عرضه سهام بورس را زنده نگه میدارد
رییسجمهوری افزود: آقای استاندار آمار خیلی خوبی دادند و گفتند در سال قبل ۲۶ هزار میلیارد طرح در بخش معادن و صنایع معدنی افتتاح شد و نوید وی این بود که تا پایان سال حدود ۳۰ هزار طرح افتتاح خواهد شد و این به آن معنا است که افتتاح های فراوان دیگری تا پایان سال در استان کرمان پیش روی ما است.
روحانی ادامه داد: این افتتاحها پاسخ قاطعی است که همه کارگران و مدیران و مسئولان ما به استکبار جهانی میدهند که بهرغم فشارهای تحریم، ما طرحها را پیش می بریم و تکمیل میکنیم و برای جوانان اشتغال درست کرده و تولیدات را صادر میکنیم.
رییس جمهوری با بیان نکاتی افزود: آقای استاندار همچنین خبر خوشی در بخش کشاورزی دادند. در برخی محصولات مثل پسته و خرما استان کرمان بیشترین تولید را در کشور داشته است. در بخش جنوب کرمان گله داشتند که محصول فراوانی به بار نشسته و به دلیل بیماری کرونا باید برای آن چاره اندیشی کنیم که این محصولات و کشاورزان به قیمت که برای آنها به صرفه باشد؛ این موضوع را به وزیر کشاورزی خواهم گفت و در دولت پیگیری میشود.
وی ادامه داد: اینکه یک استان سرزنده در بخشهای مختلف هم تولیدکننده و هم صادر کننده و استانی پر افتخار با سرداران بزرگ و شخصیت های والامقامی است که از کشور و مردم ما محافظت کردند و نمونه بسیار والای آن شهید سپهبد قاسم سلیمانی است و دیدیدم که چه افتخار بزرگی برای ما، مسلمانان و منطقه آفرید، خداوند روح او را در جوار روح امام مجتبی (ع) در این ایام قرار دهد.
روحانی افزود: همچنین مساله آب را حتما دنبال و با وزیر نیرو این موضوع را میکنیم هم برای تخصیص آب مدنظر شما و هم برای اینکه هر چه زودتر این آب از منطقه جنوب به استان کرمان برسد و میدانیم که برای صنعت و کشاورزی این استان یکی از نیازمندیهای اصلی است.
برای پیشبرد کارها و تامین نیازمندیها در شرایط تحریم و کرونا راهی جز تولید نداریم
روحانی تاکید کرد: در سال جهش تولید شاهد حرکت بیشتر و سریعتری در تولید نسبت به سالهای گذشته باشیم. اینکه رهبری امسال بیشتر بر مساله تولید تاکید کردند این است که در شرایط تحریم و کرونا برای پیش رفتن کارها و تامین نیازمندیهای مردم راهی جز تولید نداریم و باید تولید را گسترش دهیم. هم برای تولید و صادارت و هم اشتغال که بسیار برای ما مهم است.
وی خاطرنشان کرد: معدن یکی از سرمایههای در اختیار دولت است که باید مورد بهره برداری قرار گیرد اگر جه بهره برداریها آسان است چون مجوز برای معادن شن و ماسه یا آهک، گچ که پیچیدگی زیادی ندارد و بخش خصوصی میتواند به خوبی آن را اداره و محصول آن را در اختیار مردم قرار دهد.
روحانی افزود: اما برخی از معادن هستند که نیاز به سرمایهگذاری بیشتری دارند و دولت باید کمک کند. مخصوصاً اینکه دولت در زمینه اکتشاف بگوید که معادن در کجا هستند و با چه عیاری و در چه عمقی وجود دارد.
رییس جمهوری بیان داشت: بسیار خوشحال شدم که گفته شد که در بخش اکتشافات مینوک تلاش میشود معادنی که در عمق این منطقه وجود دارد شناسایی شود. ما هنوز در عمق زمین نرفتیم، و در سطح زمین از این معادن استفاده میکنید. باید به عمق یک تا سه کیلومتری برویم. البته در نفت و گاز به این اعماق رفتیم اگر نفت و گاز را جزو معادن معمولی قرار دهیم معمولاً آنها را معادن ویژه حساب میکنیم و در آنها به عمقهای بسیار زیاد رفتهایم.
روحانی تصریح کرد: اما در بقیه معادن در بعضی از قسمتها هنوز به عمق زیاد نرفتهایم و جایی که معدن بزرگ با عیار خوب هست بهصرفه است که ما در عمق برویم و از آن معادن استفاده و بهره برداری کنیم.
اکتشاف معادن در دولت تدبیر و امید چند برابر گذشته است
رییس جمهوری عنوان کرد: بخش اول معدن، اکتشاف است. خوشحالم در دولت یازدهم و در دولت دوازدهم در این زمینه کار بسیار بزرگی انجام گرفته است. یعنی آنچه در دولت یازدهم و دوازدهم اکتشاف شده با آنچه در تاریخ ایران اکتشاف شده، بسیار بیشتر است. به این معنا که این اکتشافی که در طول این ۷ سال انجام گرفته چندین برابر اکتشاف کل تاریخ این است.
وی افزود: آقای وزیر صمت در آغاز صحبتهایشان اشاره کردند در این یکی دو سال در زمینه اکتشاف چه کار بزرگی انجام گرفته است. این کار اول ما است که بسیار هم مهم است. دستگاههای مختلف در این زمینه کار و تلاش میکنند.
رییس جمهوری اظهار داشت: مسئله دوم، آزادسازی پهنههاست. یعنی ما اینجا را میگوییم که معدن است و دور آن را خط میکشیم، کیلومتر در کیلومتر متوقف میکنیم و میگوییم که کسی حق ورود ندارد و هیچ استفادهای نباید صورت بگیرد و اینجا پهنه معدنی است. البته سریع از آن استفاده نمیشود.
روحانی افزود: باید کاری کنیم معادنی که اکتشاف شده به سرعت در اختیار مردم قرار دهیم. شرکتهایی هستند با هم تشکیل میشوند، تعاونیهایی هم هستند که آمادهاند و همچنین بخش خصوصی. یا اینکه تبدیل کنیم به سهامی که اگر دولت هم میخواهد حضور داشته باشد این دولت بیاید و بخش بزرگی از سهام خود را به مردم واگذار کند.
با کمی تلاش میتوانیم بورس را به چندی برابر برسانیم
روحانی بیان کرد: در اینجا هم تاکید میکنم، سهام ایمیدرو باید در بورس بیاید و به مردم واگذار شود. بورس ما استعداد بسیار زیادی دارد. آنچه امروز در بورس تهران ما مشاهده میکنیم که رقم و سرمایه آن خوشبختانه قابل ملاحظهای است اگر کمی تلاش کنیم میتوانیم این بورس را به چندین برابر برسانیم.
وی خاطرنشان کرد: وقتی بورس زنده است که ما سهام جدید را عرضه کنیم. یهوقتی داخل بورس است این سهامش به آن میفروشد و آن شخص سهامش را به دیگری میفروشد و در داخل بورس گردش میکند. البته این در جای خودش خوب است. چرا که یکی از کارهای بورس همین است. اما زنده بودن و تحرک جدید بورس این استسهام جدید را وارد عرضه بورس کنیم.
رییسجمهوری ادامه داد: امسال، دو سه قدم خوب در این زمینه برداشته شده است. سهام عدالت هم ان شاءالله به بورس میآید و عرضه میشود که به ۵۰ میلیون جمعیت مردم تعلق دارد. البته آنهایی که تمایل به فروش دارند و آنهایی که تمایل ندارند سهامشان را نگه میدارند. که این هم یک تحرک بزرگی را در بورس ایجاد میکند.
ادامه دارد…
لینک کوتاه :