xtrim

ترامپ در دوراهی سرکوب و سقوط

به گزارش جهان صنعت نیوز:   آمریکا در حال سپری کردن روزهایی پرتلاطم است که شاید در تمام تاریخ ۳۰۰ ساله‌اش بی‌سابقه بوده باشد. ترامپ با دشوارترین روزهای ریاست‌جمهوری خود در این چهار سال روبه‌رو بوده است. پس از بحران اخیر نژادپرستی در آمریکا و همچنین رسمی شدن نامزدی جو بایدن به عنوان نماینده قطعی دموکرات‌ها در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا، موجی از نارضایتی در میان سران حزب جمهوریخواه به راه افتاده و آنها یکی پس از دیگری حمایت خود را از معاون پیشین باراک اوباما اعلام کرده‌اند.

اکنون زمزمه‌های از دست رفتن حمایت ترامپ نزد حزب متبوعش به گوش می‌رسد تا جایی که نشریه آتلانتیک در مطلبی با اشاره به اینکه فروپاشی نظام ترامپ آغاز شده است، تاکید کرده ترامپ اکنون با سرنوشت دیکتاتور‌‌هایی روبه‌رو می‌شود که ملت‌هایشان علیه آنها انقلاب کرده‌اند. ترامپ اکنون بین مرگ و زندگی دست‌وپا می‌زند به گونه‌ای که حیات سیاسی او تحت تاثیر سرکوب اعتراضات خیابانی و احتمال سقوط امپراتوری‌اش قرار گرفته است.

از آنجا که تنها پنج ماه به زمان برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۰ باقی مانده، جمهوریخواهان سنا نگرانند که دونالد ترامپ با تمرکزش بر رای‌دهندگان ثابت به جای رای‌دهندگان متغیر، این استراتژی را نابود کند. جمهوریخواهان سنا شدیدا نسبت به واکنش تهاجمی رییس‌جمهوری آمریکا به ناآرامی‌های داخلی در سراسر این کشور احساس نگرانی می‌کنند و ترس آنها از تغییر جناح رای‌دهندگان میانه‌رو است؛ رای‌دهندگانی که برای جمهوریخواهان به منظور حفظ اکثریت‌شان پس از انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۰ بسیار مهم و حیاتی است.

روزنامه نیویورک‌تایمز هم در گزارشی نوشت جورج دبلیو بوش (بوش پسر) رییس‌جمهوری پیشین آمریکا و میت رامنی سناتور جمهوریخواه از دونالد ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۰ حمایت نخواهد کرد. بوش پسر و جب بوش گفته‌اند مردم با طرز تفکر آنها آشنا هستند.

میت رامنی سناتور ایالت یوتا نیز گفته از ترامپ در انتخابات آینده حمایت نخواهد کرد. سیندی مک‌کین همسر جان مک‌کین نیز تقریبا مطمئن است که از جو بایدن نامزد دموکرات حمایت خواهد کرد اما نمی‌داند نظر مردم در این زمینه چه خواهد بود به ویژه اینکه یکی از پسرهای او امیدوار است در رقابت‌های ریاست‌جمهوری شرکت کند.

این گزارش افزود رهبران سابق جمهوریخواه همچون روسای سابق کنگره از جمله پل رایان و جان بینر هنوز اعلام نکرده‌اند به چه کسی رای خواهند داد و برخی از جمهوریخواهانی که تاکنون از حمایت ترامپ خودداری کرده‌اند در حال بررسی احتمال حمایت آشکار از بایدن هستند. رهبران نظامی بازنشسته که به طور معمول دیدگاه‌های سیاسی خود را علنی نمی‌کنند به شکلی فزاینده از نقش رهبری ترامپ ابراز نارضایتی می‌کنند اما مطمئن نیستند که از نامزد مخالف او حمایت کنند.

جبهه جمهوریخواهان حامی بایدن

به گفته دموکرات‌های مطلع از برنامه کمپین بایدن، این نامزد انتخابات که علاقه‌مند به جلب حمایت هر دو حزب اصلی آمریکاست قصد دارد بعد از تقویت کامل جایگاه حزبی‌اش ائتلاف «جمهوریخواهان حامی بایدن» را تشکیل دهد.

ابراز مخالفت با ترامپ از سوی بخش‌هایی از تشکیلات جمهوریخواه و نظامی در روزهای اخیر و با درخواست‌های مکرر ترامپ درباره مهار معترضان و دستور دولت او برای پاکسازی خیابان‌های اطراف کاخ سفید تشدید شده است. نحوه عملکرد ترامپ باعث شده برخی از رهبران قانع شوند که دیگر نمی‌توانند سکوت کنند.

انتقاد جیمز ماتیس وزیر دفاع سابق ترامپ و اظهارات هفته گذشته لیزامورکوسکی سناتور آمریکایی درباره اینکه برای رای دادن به رییس‌جمهوری هم‌حزبی‌اش تلاش می‌کند باعث شده تعدادی از مقام‌های آمریکا به موضوعی فکر کنند که از مدت‌ها قبل از آن اجتناب کرده بودند؛ اینکه با صدای بلند بیان کنند ترامپ برای حفظ این کرسی مناسب نیست.

ویلیام مک‌راون، دریادار بازنشسته ارتش آمریکا و مسوول حمله آمریکا به مقر اسامه بن‌لادن سرکرده سابق القاعده گفته است: «پاییز امسال فرصتی است که کشور رییس‌جمهوری جدید جمهوریخواه، دموکرات یا مستقل داشته باشد. ترامپ نشان داده که شایستگی قرار داشتن در جایگاه فرمانده کل قوا را ندارد.

بوش بدون نام بردن از ترامپ گفت: ما شاهد هستیم که ناسیونالیسم به بومی‌پرستی منحرف شده است و پویایی‌ای که مهاجرت با خود به آمریکا آورده، فراموش شده است. قلدری و تعصب در زندگی عمومی مجوز وحشی‌‌گری را صادر می‌کند و تربیت اخلاقی کودکان ما را به خطر می‌اندازد.

اعتراضاتی که از بیش از ۱۰ روز پیش به دنبال قتل جورج فلوید شهروند سیاهپوست آمریکایی به دست پلیس سفیدپوست در شهرهای مختلف آمریکا آغاز شد با واکنش تهاجمی ترامپ مواجه است و اکنون جمهوریخواهان سنا نگران هستند که رای‌دهندگان مستقل با توجه به عملکرد ترامپ از این حزب رویگردان شوند و این امر باعث شود اکثریت این حزب در سنا را به خطر بیندازد.

ناکارآمدی ترامپ، پاشنه آشیل جمهوریخواه‌ها

میچ مک‌کانل، سناتور جمهوریخواه از ایالت کنتاکی که رهبر اکثریت سناست در آغاز سیکل انتخابات اعلام کرد: کسب آرای فارغ‌التحصیلان دانشگاه و زنان در حومه شهرها کلید حفظ اکثریت سنا در سال ۲۰۲۰ است.

یکی از سناتورهای جمهوریخواه که خواست نامش فاش نشود، گفت: بی‌شک یک هفته و نیم گذشته میزان نگرانی‌ها نسبت به سیاست‌های رقابت ریاست‌جمهوری و پیامدهایش برای سنا را افزایش داده است. او اضافه کرد: نگرانی‌ها نسبت به عملکرد ترامپ هرگز در نشست‌ها مطرح نشده است اما سناتورها در گفت‌وگوهای دو نفره در این باره صحبت می‌کنند. این سناتور تاکید کرد: به نظر می‌رسد اتفاقاتی که طی هفته گذشته رخ داده نه‌تنها توجه مردم بلکه احساسات، عواطف و حس خوشبختی و رفاه آنها را نیز به خود جلب کرده است.

سناتورهای جمهوریخواه به خاطر واکنش کند دولت به بحران ویروس کرونا و گاف‌های متعدد ترامپ از جمله توصیه‌اش مبنی بر اینکه مصرف موادضدعفونی می‌تواند کووید۱۹ را درمان کند به شدت نگران حفظ اکثریت‌شان هستند.

یکی دیگر از سناتورهای جمهوریخواه که وی نیز خواست نامش فاش نشود، گفت: افراد بسیاری در بین رای‌دهندگان میانه‌رو قرار دارند که تنها به دنبال آرامش هستند. به نظر من لحن و اظهارات ترامپ می‌تواند به اکثریت ما لطمه بزند. کوین کرامر، سناتور جمهوریخواه از ایالت داکوتای شمالی اذعان کرد که در بین سناتورهای جمهوریخواه نگرانی نسبت به انتخابات پیش‌رو وجود دارد.

او با اشاره به پاندمی ویروس کرونا و موج اعتراضات و آشوب‌ها گفت: هر نوع بحران بزرگ و مهم همچون این بحران‌ها نتیجه خوبی برای روسای جمهوری که پیش از انتخابات زمام امور را در دست دارند، به همراه نخواهد داشت.

کرامر افزود: هر چه به انتخابات نزدیک‌تر می‌شویم، نگرانی‌ها بیشتر می‌شوند. این انتخاباتی است که در آن زمان به نفع جمهوریخواهان نیست. جمهوریخواهان سنا باید از ۲۳ کرسی دفاع کنند در حالی که دموکرات‌ها تنها ۱۲ کرسی برای دفاع دارند. او تصریح کرد: با وجود این بعید است که ترامپ سبک و روش خود را در بازه زمانی الان تا انتخابات تغییر دهد.

تظاهرات بزرگ آمریکا مقابل کاخ سفید

اعتراضات در سراسر آمریکا تمامی ندارد و ده‌ها هزار معترض برای دوازدهمین روز پیاپی به خیابان‌ها آمدند تا مرگ خشونت‌بار جورج فلوید را محکوم کنند.

شنبه گذشته نیروهای گارد ملی آمریکا اطراف کاخ سفید را تحت کنترل خود درآوردند و این عمارت را با حصارهای مشکی‌رنگ با ارتفاع بیش از دو متر به سنگرگاه تبدیل کردند. ده‌ها هزار معترض آمریکایی شنبه گذشته به خیابان‌های واشنگتن آمدند که به بزرگ‌ترین گردهمایی مردمی علیه خشونت پلیس و بی‌عدالتی نژادی روزهای اخیر تبدیل شد. اعتراضات به مرگ جورج فلوید برای دوازدهمین روز پیاپی ادامه دارد.

پیش از آغاز اعتراضات، خودروهای نظامی و افسرانی با لباس‌های جنگی بیشتر محوطه را بسته بودند که همین امر ترافیک ایجاد کرد و مقام‌ها انتظار داشتند که بین ۲۰۰ هزار تا یک میلیون تن در اعتراضات حاضر شوند. باوجود شیوع کرونا و محدودیت‌ها تردد، انتظار آن می‌رفت که جمعیت انبوهی در پایتخت ایالات متحده تجمع کنند. هنوز برآورد رسمی از میزان شرکت‌کنندگان در اعتراضات روز شنبه در آمریکا منتشر نشده اما برخی باور دارند ده‌ها هزار تن در اعتراضات شرکت داشتند.

در همین حال موریل بوزر، شهردار واشنگتن‌دی‌سی رسما خیابانی مقابل کاخ سفید را به نام «بلک لایوز مَتر پلازا» نامگذاری کرد. پیتر نیوشم، رییس پلیس واشنگتن‌دی‌سی گفت تحولات روز شنبه «احتمالا یکی از بزرگ‌ترین اعتراضات در این شهر» بوده است.

اعتراضات واشنگتن‌دی‌سی با اعتراضات دیگری در نیویورک، شیکاگو، لس‌آنجلس و دیگر شهرهای سراسر این کشور همراه شد. در فیلادلفیا، یک عروس و داماد به اعتراضات پیوستند و نوشته «زندگی همه مهم است» در دست داشتند. معترضان آمریکایی خواستار اصلاح پلیس و خاتمه نژادپرستی سیستماتیک شدند. اعتراضات در چند روز اخیر به طور عمده به طور مسالمت‌آمیز برگزار شده است.

تد ویلر، شهردار پورتلند هم نیروهای پلیس در بزرگ‌ترین شهر اورگان را موظف کرد تا تنها در واکنش به اقدامات خشونت‌باری که جان مردم را تهدید می‌کند، از گاز اشک‌آور استفاده کنند. حدود ۳۰ هزار معترض شنبه در خیابان‌های شیکاگو حضور داشتند تا به خشونت پلیس و نژادپرستی اعتراض کرده و بر لزوم اصلاح سیستم پلیس در ایالات متحده تاکید کنند.

دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا که به مقام‌ها دستور سرکوب ناآرامی‌ها را داده است، در پیامی توئیتری نوشت که تجمع روز شنبه به آن بزرگی که انتظارش می‌رفت، نبود. او نوشت: جمعیتی کمتر از انتظار در واشنگتن‌دی‌سی بود. گارد ملی، سرویس مخفی و پلیس دی‌سی کار فوق‌العاده‌ای انجام دادند. متشکرم!

گارد ملی آمریکا در واشنگتن‌دی‌سی اطراف بناهای مهم را بست و گشت‌زنی انجام شد. اعتراضات شنبه گذشته در سراسر آمریکا با دومین مراسم یادبود جورج فلوید ۴۶ساله هم‌زمان شد که در تاریخ ۲۵ می، زمانی که در بازداشت پلیس بود، با خشونت بی‌حدی کشته شد.

معترضان ماسک‌پوش که خواستار اصلاحات در ساختار پلیس هستند در آمریکا و چهار قاره دیگر اعتراضات مسالمت‌آمیزی برای تحقق عدالت برگزار کردند. در واشنگتن هزاران تن در پایتخت، در نشنال‌مال، بنای یادبود لینکلن و محله‌های مسکونی تجمع کردند.  هم‌زمان تظاهرات مشابهی در شهرهای دیگر آمریکا از جمله نیویورک، فیلادلفیا، لس‌آنجلس، سانفرانسیسکو، شیکاگو و کارولینای شمالی برگزار شده است.

معترضان شنبه گذشته از جمله در نزدیکی ساختمان کنگره، بنای یادبود آبراهام لینکلن و پارک لافایت که ماموران در آن راه نزدیک شدن معترضان به کاخ سفید را سد کرده بودند، تجمع کردند. هم‌زمان در کارولینای شمالی که زادگاه فلوید بود، مردم پیش از یک مراسم یادبود به او ادای احترام کردند. همچنین در برخی دیگر از نقاط جهان از جمله لندن، ملبورن و سیدنی تظاهرات ضدنژادپرستی برگزار شد. تظاهرات استرالیا بر نحوه رفتار با بومیان این کشور متمرکز بود.

در ریفورد کارولینای شمالی صدها تن با گذاشتن گل در کنار تابوت فلوید در یک کلیسا در نزدیکی محل تولدش به او ادای احترام کردند. بعد از آن مراسمی خصوصی با حضور اعضای خانواده‌اش در کلیسا برگزار شد. روی کوپر، فرماندار این ایالت دستور داد پرچم‌ها به احترام فلوید روز شنبه به حالت نیمه‌برافراشته درآیند.

در بوفالو، دو مامور پلیس به تعرض درجه دو متهم شدند. اینها مامورانی بودند که یک مرد ۷۵‌ساله را هل دادند و باعث جراحت شدید او شدند. اداره پلیس این ماموران را بعد از انتشار ویدئویی از صحنه حادثه روز پنجشنبه به مرخصی بدون حقوق فرستاد. مارتین گوگینو، تظاهرکننده مضروب با جراحات شدید اما وضعیت پایدار در بیمارستان بستری است.

 

اخبار برگزیدهپیشنهاد ویژهسیاسی
شناسه : 112756
لینک کوتاه :