ads
xtrim

آدرس غلط بولتون از نقش ویژه «سوپرپک‌ها» در تصمیم‌سازی در آمریکا

به گزارش جهان صنعت نیوز:  در یک صورت‌بندی کلی محور اصلی کتاب بولتون بر این مدار می‌چر‌خد که تنها هدف تمام اقدامات ترامپ در سه سال گذشته، انتخاب مجدد او در انتتخابات ۲۰۲۰ است.

چنانچه همه سیاستمداران مخالف ترامپ (چه قدیمی‌ها چه مخالفان جدید) سعی می‌کنند ساختار سیاست و حکومت در آمریکا را از هر عیبی مبرا کرده و تنها شخص ترامپ را مسئول وضع موجود بدانند، بولتون نیز در مسیر نقد ترامپ، آنجا که به نمایش‌های انتخاباتی و رسانه‌ای او اشاره می‌کند یک نکته مهم را عمدا جا می‌اندازد و آن نقش «سوپرپک‌ها» و پول‌های تزریق شده در انتخاب، سیاست‌سازی‌ها و رفتارهای رئیس جمهور است.

سوپرپک‌ها کمیته‌های سیاسی هستند که با هدف تاثیر بر انتخابات، کمک‌های مالی نامحدودی از شرکت‌ها، اتحادیه‌ها یا افراد ثروتمند دریافت و با هزینه‌کرد آن برای نامزد مورد نظر، گفتار، سیاست‌ها و رفتار او را تعیین می‌کنند.

این سوپرپک‌ها گرچه در نقطه مقابل دموکراسی حقیقی قرار دارند اما چون جزیی از ساختار و فرآیند الیگارشی حاکم بر رژیم سیاسی آمریکا هستند، لذا منتقدینی چون بولتون که خود جزیی از این ساختار هستند، هیچگاه به نقش منفی آن در ایجاد وضع موجود اشاره‌ای نمی‌کنند.

افتضاح ماجرا آنجاست که این پدیده‌ی سابقا پشت پرده، از سال ۲۰۱۰ با حکم دادگاه عالی آمریکا شمایلی قانونی به خود گرفت و عملا نقطه پایانی بر دموکراسی نیم‌بند آمریکایی شد، به گونه‌ای که می‌توان انتخاب «باراک اوباما» در ۲۰۱۲ و ترامپ در ۲۰۱۶ را محصول ایفای نقش موثر سوپرپک‌ها دانست.  

به عبارت بهتر؛ قانونی شدن فعالیت سوپرپک‌ها این حقیقت تلخ را در دموکراسی آمریکایی فاش ساخت که می‌شود بر سر هر موضوعی با سیاستمداران و مهمتر از آن شخص رییس جمهور آمریکا به طور مستقیم معامله کرد.

بازیگری فعال در فتنه سال ۸۸ در ایران، تاسیس داعش و حمایت از آن، بحران‌سازی نیابتی در غرب آسیا به ویژه عراق و سوریه، اجماع‌سازی و تحریم‌ها علیه ایران در پرونده هسته‌ای و… در دوره اوباما و پروژه معامله قرن، اشغال کرانه باختری، ایران‌هراسی و پروژه فشار حداکثری علیه ایران، عملیات تروریستی علیه فرماندهان مقاومت، مشارکت در تجاوز به یمن و… در دوره ترامپ نمونه‌هایی روشن از مواردی است که سوپرپک‌ها روسای جمهور آمریکا را به تصمیم رسانده‌اند.

اگر بخواهیم کمی عمیق‌تر به موضوع بپردازیم متوجه خواهیم شد که جریان زرسالار صهیونیستی با محوریت سرمایه‌دارانی چون «شلدون ادلسون»، «توماس کاپلان» و «جورج سوروس» در قالب دو لابی قدرتمند «آیپک» و «جی استریت» در پشت پرده سوپرپک‌ها حضور فعال داشته و منویات خود را از این طریق دنبال می‌کنند.

بر این اساس؛ می‌توان در مورد کتاب خاطرات بولتون به این جمع‌بندی کلی رسید که این سیاستمدار جنگ‌طلب آمریکایی گرچه به دلایل شخصی و با هدف بسترسازی برای عبور از ترامپ انتقاداتی را علیه او مطرح ساخته، اما با چشم‌پوشی عامدانه از بسیاری حقایق، عملا سعی در انحراف افکار عمومی داشته است. 

 

اخبار برگزیده
شناسه : 117369
لینک کوتاه :