xtrim

کل ارز مورد نیاز هفت تپه ۱۲ میلیون دلار بوده اما با زدوبند ۲۸۰ میلیون یورو پول گرفته‌اند

جهان صنعت نیوز| بهرام پارسایی در جمع خبرنگاران گفت: در حالیکه کشور با وجود هشدارها، برای تحریم آماده نبود؛ زالوصفتانی که خون مردم را می‌مکند و فاسدان و رانتخواران، با آمادگی کامل وارد شده و در مسیر تأمین منافع خودشان، مشکلات مختلفی را ایجاد کرده‌اند.

پارسایی با بیان اینکه «بخشی از مسائل و مشکلات غیر قابل انکار جامعه امروز، به تحریم‌ها باز می‌گردد» گفت: سودجویی افراد و نبود نظارت دقیق بر مسائل مختلف ارزی و مبادلات کالایی و … از عوامل مؤثر بر مشکلات امروز کشور است.

وی ادامه داد: علی‌رغم اینکه ترامپ در زمان انتخابات ریاست جمهوری آمریکا هشدارهای جدی مبنی بر خروج از برجام را داده بود اما نتوانستیم در این بخش برنامه ریزی مناسبی داشته باشیم.

این نماینده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ورود اتفاقی کشور به مسائل و اتفاقاتی مانند گرانی‌های اخیر و نداشتن کارشناسی درست و دقیق در بسیاری از بخش‌ها سبب شد که به صورت ناگهانی در دام تحریم‌ها بیفتیم.

پارسایی گفت: نبود یک برنامه ریزی در مواردی مانند مبارزه با فساد و مشکلات بخش ارزی سبب شده که یک سری افراد زالوصفت و سودجو از این اتفاقات بهره برداری کنند.

نماینده مردم شیراز در مجلس با بیان اینکه «در دوران تحریم‌های گذشته سودجویان زیادی مانند بابک زنجانی‌ها توانستند با استفاده از فرصت، تخلف‌های گسترده مالی زیادی انجام دهند»، گفت: این افراد فاسد و سودجو در هر موقعیتی مانند تحریم‌ها با استفاده از فرصت‌های متعدد خون مردم را می‌مکند و این در حالیست که آنها با پوشش‌های ظاهر فریب و بهانه‌هایی مانند دلسوزی برای نظام و با داشتن تجربه قبلی و کافی وارد این عرصه شده‌اند.

این عضو فراکسیون امید با بیان این اعتقاد که «رانت زیادی در واردات فعلی کشور وجود دارد»، ادامه داد: این در حالیست که چند نرخی شدن در ماه‌های گذشته باعث شد رانت‌های کلان و گسترده‌ای ایجاد شود که بهبود این شرایط نیازمند ورود جدی و دقیق واحدهای نظارتی است.

پارسایی با بیان این ادعا که «واردکنندگان گوشت با ارز دولتی مشخص هستند»، نبود نظارت دقیق و یک مکانیسم نظارتی مناسب را عامل عرضه گوشت وارد شده با نرخ آزاد به مردم دانست.

نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه «در این شرایط خاص، بهبود وضعیت نظارت، نیازمند تعریف مکانیسم‌های دقیق و منظم است»، گفت: برای آنکه بتوان بی‌نظمی‌های موجود در بازار را مدیریت کرد و جلوی افزایش بی رویه قیمت کالاها را گرفت، باید مکانیسم نظارتی دقیق و هدفمند داشت.

سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس همچنین در خصوص شرکت نیشکر هفت تپه، گفت: طبق پیگیری‌هایی که در موضوع نیشکر هفت تپه انجام دادیم متوجه شدیم که کل ارز مورد نیاز آنها ۱۲ میلیون ددلار بوده است که برخی افراد با زد و بند و ارائه مدارک سوری مبلغی بالغ بر ۲۸۰ میلیون یورو پول دریافت کرده اند بطوریکه یک ریال از این مبلغ برای اهداف مورد نظر کارخانه هزینه نشده است.

این عضو فراکسیون امید با بیان اینکه «در واردات مواد و کالاهایی مانند غلات، گوشت، غذای دام و مرغ و.. رانت وجود دارد»، ادامه داد: این کالاها با ارز ۴۲۰۰ تومانی تهیه و وارد کشور می‌شود بنابراین عرضه این محصولات با ارز واقعی از تورم و گرانی‌ها جلوگیری می‌کند.

وی ابراز عقیده کرد: در شرایط حاضر دقت در نظارت رها شده و باید مردم با عزم راسخ و به شکلی جدی وارد میدان شوند، در شرایط فعلی بیش از هر زمانی به همکاری مردم در مبارزه با سودجویان و رانتخواران نیاز داریم، باید همه با هم کالاهای گران را تحریم کنیم.

پارسایی گفت: من مثل برخی نمی‌گویم مردم گوشت نخورند یا لباس نپوشند؛ بلکه پیشنهاد می‌دهم که برای مبارزه با سودجویان و مقابله با شرایطی که تأمین کننده منافع برخی زالوصفتان است، کالاهای گران را نخریم و برای مدتی این کالاها را تحریم کنیم.

نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی گفت: هر اقدامی که بتواند دست سودجویان و منفعت طلبان را از سفره مردم کوتاه کند باید در سطح ملی اجرایی شده و به سرعت فراگیر شود.

پارسایی تاکید کرد که مجلس نیز به این موضوع ورودی جدی خواهد داشت و در مسیر دفاع از منافع موکلان خود، اقدامات قانونی را در چارچوب اختیارات، عملیاتی و دنبال می‌کند.

پیشنهاد ویژه
شناسه : 11434
لینک کوتاه :