نیازهای ضروریتری نسبت به فناوری G 5 داریم
عادل طالبی * به طور کلی ورود فناوری G 5 اتفاق مثبت و خوبی است اما این نقد بر دولت وجود دارد که باید به نیازهای ضروریتر و اساسیتر کشور توجه میکرد. در شرایط حساس کنونی نیازهای ضروریتری نسبت به فناوری G 5 در کشور وجود داشت.
با وجود تمامی این انتقادات ورود اینترنت G 5 به کشور ایده بسیار خوبی است و میتوان این فناوری را وارد کشور کرد و به تدریج آن را وفق داد.
زمانی که پیامک به گوشیهای موبایل اضافه شد نیز عدهای مقاومت کردند، بسیاری میگفتند نیازی به پیامک نداریم و میتوانیم تماس تلفنی بگیریم اما در عرض دو سال تمامی گوشیها عوض شدند.
فناوری بلوتوث هم که به گوشیها اضافه شد بسیاری از آن استقبال نکردند و با آن مخالفت میکردند اما بعد از اینکه پتانسیلهای این فناوری کشف شد بسیاری از بلوتوث استفاده میکردند.
اینترنت G 5 هم به همین صورت است. اگرچه هنوز نیاز آن در بازار وجود ندارد اما بازار میتواند خود را با این فناوری وفق دهد. البته باز هم این پرسش ایجاد میشود که آیا به راستی نیازی بود که در شرایط حساس کنونی برای واردات فناوری G 5 هزینه کنیم؟ آیا این اقدامات بیشتر برای نمایش روابط عمومی بوده یا نیاز عمومی؟
بسیاری از نهادهای دولتی مشکلات عدیدهای دارند. زمانی که درخواستی را برای وزارت ارشاد ارسال میکنید ۱۲ روز طول میکشد تا پاسخ دهد.
بسیاری از وزارتخانههای کشور همین مشکل را دارند. وزارت آموزشوپرورش مشکلات بیشماری دارد و باید در حوزه فناوری و نرمافزاری و زیرساختها پیشرفت کند و این امر نیاز ضروری جامعه است.
دولت میتوانست این انرژی، توانایی و هزینه را در جای دیگری مصرف کند که نیاز اساسی و ضروری در آن احساس میشود.
با این همه اگرچه صنایع، بازار، لوازم مرتبط با فناوری G 5 و کشاورزی و دیگر حوزهها هنوز نیازی به این فناوری ندارند، اما بعد از ورود فناوری G 5 و راهاندازی آنکه حداقل پنج سالی طول میکشد، نیاز آن ایجاد میشود. برخلاف دولت که دستوری عمل میکند، بازار خود را با شرایط و تکنولوژی وفق میدهد و تجهیزاتی که با این فناوری هماهنگ هستند را وارد چرخه تولید و مصرف میکند.
زمانی که دستگاه فکس نیز وارد بازار شد بسیاری میگفتند چه نیازی به این دستگاه است؟ اما پس از مدتی متوجه شدند که انتقال دیجیتالی مساله مهم و ضروری است. پس از ورود اینترنت به ایران نیز بسیاری مخالف آن بودند و میگفتند اینترنت یک فناوری غیرضروری است اما اکنون نمیتوان بدون آن زندگی کرد. در مورد فناوری G 5 نیز وضعیت در جهان به همین صورت است. با این همه ایران نیازهای ضروریتری نسبت به این فناوری داشت. زمانی که فیبر نوری اینترنت به سرقت میرود و کسبوکارها به مشکل میخورند، بهتر است در دیگر زمینهها هزینه کرد. البته از نظر امنیت سایبری ایران در زمره کشورهایی است که به خوبی عمل کرده است. در مجموع آذریجهرمی عملکرد مناسبی در دوران وزارت خود داشته است.
* دبیر انجمن کسبوکارهای اینترنتی
اخبار برگزیده
لینک کوتاه :