره خود برویم.
نمیتوانیم بگوییم کرونا چه زمانی تمام میشود
روحانی افزود: نمیتوانیم بگوییم کرونا چه زمانی تمام میشود که اگر میشد که خیلی خوب بود. اگر مسوولان بهداشتی و درمانی کشور میتوانستند بگویند کرونا یک تا ۲ ماه دیگر تمام میشود و زمان بدهند ما هم برای برنامه ریزی خود از لحاظ اقتصادی و اجتماعی و همه مسایل راحتتر بودیم. اما متاسفانه زمان روشنی برای این امر وجود ندارد چون دارو و واکسن خاصی برای این بیماری وجود ندارد و به یک معنا، تقریبا همه بار به روی دوش خود مردم است.
رییس جمهوری ادامه داد: اگر ما دچار مشکل بهداشتی و گرفتار بیماری خطرناکی به نام کرونای شدهایم تنها راه آن مراقبت است؛ فاصلهها را مراعات کنیم و پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنیم و خودمان مراقب خودمان باشیم و اگر مجبور شدیم به بیمارستان برویم. در مراحل اولیه پزشک و پرستار در شرایط سختتری از ما مراقبت کند. بنابراین اساس این مساله مراقبت شخصی و حفظ پروتکلهایی است که در بخش بهداشتی به ما اعلام میشود که همه را مراعات کنیم تا از این مساله عبور کنیم.
اساس مراقبت و فاصلهگذاری است
روحانی گفت: این گونه در نظر بگیریم که این کرونا برای مدتی است و متاسفانه باید با وجود کرونا زندگی کنیم. چگونه از کرونا پرهیز کنیم که راه آن تقوا است. همانطوری که در اسلام راه قدرت و سلامت انسان، تقوا، پرهیز و فاصله گرفتن از گناه است اینجا هم راه آن این است که فاصله بگیریم از همه کسانی که می تواند ما را مبتلا کنند؛ بنابراین اساس مراقبت و فاصله گرفتن است.
رییسجمهوری یادآور شد: تاکنون اکثریت قاطع مردم همه اصول را مورد توجه قرار دادند و مراعات کردند. دلیل مراعات آنان آماری است که نشان می دهد مردم به خوبی دارند مراقبت و کمک میکنند و میدانند که راه حل به دست خود آنها است که باید بیشتر مراقبت کنند.
وی اضافه کرد: البته پزشکان که بخش مدافعین سلامت مردم هستند هم آمادهاند و هم هوشیاری و تجربه آنها بیشتر شده و روز به روز هم تجربه پزشکان بیشتر میشود. در گزارشی که داده شد بسیاری از تختهای مراقبتی و وسایل کمک تنفسی در همین ایام در بیمارستانهای ما اضافه شده است. ۱۱۰۰ تخت اضافه شده و در تخت های بیمارستانی ۴۲۵ تخت و وسایل کمک تنفسی ۹۰۰ عدد اضافه شده است. مشخص است که هم داریم خودمان را تجهیز و با قدرت بیشتر آماده می کنیم و از طرف دیگر مردم مراقبت میکنند که گام به گام به شرایط نزولی برسیم.
روحانی یادآور شد: خیلی مهم است که تعداد مبتلا چقدر باشد. این تعداد مبتلا گاهی مثبت و گاهی منفی، گاهی خوشحال کننده و گاهی ناراحت کننده است. به عنوان مثال امروز به ما می گویند تعداد مبتلایان به این ویروس هزار نفر بیشتر شده است که این تعداد مبتلا باید ما را خوشحال کند یا غمگین؟ که البته وابسته به این است که چگونه به مبتلایان اضافه شده است. اگر این هزارنفر به خاطر پیشتازی بخش بهداشت اضافه شده است یعنی افراد را تست کرده و از طریق تست تشخیص داده شده که باعث ناراحتی نیست و شاید هم خوب باشد که توانستیم مبتلایان را کشف کنیم.
وی اضافه کرد: اما اگر اضافه شدن ابتلا بر مبنای عدم مراعات اصول بهداشتی باشد یعنی در جامعه ما صد نفر مبتلا داشته باشیم و مراعات نکردیم هزار نفر با این صدنفر تماس گرفتند و آنها هم مبتلا شدند و این صد نفر به هزارو صدنفر تبدیل شد. اینجا جایی است که باید نگران باشیم و با آن مقابله کنیم. یعنی تعداد مبتلایان ما کاری کنیم که اگر افزایش پیدا می کند بر مبنای تستهای جدید باشد نه بر مبنای عدم مراعات مردم که این خیلی برای ما در این زمینه اهمیت دارد.
کشور بر اساس وضعیت کرونا به ۳ منطقه تقسیم میشود
روحانی با اشاره به تصمیمات جدید در جلسه امروز ستاد گفت: هر روز که پیش میرویم بر اساس گزارشها و بررسیهای جدید وزارت بهداشت و متخصصان، تصمیمات جدید میگیریم.
رییسجمهوری گفت: در جلسه امروز پیشنهاد شد که تقسیمات جدیدی در کشور نه بر مبنای جغرافیا و استان و شرق و غرب و شمال و جنوب داشته باشیم؛ بلکه بر مبنای ابتلا و شیوع بیماری کرونا کشور تقسیم و منطقهبندی شود.
وی با بیان اینکه معیار و مقررات را وزرات بهداشت تدوین و ابلاغ میکند گفت: بر اساس این معیارها و به طور مثال اگر در یک شهرستانی ورودی به بیمارستان یک هفته صفر شده و فردی به بیمارستان مراجعه نکرده و فوتی هم نداشته است و بهبود یافتگان نیز افزایش پیدا کرد و این روند در هفته دوم تکرار شد وزارت بهداشت این منطقه را «منطقه سفید» اعلام میکند.
روحانی ادامه داد: بر اساس این معیار مناطق کشور به مناطق «سفید، زرد و قرمز» تقسیم می شود؛ و در نقشه ای وزارت بهداشت و درمان مناطق را مشخص و در رسانه ملی به مردم اعلام می کند و چنانچه مردم مراعات کنند همچنان سفید خواهد ماند.
رییس جمهوری گفت: اگر مردم مقررات بهداشتی را رعایت نکنند ممکن است وضعیت آن منطقه زرد یا حتی قرمز شود؛ تا زمانی که منطقه سفید باقی بماند شرایط جدید حاکم میشود که در جلسه امروز بر مبنای شرایط جدید و (تقسیم بندی منطقه ای کرونا) درباره اماکن مذهبی و نماز جماعت بحث شد.
روحانی افزود: در جلسات آینده نیز بر اساس منطقهبندی کرونا، بررسی میکنیم که آیا میتوانیم گشایشی برای مشاغل پر ریسک ایجاد کنیم که کمیتههای تخصصی این موضوع را بررسی میکنند.
وی با اشاره به آغاز ماه مبارک رمضان در کشور گفت: میخواستیم درباره بازگشایی اماکن مذهبی مصوبه ای گستردهتر داشته باشیم، هر چه که می گذرد دلهای ما برای زیارت حرمهای مطهر و معروف بیشتر احساس دلتنگی میکند و مردم نیز سهولت برای زیارت این بقاع متبرک میخواهند.
رییس جمهوری گفت: صرفا فقط بازگشایی صحن بقاع متبرکه مطرح نیست، وقتی بازگشایی را اعلام می کنیم سفر مردم آغاز میشود و مراعات مسایل بهداشتی در وسایل نقلیه و هتل و بازار و … نیز مطرح میشود که مجموعه مسائلی است که همه باید کنار هم قرار گیرد و تصمیمگیری شود.
مساجد و اماکن مذهبی در مناطق سفید بازگشایی میشود
رییس جمهوری با اشاره به تقسیم بندی مناطق کشور بر مبنای شیوع کرونا گفت: هر نقطه ای از کشور که منطقه سفید اعلام شد فرقی هم نمی کند اماکن مقدس داشته باشد یا نداشته باشد و وزارت بهداشت تایید کرد اماکن مقدس در آنجا بازگشایی میشود.
روحانی گفت: بر اساس معیار مصوب منطقه ای و تقسیم بندی کشور، در ۱۲۷ منطقه سفیدی که وزارت بهداشت اعلام کرده، وقتی این وزارتخانه رسما اعلام کرد که میتوانند نیمه ماه اردیبهشت یا نیمه ماه رمضان باشد که بعدا مشخص و از چند روز قبل از آن اطلاع رسانی خواهد شد، مساجد، اماکن مذهبی بقاع متبرکه و محلهای برگزاری نماز جمعه با رعایت پروتکل های مشخص بازگشایی میشود.
وی افزود: نظام تقسیم بندی منطقه ای آغاز گشایشی است برای اماکن مذهبی و معنوی کشور که مورد علاقه شدید مردم است و امیدواریم با مراعات مردم این مناطق سفید گسترش پیدا کند و ما شرایط بهتری در کنترل بیماری کرونا پیدا کنیم.
رییس جمهوری افزود: نکته دیگر درباره اتوبوس و مترو این است که مردم [مسائل بهداشتی را] مراعات کنند. همچنین وزارت صنعت، معدن و تجار تلاش کنند که تولید ماسک را اضافه کنند و در اختیار مردم قرار دهد و هم اینکه کارگاهها و هم نیروهای مسلح همه الان در این زمینه تلاش میکنند. شرایط ما هم شرایط بدی نیست و شرایط خوبی است.
روحانی یادآور شد: ۱۸ میلیون ماسک خارجی هم است که گفتهایم به بازار بیاید و در دسترس مردم قرار گیرد. ممکن است ماسکهای خارجی با قیمتی که خریداری شده، قدری گرانتر باشد به هر صورت به داروخانهها و فروشگاهها عرضه خواهد شد تا هر کسی تمایل دارد خریداری کند. ماسکهای داخلی هم هست که باید اینها را هم همزمان عرضه کنند که مردم بتوانند خریداری کنند تا ما بتوانیم از این مساله عبور کنیم.
رییس جمهوری درباره پاساژها بیان کرد: قبلا در مصوبه گفته بودیم که پاساژها ساعت ۱۸ بسته میشوند. در مناطق گرمسیر شرایط بهگونهای است که این پاساژها عمدتا از ساعت ۴ بعدازظهر باز میکنند برای اینکه آنها نیز در مضیقه قرار نگیرند، بنا شد استانداران مجاز باشند در مکانهایی که اینچنین است ساعت ۱۸ را تا ساعت ۲۰ هم بتوانند افزایش دهند.
روحانی عنوان کرد: چند مورد اقتصادی هم در جلسه امروز مورد تاکید بود و امروز ما تصویب کردیم که مربوط به شرکتها و مجامع شرکتها بود مهلتی که به آنها داده شد برای اینکه آنها معمولاً تا پایان تیرماه مجامعشان را برگزار میکنند که بتوانند تا یک ۲ ماهی مهلتی را داشته باشند.
رییس جمهوری تصریح کرد: برای مالیاتهای مستقیم و مالیات بر ارزش افزوده هم در اینجا آنهایی که انقضای آنها یک اردیبهشت ماه است، تا تاریخ ۳۱ تیرماه تمدید شد. یکی دو مورد هم راجع به فعالیتهای الکترونیکی بود که شبهاتی در جلسه بود که بنا شد در جلسه بعد در دستور کار قرار بگیرد و بررسی کنند.
چکار کنیم که وضعمان خوب است
روحانی با قدردانی از همه کارآفرینان، بخش خصوصی، مردم، بخشهای بومی غیردولتی، نیروهای مسلح که به رغم مشکلات کار بزرگی در مواجهه با کرونا کردند، افزود: این جزو کلماتی است که شب تلویزیونهای ماهوارهای عصبانیتشان را نشان خواهند داد. هر وقت میگوییم وضعمان خوب است، همین که ما یک نقطه مثبت پیدا میکنیم؛ جیغ و فریاد آنها بلند میشود که همه دنیا بههم ریخته و همه بدبخت شدهاند ایران میگوید وضع ما خوب است. خب حالا ما چکار کنیم که وضعمان خوب است؟
روحانی خاطرنشان کرد: ما آخر هفته افتتاحهای مهم پیشرو داریم و میخواهیم افتتاح کنیم. یک افتتاح ما در پنجشنبه گذشته ارزش سرمایهگذاریاش یک میلیارد دلار بود. حالا شما عصبانی و ناراحت میشوید ما باید چکار کنیم؟
رییس جمهوری ادامه داد: اینکه کارآفرینان و مردم ما تلاش می کنند، آمار تورم ما نشان داد به رغم مشکلاتی که در اسفند و فروردین داشتیم تورم ما کاهشی بود و پایین آمد، هم نقطه به نقطه و هم سالانه، که دوباره آنها عصبانی میشوند و میگویند چرا در دنیا همه بدبخت شدهاند شما چرا وضعتان خوب شد. خب وضع ما خوب شد چکار کنیم.
روحانی تصریح کرد: شما اگر ناراحت هستید راهحلش این است در گوشتان پنبه بگذارید و این حرفهای خوب را نشنوید. بورس ما خوب شده عصبانی میشوند و میگویند در همه دنیا بورس برهم ریخته، چرا بورس ایران خوب است؟ این به خاطر تلاش همه شرکتها فعالان اقتصادی و خوشبختانه عرضه کردن سهام شرکتهایی که شرکتهای بزرگ هستند.
کالاهای ضدعفونی میتوانیم صادر کنیم
روحانی در ادامه گفت: من این روزها با بعضی از روسای جمهور صحبت میکنم می گویم قدرت صادرات مازاد لوازم ضدعفونی را دارا هستیم و آنها تعجب می کنند. می گویند شما واقعا قدرت صادرات دارید؟ حتی در آینده ممکن است به نقطهای برسیم که در برخی وسایل بهداشتی و کیت بتوانیم صادرات داشته باشیم.
رییس جمهوری با اشاره به عصبانیت دشمن، افزود: خیلی ناراحت می شوند که ایران بعد از دوسال تحریم شدیدی که فکر می کردند کشور را نابود کردند و استخوانهای ما خرد شده بطوریکه نمیتوانیم تکان بخوریم؛ این گونه مردم ما این گونه بهتر از آنها بتوانند مقابل کرونا بایستند و بتوانیم در زمینه مواد ضد عفونی و ماسک حتی صادرات هم داشته باشیم.
وی با تاکید بر این که ماه رمضان، ماه کمک به روحیه است گفت: در بحث بیماریها بهویژه در کرونا هم آن چیزی که باعث خوب شدن میشود روحیه است. اگر کسی روحیه خوب داشته باشد از این کرونا زود عبور میکند. اگر خودش را ببازد کرونا «پرو» مانند ابرقدرتها میشود. شما برابر ابرقدرتها خودتان را ببازید پرو میشوند. بنابراین اگر با نشاط برابر این ویروس بایستید فرار می کند. اخلاق و رفتار کرونا هم مشابه ابرقدرتها است ما باید با نشاط و قدرت برابر آنها بایستیم.
روحانی افزود: برابر ویروس کرونا اضطراب و نگرانی نباید داشته باشیم بلکه احتیاط باید داشته باشیم و پروتکلها را به دقت مراعات کنیم. خدا هم در این ماه رحمت و برکت و فیض و ماهی که تنزل الله ملائکه و روح است سلامتی را به ما نازل کند و با کمک و اتحاد عبور خواهیم کرد.
رییس جمهوری با بیان این که در این داستان کرونا و مشکلات، روز به روز شکافهای اجتماعی ما کمتر شد، گفت: بهرغم این که کرونا در بعضی از کشورها شکاف بزرگ درست کرده است اما روح و دل ما به هم نزدیکتر شد. در آمریکا نگاه کنید این کرونا چه شکاف عظیمی ایجاد کرده است. هرچه می گوید مسخره میکنند این میگوید آن یکی میگوید دروغ است، چنین بساطی که در آمریکا است. درست نقطه مقابل آن را ما داریم. در این کشور همه متحدتر از گذشته و در کنار و یاورهم دست در دست هم دارند که امیدوارم خداوند این وحدت و معنویت را برای ما بیشتر کند.
روحانی در پایان از همه فعالان اقتصادی، کشاورزان، کارگران، مهندسین، شرکت های دانش بنیان و از تمام کسانی که برای نیازمندیهای مردم تلاش می کنند قدردانی کرد.
اخبار برگزیدهسیاسی
لینک کوتاه :