xtrim

مصرف مواد قندی در سحری عامل گرسنگی زودرس

به گزارش جهان صنعت نیوز:  در ماه مبارک رمضان نیز مانند همیشه پیروی از برنامه غذایی متنوع و متعادل یعنی تامین انواع مختلفی از مواد غذایی به تناسب با یکدیگر و مقادیر کافی و لازم برای حفظ سلامت بدن و رعایت میانه‌روی با محدود کردن غذاهای دارای چربی، کلسترول کلسترول، قند، نمک زیاد و ترکیبات افزودنی توصیه می‌شود.

بر این اساس سحری، افطار و شام وعده‌های اصلی محسوب می شود و در این میان وعده سحری به ویژه برای افرادی که طی روز فعالیت بیشتری دارند از اهمیت بیشتری برخوردار است چراکه با تامین انرژی و مواد مغذی مورد نیاز بدن نقش مهمی در حفظ کارایی و جلوگیرشی از کم آبی بدن، ضعف و خستگی دارد.

رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان در این ارتباط  گفت: در وعده سحر باید غذاهای کم حجم و غنی از مواد مغذی کم نمک، کم چرب و کم شیرین استفاده شود، چراکه مصرف زیاد قند، نمک و چربی موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن می‌شود.

opal

عصمت عباسی افزود: علاوه بر آن، مصرف مقدار مناسبی از سبزی‌های مختلف (سبزی خوردن و سالاد) مناسب است به دلیل آنکه سبزی ها با دارشتن مواد مغذی مختلف و آب، علاوه بر تامین ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن، از تشنگی و خشکی گلو که می تواند فرد را مستعد ابتلا به بیماری کووید ۱۹ کند، جلوگیری می کنند.

وی اضافه کرد: با توجه به اینکه کم آب شدن بدن و خشکی گلو می تواند زمینه را برای ابتلا به بیماری کرونا فراهم کند، در وعده سحر سبزی هایی که آب بیشتری دارند و در طی روز از تشنگی و کم آبی بدن جلوگیری می کنند مثل کاهو، خیارو گوجه فرنگی مصرف شود.

این کارشناس تغذیه ادامه داد: نوشیدنی های خیلی شیرین مثل نوشابه های گازدار، شربت ها و چای خیلی شیرین و چای پررنگ هم موجب تشنگی، خشکی دهان و گلو طی روز می شود و بهتر است  این مواد در وعده سحر مصرف نشوند، زیرا چای پررنگ به این دلیل که مدر است می تواند موجب دفع آب بدن وکم آبی روزه دار شود.

وی اظهار داشت: غذاهای پُرپروتئین مثل انواع کباب، جوجه کباب، ماهی و غذاهای خشک و پرروغن مثل کتلت و کوکو، سوسیس و کالباس، پیتزا، کله پاچه و هم چنین غذاهای چرب و سرخ شده و پر ادویه موجب احساس تشنگی و خشکی دهان در ساعات روز می شوند به ویژه در شرایط فعلی شیوع بیماری کووید ۱۹ بهتر است در وعده سحر مصرف نشوند.

عباسی افزود: به طور کلی غذاهای ساده و سبک مثل انواع پلو و خورشت در حجم کم(برای افرادی که فعالیت بدنی بیشتری در طی روز دارند) و یا غذاهای سبک تر شبیه وعده صبحانه (برای افرادی که در طی روز فعالیت کمی دارند) برای وعده سحر می تواند مناسب باشد.

در ماه رمضان امسال به مصرف منابع کافی پروتئین بیشتر توجه شود

رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان ادامه داد: غذاها براساس ‌محتوای ‌پروتئین، ویتامین‌و موادمعدنی در ۶ گروه اصلی غذایی قرار دارند که  انتخاب انوا ع غذاها ازگروههای مختلف وهمچنین انتخاب موادغذایی جایگزین در هر

گروه غذایی برای بر طرف  کردن  نیازهای تغذیه ای شامل آب، املاح، ویتامین ها، مواد معدنی، پروتئین و انرژی مورد نیاز بدن افراد روزه دار در سه وعده غذایی (سحر، افطار و شام) ضروری است.

وی اضافه کرد : ۶ گروه غذایی اصلی و جایگزین های آنها عبارتند از گروه نان وغلات : نان ها (شامل سنگک، بربری، نان جو، لواش، تافتون و سایر نان های محلی)، برنج، انواع ماکارونی، رشته ها، غلات صبحانه، بلغور گندم، بلغور جو است که توصیه می شود حداقل نیمی از نان و غلات مصرفی روزانه از نوع سبوس‌دار باشد.

این کارشناس ادامه داد: گروه سبزی ها  انواع کاهو، اسفناج، کرفس، سبزی خوردن و سایر سبزی های برگی، انواع کلم، هویج، بادمجان، نخودسبز، لوبیاسبز، انواع کدو، فلفل، قارچ، خیار، گوجه فرنگی، پیاز و غیره را شامل می شود.

وی اظهار داشت: انواع میوه های فصل از جمله مرکبات (مانند پرتقال، نارنگی، لیمو ترش، لیمو شیرین، گریپ فروت)، سیب، کیوی و غیره انواع آبمیوه طبیعی و بدون شکر افزوده، کمپوت میوه ها (کم شیرین یا بدون شکر افزوده) ومیوه های خشک (خشکبار) را در برمی گیرد که مصرف مقادیر کافی گروه سبزی ها و میوه ها در ایام روزه داری با تامین ویتامین ها به خصوص ویتامین C و پیش ساز ویتامین A به تقویت سیستم ایمنی بدن برای مقابله با بیماری کووید ۱۹ کمک می کنند.

عباسی افزود: گروه شیر و لبنیات نیز شامل شیر، ماست، پنیر، کشک ودوغ. بوده و این گروه علاوه بر تامین کلسیم و فسفر و بخشی از پروتئین، ویتامین های گروه B به خصوص ویتامین B۲ و B۱۲ را که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک  کرده و تامین می کند و در این میان توصیه بر این است که لبنیات از نوع کم چرب (کمتر از ۲.۵ درصد چربی) مصرف شود.

وی یادآوری کرد: گروه گوشت و تخم مرغ نیز مهم بوده، این گروه منبع تامین پروتئین حیوانی و با کیفیت بالا هستند و شامل گوشت قرمز، مرغ، ماهی، میگو، بلدرچین، غاز، اردک، تخم مرغ و تخم سایر پرندگان است.

این کارشناس تغذیه  ادامه داد: گروه حبوبات و مغزدانه ها نیز شامل حبوبات ازجمله نخود، انواع لوبیا، عدس، باقلا، لپه، ماش و غیره و مغزها شامل گردو، بادام، فندق، پسته، بادام زمینی، بادام هندی است.

وی خاطرنشان کرد: در ایام روزه داری امسال، به مصرف منابع کافی پروتئین اعم از حیوانی و یا گیاهی که برای عملکرد طبیعی سیستم ایمنی بدن برای پیشگیری از بیماری کووید ۱۹ لازمند، باید توجه شود که انواع حبوبات منبع  پروتئین هستند و وقتی همراه با غلات مصرف می شوند، به عنوان جایگزین گوشت، مرغ و ماهی می‌توانند یک پروتئین خوب و با کیفیت را برای بدن تامین می کنند.

 

اخبار برگزیده
شناسه : 103156
لینک کوتاه :