xtrim

خطر کلاهبرداری در پرداخت فطریه به صورت مجازی

به گزارش جهان صنعت نیوز:  سرهنگ حشمت سلیمانی در شیراز،با اعلام اینکه در طی سه‌ماهه گذشته وقوع جرائم سایبری در فارس کاهش‌یافته است اظهار داشت: یکی از علت‌های این موضوع فعال شدن رمزهای پویا است و کلاهبرداران هر زمان به دنبال یافتن راه جایگزین هستند.

وی با اشاره به اینکه از ابتدای اسفندماه گذشته تا آخر اردیبهشت‌ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۰ درصد کاهش وقوع جرائم سایبری را در فارس شاهد بودیم،ادامه داد: همچنین در این مدت ۳۹ درصد نیز افزایش کشفیات را در استان داشته‌ایم.

سلیمانی ادامه داد: در این مدت ۴۳ درصد فیشینگ(برداشت اینترنتی غیرمجاز) ۲۸ درصد کلاهبرداری و درمجموع حدود ۷۰ درصد تخلفات مالی در فضای مجازی را شاهد بوده‌ایم.

opal

رئیس پلیس فتا فارس با اشاره به آمار کلی کشفیات در سال ۹۸ گفت:آمار کشفیات در سال گذشته حدود ۷۰ درصد بود و در دوماهه ابتدای امسال این آمار با ۱۵ درصد رشد به ۸۵ درصد رسیده است.

وی افزایش آمار کشف را ناشی از بالا رفتن آگاهی مردم و همچنین فعال شدن رمزهای پویا عنوان کرد.

سلیمانی با تأکید بر لزوم پیشروی زیرساخت‌ها به سمت اینترانت ملی اظهار داشت:بیشتر جرائم در فضاهایی است که سرورهایشان به خارج از کشور وصل است و فرد را به لینک‌های جعلی سوق می‌دهد و اگر زیرساخت‌ها به سمت اینترانت ملی برود کاهش بسیاری از جرائم را شاهد خواهیم بود.

وی افزایش سواد رسانه‌ای مردم را در کاهش این جرائم مؤثر خواند و افزود: بخشی از بالا بردن آگاهی مردم به عهده ماست که اقداماتی را نیز انجام داده‌ایم و توقع داریم مردم نیز توجه کنند.

این مقام امنیتی تأکید کرد:بعضاً برخی ازافراد در موارد بسیار بدیهی فریب کلاهبرداران را می‌خورند و به‌راحتی اطلاعات کارت خود را در اختیار آنها قرار می‌دهند.

وی ادامه داد:کاربران فضای مجازی باید هنگام خرید مراقب باشند از سایت‌های معتبر که با htpps  شروع‌شده‌اند و کلمه shaparak به‌عنوان درگاه بانکی حک‌شده باشد خرید کنند و برای اطمینان از اصلی بودن سایت یک‌بار اطلاعات کارت خود را اشتباه وارد کنند تا سیستم پیغام دهد.

سلیمانی ضمن تأکید بر خرید از سایت‌های معتبر و شناخته‌شده‌ای که دارای نماد الکترونیک هستند،گفت:همه این موارد باید چک شود تا بدانیم سایتی که قرار است از آن خرید کنیم سایت جعلی نیست.

وی در ادامه این گفت‌وگو به تازه‌ترین کشفیات پلیس فتا در حوزه جرائم سایبری اشاره کرد و توضیح داد:جدیدترین پرونده مربوط به دستگیری یک باند چهارنفره در شیراز است  که هر چهار نفر خویشاوند بوده و کار فیشینگ و کپی کارت‌بانکی و کلکسیونی از جرائم سایبری را انجام می‌دادند. طی دستگیری پنج هزار کارت‌بانکی استخراج‌شده و صد پرونده از سوی شاکیان تشکیل‌شده است.

وی افزود:مورد دیگر هم پرونده‌ای مربوط به یک “پلیس نما”است که فردی کلاهبردار خود را پلیس معرفی کرده و با بهره‌گیری از پروفایل ساختگی انواع اخاذی را انجام داده بود که اکنون تحت نظر پلیس است.

رئیس پلیس فتا، هتک حرمت،فحاشی و توهین و تحقیر را که امروزه در فضای مجازی بسیار رایج است ازجمله جرائم سایبری دانست و گفت:این افراد نیز برابر قانون مجازات اسلامی و جرائم رایانه‌ای تحت پیگرد قانونی قرار می‌گیرند.

 سلیمانی در این راستا با اشاره به اینکه چنانچه پلیس خودش چنین موضوعی را مشاهده کند و یا به وی اطلاع داده شود،بررسی صورت می‌گیرد،گفت:در این موضوع عده‌ای آگاهانه مواردی را از سر انتقام یا به‌قصد اخاذی مطرح کرده وعده‌ای نیز ناآگاهانه اقدام به انتشار آن می‌کنند که قانون برای هر دو مجازات در نظر گرفته است و برابر قانون با آنها برخورد می‌شود.

 

اخبار برگزیده
شناسه : 109344
لینک کوتاه :