xtrim

بورس شتاب گرفت

به گزارش جهان صنعت نیوز:  بر اساس آمارهای معاملاتی، روز گذشته اکثر شاخص‌های بورس با رشد دسته‌جمعی مواجه شدند به طوری که شاخص کل با صعودی معادل ۱۰/۲  درصد به یک میلیون و ۶۵۵ هزار و ۴۰۸ واحد، شاخص‌ قیمت «وزنی – ارزشی» با ۹۰۱۰ واحد افزایش معادل ۱۰/۲ درصد به ۴۳۷ هزار و ۸۶۶ واحد، شاخص کل «هم وزن» با ۵۳۹۶ واحد صعود معادل ۱۶/۱ درصد به ۴۶۴ هزار و ۹۲۲ واحد، شاخص قیمت «هم وزن» با ۳۵۵۵ واحد صعود معادل ۱۶/۱ درصد به ۳۰۹ هزار و ۶۴۳ واحد، شاخص آزاد شناور با ۴۷۷۶۲ واحد افزایش معادل ۲۴/۲ درصد به دو میلیون و ۱۸۰ هزار و ۱۸۷ واحد، شاخص بازار اول با ۳۱۷۴۰ واحد معادل ۵۸/۲ درصد به یک میلیون و ۲۶۰ هزار ۴۲۸ واحد و شاخص بازار دوم با ۴۰۸۳۵ واحد صعود معادل ۳۲/۱ درصد به سه میلیون و ۱۴۲ هزار و ۹۲۳ واحد رسید. از سوی دیگر روز یکشنبه ۷ نماد « فولاد با ۳۳۲۶ واحد، فملی با ۲۶۹۸ واحد، شپنا با ۱۹۴۲ واحد، تاپیکو با ۱۸۰۷ واحد، خودرو با ۱۷۳۱ واحد، پارسان با ۱۵۶۴ واحد و شتران با ۱۴۸۱ واحد» بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل بورس بر جای گذاشتند. روز گذشته همچنین شاخص‌های صنایع تالار شیشه‌ای نیز با نوسان مواجه شدند به طوری که شاخص صنایع «وسایل ارتباطی با ۶۰۴۳ واحد صعود معادل پنج درصد به ۱۲۶ هزار و ۹۸۶ واحد، فرآورده نفتی با ۲۶۲۴۹۰ واحد افزایش معادل ۳۸/۴ درصد به شش هزار و ۲۵۶ واحد، خودرو با ۱۷۱۶۳ واحد رشد معادل ۲۶/۴ درصد به ۴۲۰ هزار و ۴۴۸ واحد، انتشار و چاپ با ۱۵۱۰۲۹ واحد افزایش معادل ۱۵/۴ درصد به ۳ میلیون و ۷۹۰ هزار و ۲۹۵ واحد، فلزات اساسی با ۳۴۰۸۳ واحد رشد معادل ۱۲/۳ درصد به یک میلیون و ۱۲۷ هزار و ۴۳۹ واحد، محصولات کاغذ با (۱۰۶۲۶) واحد ریزش معادل

(۵۸/۳) درصد به ۲۸۶ هزار و ۳۸۱ واحد، ذغالسنگ با (۱۳۰۳) واحد ریزش معادل (۰۳/۴) درصد به ۳۱ هزار و ۱۰۰ واحد» رسید. در عین حال نگاهی به آمارهای معاملاتی روز گذشته بازار سهام مشخص می‌کند: قیمت سهام نمادهای «سفار، کالا، ساربیل، سپاها، وتوس، غنوش و شفا» بیشترین افزایش قیمت و نمادهای «سرود، سبجنو، وآذر، چکاوه، ختور، کپارس و سغرب» بیشترین کاهش قیمت را در بازار سهام رقم زدند و در تابلوهای بورس به ثبت رسیدند. به این ترتیب، در پایان داد و ستدهای روز گذشته  بورس، در یک میلیون و ۸۰۱ هزار نوبت معاملاتی، ۹ هزار و ۳۶۵ میلیارد برگه اوراق بهادار به ارزش ۱۵۳ هزار و ۱۱۲ میلیارد تومان در بورس معامله شد.

شاخص بورس اصلاح می‌شود؟

رشد بیش از ۳۰ هزار واحدی شاخص بورس در بازار روز شنبه و عقب‌نشینی غافلگیرانه آن تا هشت هزار واحد، نگرانی سهامداران را برای آغاز معاملات روز گذشته بازار که در انتظار اصلاح شاخص بورس هستند فراهم کرده بود. هفته دوم تابستان به عنوان هفته‌ای تاریخ‌ساز برای بورس کشور به ثبت رسید و در این بازار در کنار شکسته شدن رکورد شاخص بورس، رکورد رشد روزانه معاملات بورس هم شکسته شد. شاخص بورس در بازار هفته گذشته در حالی در یک روز به رشد بیش از ۶۴ هزار واحدی دست پیدا کرد و کانال یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد را فتح کرد که کارشناسان از احتمال ادامه اصلاح بازار به دلیل نزدیک شدن به مقاومت کانال ۵/۱ میلیون واحدی خبر داده بودند. کارشناسان چنین رشدی را در بازار خطرناک می‌دانند و معتقدند همیشه رشد پرشتاب و هیجانی شاخص بورس با اصلاح‌های قیمتی و زمانی چندروزه‌ای همراه بوده تا بتواند زمینه‌ساز صعود دوباره شاخص بورس شود. چنین صحبت‌هایی از طرف کارشناسان بازار، ذهنیت فعالان بازار را به سمت احتمال اصلاح و افت شاخص بورس در بازار هفته جاری پیش برده و گمان می‌کنند که با توجه به رشد بی‌وقفه بازار تا کانال یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد و عبور پرقدرت از این کانال باید در انتظار اصلاحی سنگین و عقب‌نشینی شاخص بورس باشیم. معاملات بورس در بازار روز گذشته که با توجه به چنین تصوراتی از سوی فعالان بازار، کار خود را با افزایش تقاضا و رشد شاخص بورس آغاز کرد و در نخستین دقایق معاملات به رشد بیش از ۳۰ هزار واحدی دست پیدا کرد به دلیل اختلال ایجاد شده در سامانه معاملات از رشد خود عقب‌نشینی و باعث افزایش عرضه و محو شدن صف‌های خرید طولانی در برخی سهام شد تا برخی سهامداران این موضوع را آغازی برای اصلاح شاخص بورس بدانند. با این حال روز گذشته شاخص مجددا رشد را ثبت و با صعود ۳۴ هزار واحدی در کانال یک میلیون و ۶۰۰ هزار واحدی جای خود را حفظ کرد.

نرخ دلار اجازه اصلاح را به شاخص بورس نمی‌دهد

یک کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با ایرنا گفت: با توجه به وضعیت موجود در بازار ارز و تداوم جریان ورود نقدینگی به بازار سهام، در انتظار بازاری متعادل در بورس هستیم. همایون دارابی ادامه داد: افت یکباره شاخص بورس در بازار روز گذشته و ایجاد نوسان‌های شدید در معاملات، ناشی از خرابی سیستم معاملات بود که امیدواریم مشکلات ایجاد شده برطرف شود و بازار بتواند همچون روزهای گذشته معاملاتی پر رونق و با تعادل را در معاملات به دست آورد. او اظهار داشت: وضعیت موجود در بازار ارز و رشد قیمت‌ها در این بازار به تناسب بر روند معاملات بورس تاثیرگذار است و نرخ دارایی‌ها را با افزایش همراه می‌کند. به گفته دارابی تا زمان رشد قیمت دلار روند معاملات بورس صعودی است و اجازه اصلاح را به شاخص بورس نمی‌دهد.

بازار اصلاح کوچکی دارد

در همین ارتباط یک تحلیلگر بازار سهام گفت: با توجه به حرکت بورس بر مدار نرخ ارز و گزارشات سه ماه شرکت‌ها، معاملات در گروه‌هایی که گزارش معقولی را ارائه کردند و از افزایش نرخ برخوردار بودند، مثبت خواهد بود و همچنین گروه‌هایی که به دنبال نرخ ارز فروش محصولات صادراتی و قیمت داخلی آنها خوب است و از شرایط مطلوبی برای فروش برخوردارند، می‌توانند مورد توجه سهامداران در بازار قرار گیرند. هومن عمیدی با بیان اینکه کلیت بازار اصلاح کوچکی دارد و نقدینگی تا حدودی دست به دست خواهد شد، افزود: برخی از سهم‌های کوچک بازار بیش از اندازه رشد داشتند و از ارزش ذاتی خود فاصله گرفتند؛ به همین دلیل باید در انتظار اصلاح قیمت روی این سهم‌ها بود. او اظهار کرد: به نظر می‌رسد بحث سود بانکی دیگر چندان جذابیتی برای سپرده‌گذاران ندارد، به همین دلیل نقدینگی‌ها در بازار سرمایه ماندگار است و قیمت ارز هم فعلا در حدود قیمتی ۲۰ تا ۲۱ هزار تومان در نوسان خواهد بود. به گفته این کارشناس بازار سرمایه، معاملات بورس باید خود را با قیمت دلار جدید وفق دهد به همین دلیل دوباره شاهد رشد پرشتابی در بازار خواهیم بود. وی با بیان اینکه نقدینگی‌های موجود در بازارهای موازی چندان مثبت و موثر نیستند که بتوانند این بازارها را تحت تاثیر قرار دهند، گفت: با توجه به چنین موضوعی نقدینگی در بورس ماندگار است و پیش‌بینی چندانی برای ورود نقدینگی به این بازارها صورت نگرفته است. عمیدی خاطرنشان کرد: با توجه به وضع موجود به نظر نمی‌رسد که در بازار با اصلاح بلندمدتی همراه شویم بلکه اصلاحی کوتاه‌مدت شکل می‌گیرد که می‌توان نام آن را دست به دست شدن سهام گذاشت که باعث ورود سهامداران و نقدینگی‌های جدید در بازار می‌شود. این کارشناس بازار سرمایه گفت: به دلیل جریان گسترده نقدینگی در بورس، معاملات این بازار تا مدتی در این کانال ماندگار است و اصلاح شدیدی مانند دفعات قبل بازار را تهدید نمی‌کند، بعد از مدتی دوباره شاهد بازگشت روند صعودی به بازار خواهیم بود.

رشد ۷ رقمی شاخص بورس در ۶۷ روز معاملاتی

شاخص بورس از ابتدای امسال تا پایان هفته گذشته در مدت ۶۷ روز معاملاتی، با ثبت بیش از یک میلیون و ۱۰۰هزار رشد، بازدهی ۲۱۴ درصدی را در این مدت نصیب سرمایه‌گذاران خود کرده است. به گزارش ایبِنا، در جریان معاملات بورس اوراق بهادار در سال جاری و تا پایان هفته گذشته در مدت ۶۷ روز معاملاتی، تعداد ۵۸۶ میلیارد و ۳۳۸ میلیون سهم و حق‌تقدم به ارزش ۶۴۸۷ هزار و ۴۲۲ میلیارد ریال در ۹۰ میلیون و ۲۶۸ هزار و ۳۰۵ دفعه مورد در بورس اوراق بهادار معامله قرار گرفته است. همچنین بررسی معاملات بازار سهام به تفکیک بازار نشان می‌دهد در این مدت ۳۵۰ میلیارد و ۸۱۱ میلیون سهم به ارزش ۳۲۹۰ هزار و ۳۶۷ میلیارد ریال در ۳۸ میلیون و ۷۳۷ هزار و ۲۳۲ نوبت در بازار اول، ۲۲۰ میلیارد و ۲۰۱ میلیون سهم به ارزش ۲۹۶۶ هزار و ۱۳۴ میلیارد ریال در ۵۰ میلیون و ۱۴۲ هزار و ۴۹۵ نوبت در بازار دوم، ۲۲ میلیون و ۲۰۰ هزار برگه به ارزش ۲۱ هزار و ۹۲۶ میلیارد ریال در پنج هزار و ۶۵۶ نوبت در بازار بدهی، ۱۸ میلیون و ۳۹۰ هزار قرارداد به ارزش ۶۸۷۲ میلیارد ریال در ۲۱۸ هزار و ۴۲۰ نوبت در بازار مشتقه و ۱۵ میلیارد و ۲۸۵ میلیون واحد از صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله در بورس تهران به ارزش ۲۰۲ هزار و ۱۲۲ میلیارد ریال در یک میلیون و ۱۶۴ هزار و ۵۰۲ نوبت مورد معامله قرار گرفته است.

 

اخبار برگزیدهاقتصاد کلانبانک و بیمهپیشنهاد ویژه
شناسه : 119537
لینک کوتاه :