xtrim

شناسایی۱۴۳ قطعه گلوگاهی برای داخلی‌سازی و قطع وابستگی

به گزارش جهان صنعت نیوز:  “حسین مدرس خیابانی” در جلسه معاونان امور صنایع سازمان‌های صنعت، معدن و تجارت استان‌ها افزود: باید به سمت تولید داخل قطعاتی که در آنها وابستگی داریم، حرکت کنیم، در این حوزه ۱۴۳ قطعه گلوگاهی برای داخلی سازی شناسایی شده استان ها باید در این حوزه پیشگام و پیشرو باشند.

وی، ساخت داخل را مهمتر از افزایش تولید دانست و تاکید کرد: ساخت داخل منجر به افزایش تولید می‌شود، اما افزایش تولید بدون ساخت داخل وابستگی به همراه دارد.

سرپرست وزارت صنعت با تاکید بر لزوم تعامل با مراکز علمی و دانشگاهی برای نهضت ساخت داخل، گفت: مراکز دانشگاهی علمی و تحقیقاتی باید پای کار بیایند و هر دانشگاه باید در یک حوزه و یک قطعه خاص کار کند تا با همپوشانی همدیگر ساخت داخل و کاهش ارزبری اتفاق بیفتد.

opal

مدرس خیابانی با تاکید بر این که مواد اولیه در حال حاضر مهم‌ترین مساله مربوط به حوزه تولید است، ادامه داد: این گلوگاه باید با تاکید و توجه بیشتری در استان ها مورد رصد و پایش قرار بگیرد و نباید اجازه بدهیم تولید به خاطر کمبود مواد اولیه دچار تنگنا شود.

وی، استان های مرزی را دارای پتانسیل بسیار مناسبی برای تامین مواد اولیه دانست و افزود: نقطه قوت ما در تامین مواد اولیه و مایحتاج عمومی مردم همین مرزها و استان های مرزی هستند، اکنون از ۳۱ مرز کشور که به خاطر بیماری کرونا بسته شده بود ۲۸ مرز یعنی حدود ۸۰ درصد از مرزها فعال شده‌اند.

سرپرست وزارت صنعت با تاکید بر جایگاه و نقش ستاد تسهیل و رفع موانع تولید برای پیشبرد اهداف تولید در استان ها، گفت: تشکیل این جلسات در استان ها به ریاست استاندار باید به طور مداوم و منظم باشد و این ستاد علاوه بر احیای واحدهای راکد باید مانع از تعطیل یا نیمه تعطیل شدن واحدهای فعال شود.

تداوم تولید در بی سابقه ترین تحریم‌ها نشانگر شکست دشمن است

وی با اشاره به تحریم های ظالمانه دشمنان‌، تاکید کرد: از تحریم ها می توان به راحتی عبور کرد، تولید در سخت ترین شرایط و بی سابقه ترین تحریم ها ادامه دارد و این نشانگر شکست تحریم‌ها است.

مدرس خیابانی در ادامه با تأکید بر لزوم همگرایی و اجماع دستگاه‌های مختلف برای تحقق جهش تولید، اضافه کرد: بانک‌ها، تامین اجتماعی، مالیات، استاندار به عنوان رئیس ستاد تسهیل در استان‌ها، گمرک و دیگر دستگاه‌های مرتبط در استان‌ها باید همگرا و در یک مسیر حرکت کنند که معاونت های امور صنایع سازمان های صنعت استان ها باید این موضوع را مدنظر قرار دهند.

هدفگذاری برای تحقق جهش تولید از ۴ مسیر

وی با بیان اینکه چهار مسیر برای جهش تولید هدفگذاری شده، بیان کرد: استفاده از ظرفیت‌های خالی واحدهای تولیدی یکی از این چهار مسیر است که معاونت‌های امور صنایع در سازمان های صنعت استانی باید این ظرفیت‌ها را شناسایی کنند.

این مقام مسوول با بیان اینکه میانگین ضریب اشتغال صنعتی ۵۸ درصد است و می‌خواهیم این ضریب را به ۶۵ درصد برسانیم، گفت: این مهم از محل بکارگیری ظرفیت‌های خالی افزایش و همچنین جهش در پارامترهای تولید به وقوع می پیوندد.

سرپرست وزارت صنعت، تکمیل طرح های نیمه تمام را از دیگر مسیرهای تحقق جهش تولید دانست و افزود: به دنبال شناسایی طرح‌های نیمه‌تمام و رفع مشکلات آنها هستیم و معاونت های صنایع سازمان های صنعت استان ها باید این طرح های مشکل دار را شناسایی کنند.

مدرس خیابانی ادامه داد: بخشی از مشکلات این طرح‌ها از محل ظرفیت های استانی و همچنین ستادهای تسهیل استان ها قابل رفع و پیگیری و برخی دیگر در سطح ‌کشوری حل می‌شود که این موضوعات باید پیگیری و اطلاع‌رسانی شود.

هدفگذاری برای احیای ۱۵۰۰ واحد در شهرک ها و نواحی صنعتی

وی، راه اندازی واحدهای صنعتی معدنی تعطیل یا راکد در درون یا بیرون شهرک های صنعتی را از دیگر مسیرهای جهش تولید دانست و گفت: سازمان صنایع کوچک شهرک های صنعتی برای احیای یکهزار و ۵۰۰ واحد مستقر در شهرک ها و نواحی صنعتی هدفگذاری کرده است و با راه اندازی این واحد ها جهش تولید نیز اتفاق می‌افتد.

سرپرست وزارت صنعت، دستیابی به فناوری را مسیر چهارم برای تقویت جهش تولید دانست و افزود: هرجا صنعت با فناوری در هم می آمیزد ساختار تولید طبیعت عوض می‌شود و ارتقا می‌یابد.

 

اخبار برگزیدهاقتصاد کلانصنعت و معدن
شناسه : 127025
لینک کوتاه :