xtrim

دولت افزایش حق مسکن کارگران را لوث کرد

به گزارش جهان صنعت نیوز: فرامرز توفیقی اظهار داشت: به قدری موضوع تعیین و تصویب حق مسکن کارگران طولانی شد که دیگر لوث شده است؛ دولت با این به طول انداختن مصوب کردن حق مسکن دنبال چیست؟ آیا این مسائل باعث بالا رفتن محبوبیت می‌شود؟ دولت باید بداند که دیگر محبوبیتی بین کارگران ندارد.

رئیس کمیته دستمزد شورای عالی کار ادامه داد: وزارت بهداشت اعلام می‌کند که فقط هزینه بهداشتی تحمیلی ناشی از شیوع کرونا، برای خانواده چهار نفره در حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان است و این بدان معناست که هزینه‌های سلامت (جدای از درمان) در سبد معیشت خانواده‌های کارگری شهری ۴ نفره، از ۳.۷ درصد به ۸ درصد رسیده است و در خانواده‌های کارگری روستایی ۴ نفره، از ۴.۹ درصد به ۱۲ درصد افزایش یافته است؛ که در صورت داشتن فرد بالای ۶۰ سال در خانه، این عدد به ۱۲.۹ درصد می‌رسد.

توفیقی تصریح کرد: این درصدها فقط مربوط به هزینه‌های بهداشتی تحمیلی مقابله با کروناست؛ علاوه بر این، کرونا هزینه‌های تحمیلی دیگری همچون ضرورت استفاده از مکمل‌های دارویی، غذایی و … نیز ایجاد کرده است.

وی افزود: حال در شرایط کرونا علاوه بر هزینه‌های مستقیم، خانواده‌های کارگری با هزینه‌های غیرمستقیم همچون فشار استرس مهلک از دست دادن شغل، کاهش شدید درآمد به دلیل کاهش اضافه کارها، از دست دادن شغل دوم، ترس از مراجعه به بیمارستان و … مواجه هستند. این مسائل به قدری فشار روانی دارد که دیگر نباید جایی برای نگرانی در مورد حق مسکن وجود داشته باشد. با این حال مسئولانی که در مورد ترمیم مزد ۹۹ و افزایش ۲۰۰ هزار تومانی حق مسکن خوشحال بودند، حال باید پاسخ دهند که ترمیم مزد ۹۹ چه شد؟ حق مسکن چه شد؟

عضو کارگری شورای عالی کار گفت: دستمزد کارگران به هیچ وجه نمی‌تواند هزینه‌ها را پوشش دهد.

اخبار برگزیدهاقتصاد کلان
شناسه : 123926
لینک کوتاه :