xtrim

پیش‌بینی روند معاملات بورس در هفته جاری

به گزارش جهان صنعت نیوز:  بازار سهام در هفته‌ای که گذشت با رشدهای بی‌وقفه و ثبت رکوردهای جدید به رشد بیش از ۱۲ درصدی دست پیدا کرد.شاخص بورس در سومین هفته خرداد با بیش از ۱۲۵ هزار واحد رشد و با عبور از مقاومت کانال یک میلیون واحد و تثبیت بر کانال یک میلیون و ۱۵۳ واحد، سقف جدید از شاخص بورس را به ثبت رساند و زمینه نگرانی سهامداران از احتمال اصلاح و عقب‌نشینی شاخص بورس از این کانال را رفع کرد.

براساس بررسی‌های صورت گرفته اکثر صنایع حاضر در بازار با رشد همراه بودند و عملکرد صنایع نشان می‌دهد محصولات چرمی با ۲۳ درصد بازدهی مثبت به عنوان بهترین گروه حاضر در بازار هفته گذشته بود.

همچنین در پنج روز معاملاتی هفته گذشته بورس نمادهای بانک ملت، بانک تجارت، پالایش نفت اصفهان، ملی صنایع مس ایران، گسترش سرمایه‌گذاری ایران خودرو، سرمایه گذاری خوارزمی و فولاد مبارکه اصفهان در گروه نمادهای پربیننده قرار داشتند.

opal

بورس در هفته‌ای که گذشت

«امیرعلی امیرباقری» امروز (شنبه) ارزیابی خود از روند معاملات بورس در هفته‌ای که گذشت را اینگونه بیان کرد: هفته گذشته شاهد جریان مثبت ورود نقدینگی به سمت سهام بزرگ و شاخص‌ساز بودیم که این اتفاق منجر به فتح قله‌های جدید شاخص بورس شد.

وی ادامه داد: اقبال به سهام شاخص‌ساز از سمت سهامداران حقیقی و ورود سطح گسترده‌ای از نقدینگی به بازار باعث شد تا شاخص بورس به رشدهای پیاپی و ثبت رکوردهای جدید دست یابد.

امیرباقری با بیان اینکه در میان‌مدت و بلندمدت چشم‌انداز مثبتی برای نرخ کامودیتی‌ها در بازار وجود دارد، اظهار داشت: این موضوع نشات گرفته از دو موضوع است، در ابتدا میانگین قیمت دلار در بازار امسال نسبت به سال گذشته رقم بالاتری خواهد بود و شاخص دلار با رسیدن به مقاومتی سنگین به احتمال زیاد با اصلاح مواجه می شود.

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: این اصلاح منجر به رشد قیمت صنایع کامودیتی محور و اقبال بازار به سمت گروه‌های کامودیتی‌محور و شاخص‌ساز خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه آمریکا در وضعیت کنونی به صورت جدی وارد دوران رکود شده است، گفت: این رکود دامن بازارهای جهانی را می‌گیرد و تا حدودی فشار بر روی قیمت‌های جهانی به صورت کوتاه‌مدت ایجاد خواهد شد.

امیرباقری با بیان اینکه از طرف دیگر انتظار می‌رود که در بازار داخلی، بانک مرکزی با کنترل نرخ ارز و ابزارهایی که در اختیار دارد چشم‌انداز رشد نرخ ارز را در کنترل خود قرار دهد، افزود: به نظر می‌رسد شاهد اصلاح قیمت ارز در بازار خواهیم بود؛ بنابراین این عوامل در کنار یکدیگر زمینه اصلاح قیمت در نرخ برخی از سهام حاضر در بورس را فراهم می‌کند.

پیش‌بینی معاملات بورس در هفته جاری

این کارشناس بازارسرمایه با بیان اینکه بازار سهام با چشم‌انداز موجود برای اقتصاد کشور و نبود بازارهای موازی در میان‌مدت و بلندمدت با اقبال از سوی سهامداران مواجه خواهد شد، افزود: در حقیقت دست به دست شدن سهام و عرضه‌ها لازمه رشد ادامه‌دار شاخص بورس است و باعث تغییر کلی روند بازار نمی‌شود، می‌توان با ثبت رکوردهای جدید در قیمت‌ها امیدوار به صعود بیشتر شاخص بورس در بازار بود.

وی با بیان اینکه فدرال رزرو با تزریق دلار به بدنه اقتصاد آمریکا به دنبال حمایت از کسب و کارهای کوچک بود و سعی کرد با این اقدام و سنگین‌کردن ترازنامه فدرال رزرو تا حدودی از رشد اقتصادی آمریکا حمایت کند، خاطرنشان کرد: باید در نظر داشت این اقدامات در میان‌مدت و بلندمدت به تضعیف نرخ دلار کمک خواهد کرد و تاثیر مثبت این اقدام را در افزایش نرخ طلا و کامودیتی‌ها شاهد خواهیم بود.

امیرباقری با تاکید بر اینکه برای شرکت هایی که صادرکننده کامودیتی‌ها هستند انتظار می‌رود از این محل در میان‌مدت و بلندمدت درآمد دلاری خوبی را داشته باشند، افزود: از طرف دیگر برای شرکت‌های فعال در این حوزه انتظار داریم که روند در پیش‌گرفته شده منجر به سودسازی و اثر مثبت بر قیمت سهام آن شرکت‌ها شود.

توصیه به سرمایه‌گذاران

این کارشناس بازار سرمایه سرمایه‌گذاران را مورد خطاب قرار داد و گفت: به سرمایه‌گذاران توصیه می‌شود همانطور که در روزهای خیلی مثبت بازار که روند معاملات در جهت مثبت یک طرفه بود و سرمایه‌گذاران با خرید هر سهمی اثر سودآوری آن را در پرتفو خود مشاهده می‌کنند، در روزهای پرعرضه و تقاضا نباید دچار تحلیل‌زدگی و دوری از آن شوند و صرفا براساس جریان ورود نقدینگی معامله کنند.

 وی با اشاره به اینکه روزهای پرعرضه در بازار فرصتی برای اصلاح پرتفو ایجاد می‌شود، افزود: به سرمایه‌گذاران توصیه می‌شود تا از این روزها حداکثر استفاده را داشته باشند تا بتوانند در میان‌مدت و بلندمدت از سود بازار استفاده کنند.

امیرباقری اضافه کرد: سرمایه‌گذاران باید با استفاده از تحلیل تکنیکالی و بنیادی در سرمایه‌گذاری‌های خود کمتر دچار انحراف شوند و بتوانند سودآوری و زیان‌گریزی را به حداکثر برسانند.

 

اخبار برگزیدهاقتصاد کلان
شناسه : 114075
لینک کوتاه :