xtrim

واحد اول بخش بخارنیروگاه سیکل ترکیبی عسلویه به بهره برداری می رسد

به گزارش جهان صنعت نیوز:  واحد اول بخش بخارنیروگاه سیکل ترکیبی عسلویه مپنا، صبح روز پنجشنبه ۱۵ خرداد ماه ۹۹ در ادامه پویش #هرهفته_الف_ب_ایران و از طریق ویدئوکنفرانس، توسط رئیس جمهوری به بهره‌برداری خواهد رسید.

پروژه توسعه بخش بخار نیروگاه عسلویه به ظرفیت نامی ۴۸۰ مگاوات است و واحد نخست این پروژه با ظرفیت ۱۶۰ مگاوات وارد مدار شده است.

با توجه به تقاضای روزافزون به انرژی برق، طرح توسعه بخش بخار نیروگاه عسلویه، از اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۵ آغاز شد. محدوده اجرای پروژه، شامل سه واحد توربین و ژنراتور بخار تیپ E به ظرفیت نامی ۱۶۰ مگاوات به همراه شش واحد بویلر بازیاب، سیستم خنک‌کن ACC، مشترکات و پست بلافصل نیروگاه بوده و توسط کنسرسیومی در حال احداث است. پروژه توسعه بخش بخار نیروگاه عسلویه به روش قرارداد بیع متقابل با شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی در دست اجرا است.

تمامی تجهیزات اصلی بخش بخار نیروگاه عسلویه شامل توربین، ژنراتور، بویلر بازیاب و…، توسط بخش داخلی طراحی و ساخته شده است. دوره احداث پروژه نیروگاه عسلویه، موجب اشتغال‌زایی برای بیش از ۸۰۰ نفر به صورت مستقیم و هزار و ۵۰۰ نفر به طور غیر مستقیم در قالب بیش از ۱۵۰ شرکت پیمانکار، تأمین کننده و سازنده شده است.

واحد اول بخار نیروگاه عسلویه، نخستین واحد بخار راه‌اندازی شده با سیستم کنترل (DCS) بومی گروه مپنا است. رشد فزاینده فناوری، لزوم تأمین قطعات و تجهیزات از منابع مطمئن داخلی، افزایش خطر تهدیدهای سایبری و انتظارات جهت هوشمندسازی فرآیندها، شرکت‌های داخلی را در مسیر طراحی سامانه‌های پیشرفته MAPCS قرار داد تا این سامانه بومی بتواند بر اساس ساختارهای استاندارد تکنولوژی مرتبط انواع فرآیندهای صنعتی مانند فرآیندهای نیروگاهی، نفت و گاز، حمل و نقل و … را با هر سطح از پیچیدگی کنترل نماید.

در پروژه نیروگاه سیکل ترکیبی عسلویه، برخی فناوری‌های روز در راستای مهندسی ارزش پروژه انجام شده است که بهینه‌سازی سیستم تغذیه آب بویلرهای بازیاب حرارتی و کاهش تعداد پمپ‌ها و مخازن مربوطه، استفاده از مشعل‌های اضافی جهت افزایش ظرفیت و جبران کمبود توان واحدها در فصول اوج مصرف و … از جمله این موارد است. همچنین در راستای حفظ و حراست از منابع آبی کشور، با به‌کارگیری آخرین تکنولوژی‌های تولید آب خام در این پروژه (CEDI)، آب مصرفی نیروگاه بیش از ۷۳ درصد نسبت به نیروگاه‌های مشابه پیشین کاهش یافته است.

 

اخبار برگزیدهاقتصاد کلان
شناسه : 111806
لینک کوتاه :