۸۵ درصد واردات مواد اولیه و سرمایه ای است
به گزارش جهان صنعت نیوز: حسین مدرس خیابانی خاطرنشان ساخت: ترکیب کالاهای وارداتی کشور چیزی غیر از واردات مواد اولیه، قطعات مورد نیاز تولید و کالاهای اساسی را نشان نمیدهد و واردات کالاهای لوکس و غیرضرور ممنوع است.
وی در جلسه کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی که با حضور فعالان اقتصادی و نمایندگان اتاقهای بازرگانی و تعاون بعدازظهر امروز (چهارشنبه) در حال برگزاری است، بر ضرورت توجه ویژه به توسعه صادرات غیرنفتی در سال جهش تولید تاکید کرد.
سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت یادآور شد: این وزارتخانه اجازه واردات هیچ نوع کالای لوکس و غیرضرور را نمیدهد و اکنون ۲۵۰۰ ردیف تعرفهای مرتبط با این اقلام و کالاهای دارای مشابه ساخت داخل، ممنوع شده است.
به گفته وی؛ بالغ بر ۱۵ درصد بقیه کالاهای وارداتی هم در شمار اقلام اساسی و ضروری مورد نیاز مردم محسوب می شوند و با مروری بر بخشهای مختلف اقتصادی نشانگر آن است که در شرایطی که دشمن بیسابقه ترین تحریمها را بر علیه جمهوری اسلامی ایران، اقتصاد و معیشت مردم کشورمان وضع کرده، راه نجات تمرکز ویژه برتولید و صادرات غیرنفتی است.
وی تصریح کرد: به عنوان سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت مسیر دیگری به جز بهادادن به تولید و صادرات برای عبور از شرایط کنونی و اداره کشور نمیبینم.
مدرس خیابانی تصریح کرد: نگاه دولت و مطالبه به حق خدمتگزاران نظام از وزارت صنعت، معدن و تجارت آن است و دور از انتظار است که امسال اتفاق ویژهای در حوزه صادرات غیرنفتی باوجود شدیدترین تحریمها به ثمر بنشیند و بر این اساس هدفگذاریهای صورت گرفته در حوزه صادرات غیرنفتی نیز به گونهای انجام شده که امسال نیز همانند سال گذشته صادرات غیرنفتی از مرز ۴۱ میلیارد دلار عبور کند.
وی گفت: امسال صادرات غیرنفتی یکی از برنامههای راهبردی و چهارگانه وزارت صنعت، معدن و تجارت است که بر این اساس «توسعه صادرات و کنترل واردات» برنامهریزی شده تا بتوان علاوه بر اینکه ارزبری کشور در شرایط مختلف را کنترل و مدیریت کرد، درآمدهای ارزی کشور را از محل صادرات غیرنفتی حاصل و به منظور تامین مواد اولیه و ماشین آلات و تجهیزات مورد نیاز تولید هزینه کرد.
اخبار برگزیدهاقتصاد کلانصنعت و معدن
لینک کوتاه :