فرجام مدیران خدوم؟!
به گزارش جهان صنعت نیوز: علی دیواندری از جمله مدیران موفق نظام اقتصادی کشور است که در هر موقعیتی تلاش کرده تا در جهت منافع ملی عمل و دلسوزی برای ایرانیان را با قانونمداری و صداقت توام کند. این رفتار و تاکید بر دلسوزی برای منافع ملی و مردم در عملکرد دکتر علی دیواندری، البته مصداقهای زیادی دارد. آنقدر زیاد که برای نمونه آوردن و بیان شاهد مثال، لازم نیست تحقیق زیاد یا گستردهای صورت گیرد و با اندک مطالعه در سوابق ایشان و آن در نهادهای تحت مدیریت وی صورت پذیرفته، میتوان فهرست معتنابهی از این دست عملکرد صادقانه و دلسوزانه ارائه داد. روشن است که این عملکرد و آنچه بیان میشود، قابل پنهان کردن یا انکار نیست و هرچند ابرهای تیره بخواهند از تابیدن نور خورشید جلوگیری کنند اما واضح است که نور خورشید بالاخره و مستقیم یا غیرمستقیم، خود را به چشمها میرساند.
مرد مبارزه با تحریم
درباره خدمت علی دیواندری بهتر است شرح ماجرا از موضع تحریمها و دور زدن آن شروع شود. این موضوعی است که در سالهای اخیر سربازان و افسران نظام اقتصادی کشورمان با آن درگیر بوده و توانستهاند در این جنگ منافع خوبی را نصیب کشور سازند. در اینباره اتفاقا دکتر دیواندری کارنامه خوبی دارد. در وهله اول باید به نقش ایشان در شکایت از خزانهداری کشور انگلستان اشاره کرد که باعث شد لندن پیشنهاد اعمال تحریمهای جدید را متوقف سازد.تلاشهای وی همچنین باعث شد در این شکایت دولت انگلستان محکوم و مجبور به پرداخت غرامتی بالغ بر ۳/۱ میلیون میلیارد تومان به بانک ملت شود. دیواندری همچنین از اتحادیه اروپا نیز به سبب تحریم بانک ملت شکایت کرد و در نتیجه رسیدگی به این شکایت نه فقط اتحادیه مذکور تحریمهایش را لغو کرد بلکه نه این اتحادیه و نه اعضای آن تحریم جدیدی علیه بانک ملت وضع نکردند.
دکتر دیواندری نه فقط برای تامین مالی طرحهای حوزه نفت و گاز و به ویژه میادین مشترک فازهای ۲۰ تا ۲۴ پارسجنوبی، صندوق انرژی با سرمایه ۱۲ میلیارد دلار تامین کرد بلکه برای طرحهای توسعه نفت و گاز کشور اوراق مشارکت فروخت و مبلغ ۵/۱ میلیارد یورو عاید صنعت انرژی کشور کرد. او همچنین از طریق شرکت داریس وجوه ارزی و انتقال حوالههای ارزی در خارج از کشور را انجام داد و ساز و کار مشخص و امنی برای فروش نفت کشورمان و علاوه بر آن راهکاری برای دریافت وجوه حاصل از صادرات برای صنایع مس، پتروشیمی، فولاد و… تمهید کرد. دکتر دیواندری همچنین مقادیر معتنابهی از منابع مسدود شده ارزی ایران نزد موسسات مالی و پولی خارج از کشور را آزاد کرد.
حمایت از صنعت، دستگیری از نیازمندان
یکی از راهبردهای دکتر دیواندری در زمان مدیرعاملی بانک ملت مشارکت در راهاندازی و سوق دادن سرمایههای بانک به سمت تولید بوده است. در اینباره این بانک طرحهای سیمان کرمانشاه، سیمان گیلان و سیمان زابل را تامین مالی کرده و در توسعه نیروگاههای خرمشهر و رودسر مشارکت داشته است.
در اجرای نیت خیرخواهانه و کمک به شهروندان دکتر دیواندری طرح اعطای وام قرضالحسنه برای آزادی جرائم غیرعمد در همکاری با ستاد دیه را در بانک ملت اجرا کرد که چند هزار زندانی دیه آزاد شدند و پیامدهای مثبتی مانند تقویت بنیان خانوادهها، کاهش هزینه نگهداری زندانیان و… را به همراه داشت. علاوه بر این در زمان مدیرعاملی دکتر دیواندری، بانک ملت طرح ارائه تسهیلات خوداشتغالی قرضالحسنه کمیته امداد را اجرا کرد که این امر اثرات بسیار مطلوبی نزد خانوادههای تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) داشته است. همچنین و در همین دوران بانک ملت طرح نوسازی و توسعه مدارس در مناطق محروم را به اجرا رساند و در راستای تقویت مالی نظام آموزشی کشور به استادان دانشگاههای سراسر کشور بستههای خدمات و تسهیلات بانکی ارائه کرد.همچنین در جهت توانمند کردن صنایع شیلات و صنایع دریایی کشور طرح تامین منابع خرید لنجها و شناورهای صیادی را به اجرا گذاشت و در راستای تقویت بنیه کشاورزان و توسعه کشاورزی کشور طرح ملی خرید گندم و سایر محصولات استراتژیک کشاورزی را به اجرا گذاشت که با این طرح نه فقط به بسیاری از کشاورزان عرصه تولید محصولات استراتژیک تسهیلات ویژه داده شد بلکه به سلفخری گندم نیز پایان داده شد و قیمت محصولات استراتژیک خریداری شده از کشاورزان در کمترین زمان ممکن به ایشان پرداخت شد. دکتر دیواندری همچنین در زمان مدیرعاملی بانکهای ملت و پارسیان به گسترش زیرساختها و زنجیره ارزش بخش نفت و گاز و پتروشیمی توجه ویژه داشت و طرح توسعه پالایشگاههای شازند اراک، لاوان، تهران و بندرعباس را عملیاتی کرد. وی همچنین در پروژه سهمیهبندی و صدور کارت سوخت نقش مهم و تاثیرگذاری داشت و بانک ملت را در طرح نوسازی و تعویض خودروهای فرسوده و ناوگان مسافری کشور مشارکت داد. چنانچه هزار دستگاه کامیون، تریلی و اتوبوس در اثر اجرای این طرح بازسازی و نوسازی شدند.
تلاش در جهت ارتقای نظام بانکی
آخرین سمت دکتر علی دیواندری در نظام بانکی، ریاست پژوهشکده پولی و بانکی بوده است. این سمت از آن رو به ایشان واگذار شد که وی کارنامه قابل قبولی جهت ارتقای علمی و حرفهای نظام بانکی داشته است. در اینباره دکتر دیواندری در مدت تصدی مدیرعاملی بانکهای پارسیان و ملت نه فقط توسعه منابع انسانی و توانمندسازی نیروی کار را در صدر اولویتهای کاری خویش قرار داد بلکه در جهت افزایش استانداردهای مشتریمداری، راهاندازی سیستم مدیریت عملکرد، نوسازی شبکه شعب بانک، ارائه خدمات نوین اعتباری و توسعه زیرساختهای بانکی اقدامات قابل توجهی داشته است.اما پس از این همه خدمات و فعالیتهای مثبت، با اتهامهایی مشکوک، این مدیر زحمتکش و خدمتگزار با حکمی سنگین به زندان افتاده است. در بیان مشکوک بودن اتهامهای مطرحشده، همین بس که ردپای داماد وزیر اطلاعات در تخلفات و جرائم انتسابی به علی دیواندری مشاهده شد و این مدیر با چنین سابقهای به صراحت خود را قربانی توطئه و رفتار دیگران معرفی کرد. با این حال دادگاه هنگام طرح دفاعیه علی دیواندری، جلسات خود را غیرعلنی کرد تا اظهارات و دفاعیات وی قابلیت انتشار در رسانهها پیدا نکند و افکار عمومی از آن مطلع نشود.نکته دیگر در اینباره کیفیت دستگیری و انتقال وی به زندان است که در روز تعطیل- ۱۴ خردادماه گذشته- و به صورتی ناگهانی علی دیواندری دستگیر و به زندان انتقال داده شد. در حالی که مدیری چنین خوشنام که در تمامی مدت در خاک کشور حضور داشته و بیم خروج از کشور نیز برای وی وجود نداشت، منصفانه نبود که چنین رفتارهایی در حق وی انجام شود.
با این حال آیا نهادهای امنیتی و قوه قضاییه متوجه هستند که رفتارهای غیرمنصفانه در حق مدیران خدوم تا چه حد دلسوزان کشور را دلسرد میکند؟
شناسه :
121486
لینک کوتاه :
لینک کوتاه :