xtrim

رشد ۲۹ درصدی ارزش فرابورس در اردیبهشت ماه

به گزارش جهان صنعت نیوز:  ارزش بازار فرابورس نیز در دومین ماه سال ۹۹ از رقم ۱۱ میلیون و ۶۷۰ هزار و ۳۷۳ میلیارد ریالی عبور کرد که نشان‌دهنده ۲۹ درصد افزایش در آخرین روز کاری این ماه نسبت به آخرین روز کاری در ماه فروردین است.

در اردیبهشت‌ماه سال جاری، در میان روزهای سبز و قرمز بازار سرمایه، سهام دو شرکت در بازار فرابورس ایران عرضه اولیه شد تا رکورد تازه‌ای از میزان مشارکت سهامداران در عرضه‌های اولیه رقم بخورد.

نماد «غگیلا» ماه گذشته برای نخستین بار وارد گردونه معاملات فرابورس شد و ۲۰ درصد از سهام شرکت شیر پاستوریزه پگاه گیلان در روز دهم اردیبهشت‌ماه به فروش رسید.

opal

در این عرضه اولیه در حالی که حداکثر تعداد سهام قابل خریداری برای هر شخص حقیقی و حقوقی ۵۰ سهم اعلام شده بود، اما بنا بر آمار بالای مشارکت‌کنندگان حداکثر ۱۵ سهم به هر یک از دو میلیون و ۳۵۷ هزار و ۳۶۲ کد معاملاتی تخصیص پیدا کرد.

از سوی دیگر، در اردیبهشت‌ماه دومین عرضه اولیه سهام نیز با عرضه ۱۰ درصد از سهام شرکت مجتمع صنایع لاستیک یزد در نماد معاملاتی «پیزد» و با مشارکت ۳ میلیون ۱۲۳ هزار و ۲۰۸ کد معاملاتی رقم خورد تا بار دیگر رکورد مشارکت‌کنندگان در عرضه‌های اولیه شکسته شود.

از دیگر رویدادهای مهم ماه میانی بهار، پذیره‌نویسی اوراق بدهی با بازپرداخت تدریجی اصل اوراق پیش از سررسید برای اولین بار در بازار سرمایه بود؛ بر این اساس، تامین مالی ۲ هزار میلیارد ریالی برای شرکت لبنیات و بستنی دومینو از طریق صکوک اجاره به شرط تملیک به روش حراج از طریق فرابورس ایران محقق شد.

رکوردشکنی شاخص کل فرابورس ایران

در ۲۳ روز معاملاتی اردیبهشت، بازارهای فرابورس ایران شاهد رد و بدل شدن ۶۹ هزار و ۴۹۸ میلیون ورقه به ارزش یک میلیون و ۱۲۸ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال بودند که این میزان دادوستد طی ۲۰ هزار ۷۹۰ نوبت معاملاتی رقم خورد. بدین ترتیب حجم، ارزش و تعداد دفعات معاملات نسبت به اردیبهشت‌ماه سال گذشته به ترتیب با رشد ۷۹ درصدی، ۶۶۶ درصدی و ۳۷۸ درصدی همراه شدند.

به طور میانگین در روزهای کاری اردیبهشت‌ماه، روزانه ۳ هزار و ۲۲ میلیون ورقه به ارزش ۴۹ هزار و ۶۰ میلیارد ریال میان معامله‌گران بازارهای فرابورس دست به دست شده است.

بازار SME پیشرو در رشد معاملات

در حالی که در اردیبهشت‌ماه همچنان شیوع ویروس کرونا کسب‌وکارها را از حضور خود متاثر کرده بود، بازار شرکت‌های کوچک و متوسط فرابورس ایران با رشد ۲۵۹۲ درصدی در ارزش معاملات نسبت به اردیبهشت سال گذشته، صدرنشین رشد در میان بازارهای دیگر فرابورس شد. پس از آن، بازار اول، بازار دوم، بازار پایه و بازار ابزارهای نوین مالی به ترتیت با رشد ۱۱۶۵، ۹۷۶، ۴۹۱و ۳۳۷ درصدی در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند.

همچنین در جدول حجم معاملات نیز بازار شرکت‌های کوچک و متوسط با رشد ۹۶۸ درصدی صدرنشین شد. بازار ابزارهای نوین مالی با ۴۰۳ درصد رشد، بازار اول با ۱۲۴ درصد، بازار دوم با ۱۱۳ درصد و بازار پایه با ۳۴ درصد افزایش حجم معاملات، جایگاه‌های بعدی را از آن خود کردند.

در ماهی که گذشت اوراق بدهی و صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله به ترتیب با معامله شدن ۱۱۸ و ۳ هزار و ۷۵۳ میلیون ورقه به ارزش معاملاتی ۹۲ هزار و ۶۹۲ و ۸۱ هزار و ۸۱۰ میلیارد ریال توانستند به رشد قابل توجهی در معاملات برسند.

همچنین خریداران و فروشندگان اوراق گواهی تسهیلات مسکن سه میلیون و ۶۰۰ هزار ورقه تسه و تملی را معامله کردند که از این طریق ارزش یک هزار و ۹۴۸ میلیارد ریالی را به ثبت رساندند.

نگاهی به عملکرد صنایع فرابورسی نیز نشان می‌دهد گروه‌های فلزات اساسی، سرمایه‌گذاری‌ها و محصولات شیمیایی صنایع پیشرو معاملات بودند که به ترتیب ۱۱، ۱۰.۳ و ۱۰.۱۷ درصد از ارزش کل معاملات خرد بازار سهام را در اختیار گرفتند.

فلزات اساسی با ارزش معاملات ۱۰۶ هزار و ۷۳۷ میلیارد ریال، سرمایه‌گذاری‌ها با رقم ۹۷ هزار و ۳۶ میلیارد ریال و محصولات شیمیایی با ۹۵ هزار و ۶۹۹ میلیارد ریال این ترکیب را تشکیل دادند.

اخبار برگزیدهاقتصاد کلانبانک و بیمه
شناسه : 109863
لینک کوتاه :