xtrim

آغاز معاینات پزشکی زائران حج امسال

به گزارش جهان صنعت نیوز:   دکتر طاهر درودی ضمن اشاره به قطعی نبودن وضعیت حج امسال و با بیان اینکه در این باره منتظر اعلام دولت سعودی هستیم، در عین حال درباره اقدامات و تمهیدات پزشکی انجام شده برای اعزام‌ زائران در صورت نهایی شدن این وضعیت، گفت: با توجه به هماهنگی های انجام شده با سازمان حج و زیارت و با اعلام اسامی پزشکان کاروان ها به نمایندگی های استانی مرکز پزشکی هلال احمر در استان ها  و ارسال دستورالعمل ها، عملیات آغاز معاینات زائران از دو روز گذشته آغاز شده است و همکارانمان از دو روز گذشته مجاز به شروع معاینات با توجه به دستورالعملی که برایشان ارسال شده، هستند.

وی افزود: در دستورالعمل امسال بر روی بیماری های زمینه ای، قلبی_عروقی و ریوی تاکید بیشتری داریم. ترجیحا با توجه به شرایط وجود کرونا همکاران پزشک ما که آغاز معاینات را برعهده دارند، قرار است با دقت بیشتر این‌ اقدام را انجام داده و شرایط خاص را در نظر بگیرند. دستورالعمل های خاصی با توجه به شرایط کرونایی به آنها داده شده تا احیانا اگر زائری دچار ناتوانی جسمی یا بیماری های زمینه ای هستند که ممکن است در صورت ابتلا به کرونا در معرض خطر قرار گیرند، حداقل برای امسال از اعزام شان به حج ممانعت به عمل آید و افرادی که بتوانند شرایط را پاس کنند، در زمره زائرین قرار خواهند گرفت.

معرفی ۲۴۸ پزشک برای عملیات حج امسال

درودی با بیان اینکه تاکنون ۲۴۸ پزشک برای عملیات حج معرفی شده اند، گفت: البته با توجه به ظرفیت کاروان ها و در صورت افزایش ظرفیت کاروان ها، تعداد دیگری هم اضافه خواهند شد.

opal

وی درباره تمهیدات مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر در حوزه تزریق واکسن مننژیت و آنفلوانزا برای زائران حج، گفت: طبق پروتکل و با توجه به اینکه دستورالعمل خاصی برای تزریق واکسن وجود ندارد، طبق سال های قبل، دستورالعمل های الزام تزریق واکسن مننژیت طبق روالی که در گذشته بوده، وجود دارد و همکاران در جریان هستند که به محض اتمام معاینات زائرین و تایید استطاعت جسمی آنها، به زائران اعلام می شود که برای تزریق واکسن مننژیت مراجعه کنند.

درودی ادامه داد: در زمینه واکسن آنفلوانزا، باید دید که شرایط به چه صورت پیش می رود. البته در این زمینه در دستورالعمل های جدید توصیه ویژه ای وجود ندارد. اگرچه مانند سال های قبل توصیه می شود افرادی که می توانند، این واکسن را تزریق کنند. در عین حال با توجه به اینکه امسال مبتلایان با بیماران شدید ریوی و نقص ایمنی را در گروه زائران نخواهیم داشت، فعلا توصیه ای برای تزریق واکسن پنوموواکس که در سال های گذشته برای زائران پیشنهاد می شد، نداریم، مگر به صورت موردی برای افراد خاص. در عین حال تزریق واکسن مننژیت مانند سال های قبل جزو الزامات است و بعد از تایید استطاعت جسمی زائر پیشنهاد می شود که برای مراکز تزریق برای انجام واکسیناسیون مراجعه کنند. جزئیات میزان واکسن مننژیت را معاونت درمان هلال احمر اعلام می کنند، اما واکسن در حال حاضر موجود است و در صورت تایید استطاعت جسمی، زائر می تواند به مراکز واکسیناسیون مراجعه کند.

معاون حج و عمره مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر، درباره وضعیت دپوی دارو و تجهیزات پزشکی در عربستان نیز، گفت: مرکز پزشکی حج دارو و تجهیزات مورد نیاز را به عربستان ارسال می کند تا در آنجا دپو شود و در عربستان در اختیار کاروان های اعزامی کشورمان قرار می گیرد. ۸۰ تا ۸۵ درصد پروتکل دارویی مانند سال های گذشته است. علاوه بر آن امسال به دلیل موضوع کرونا، تمهیدات ویژه ای هم خصوصا در زمینه تامین و ارسال وسایل ایمنی مانند ماسک و وسایل مورد نیاز اینچنینی اندیشیده شده است. البته با توجه به اینکه سعودی ها در اعلام قطعی برگزاری حج تاخیر مکرر داشتند و هنوز وضعیت قطعی آن را اعلام نکردند، تامین داروها به صورت خرد خرد انجام می شود و اعداد و ارقام آن هنوز نهایی نشده است و طی یکی دو هفته آینده که وضعیت نهایی می شود، آمار مربوط به دارو و تجهیزات را اعلام می کنیم، اما داروها و تجهیزات مورد نیاز به صورت تدریجی، خریداری، آماده و بسته بندی می شود.

درودی با بیان اینکه سفارش گذاری اولیه برای شرکت های دارویی آماده شده است و به محض تامین، بسته بندی های آن آغاز می شود، تاکید کرد: امسال به طور معمول با توجه به دستورالعمل معاینات، افرادی که دچار بیماری زمینه ای یا نقص سیستم ایمنی هستند، امسال به خاطر سلامتی خودشان اعزام نمی شوند. زیرا ممکن است برایشان خطرساز باشد. در عین حال قرار بر این بود که دولت سعودی به طور رسمی وضعیت حج را به کشورهای اسلامی اعلام کنند، اما هنوز اعلام نشده و منتظر خبر قطعی سعودی ها هستیم که بعد از اعلام آن به اطلاع عموم خواهد رسید

اخبار برگزیده
شناسه : 106234
لینک کوتاه :