xtrim

جزییات ورود شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت به بورس

به گزارش جهان صنعت نیوز: آزادسازی سهام عدالت از جمله اقدامات مهم دولت تدبیر و امید بود که در نهایت در ۹ اردبیهشت‌ماه اجرایی شد و از روز ۱۰ اردیبهشت تا هشتم خرداد ماه به سهامداران فرصت داده شد تا چنانچه به دنبال انتخاب روش مدیریت مستقیم هستند و می‌خواهند مالکیت و مدیریت سهام خود را به شکل مستقیم و بدون واسطه در اختیار بگیرند، با ورود به سامانه www.samanese.ir نسبت به این امر اقدام کنند، اما این فرصت با توجه به استقبال مشمولان سهام عدالت برای انتخاب روش مستقیم در ابتدا تا ۱۵ خردادماه و در نهایت تا ۲۹ خردادماه تمدید شد.

در نهایت،  افرادی که روش مدیریت مستقیم را انتخاب کرده‌ بودند از تاریخ ۶ خرداد مجاز شدند با توجه به شرایط اعلام شده نسبت به فروش سهام خود اقدام کنند.

در اواسط تیرماه بود که حسن روحانی رییس جمهوری در جلسه هیات دولت درباره افرادی که روش مدیریت غیرمستقیم را انتخاب کردند شفاف‌سازی و اعلام کرد: ۳۰ درصد دوم سهام عدالت در عید غدیر و بقیه در ۲۲ بهمن آزادسازی می‌شود.

به دنبال صحبت های مطرح شده از سوی رییس جمهوری، چندی پیش «علیرضا صالح»، رییس سازمان خصوص سازی درباره مشمولان سهام عدالت که روش غیرمستقیم را انتخاب کرده‌اند گفت: ۱۰۰ درصد از سهام شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی وارد بازار سرمایه خواهند شد که ۶۰ درصد آن در روز بعد از عید غدیر قابلیت معامله را پیدا خواهند کرد و بر این اساس موقعیتی مانند مشمولانی که روش مستقیم را انتخاب کرده‌اند پیدا می‌کند.

آخرین جزییات ورود شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت به بورس

«اکبر حیدری» امروز (شنبه) اظهار داشت: برای ورود شرکت سرمایه‌گذاری استانی به بورس در ابتدا نیاز به اعلام آخرین تعداد سهامداران و ارزش سهام شرکت سرمایه‌گذاری برای برگزاری مجمع فوق‌العاده افزایش سرمایه بود.

وی با بیان اینکه این اقدام در هفته‌ای که گذشت از سوی سازمان خصوصی‌سازی انجام شده است، گفت: اطلاعات لازم در این زمینه تحویل داده شده و مذاکراتی در زمینه ابهامات حقوقی موجود برای برگزاری مجمع فوق‌العاده با سازمان بورس صورت گرفت.

حیدری با بیان اینکه یکی از بندهای آیین‌نامه اشاره به مجمع عمومی دارد که این موضوع، نیازمند تشریفاتی از جمله آگهی انتشار است، ادامه داد: از طرفی در تبصره دیگر این آیین‌نامه اشاره شده که سازمان بورس می‌تواند راسا اقدامات مربوط به برگزاری مجمع را در دستور کار قرار دهد.

سخنگوی کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت گفت: اگر بخواهیم به تبصره‌ اشاره شده در مورد سازمان بورس استناد کنیم، باید گفت که این موضوع با یک نامه و مکاتبه از سوی سازمان بورس برطرف خواهد شد.

حیدری اظهار داشت: در ابتدا قرار بود بعد از ۲۹ خرداد ماه که پایان مهلت انتخاب گزینه روش مدیریت سهامداری است این اقدامات انجام شود، اما وجود برخی از مباحث فنی و حقوقی درباره نحوه اجرا، عملیات و تصویب آیین‌نامه باعث شد این اقدام شامل مدت زمان شود و به تاخیر بیفتد.

وی معتقد است، از همان ابتدا پیش‌بینی‌ها براساس پذیرش سهام شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت در بورس تا پایان تابستان بود.

 سخنگوی کانون شرکت های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت با تاکید بر اینکه طبق گفته‌های انجام شده در عید غدیر ۶۰ درصد از سهام عدالت قابلیت معامله پیدا می‌کند، اظهار داشت: عزم جمعی همه نهادهای مرتبط از جمله دولت، سازمان بورس و مدیران سرمایه‌گذاری‌های استانی سهام عدالت این است که هر چه سریعتر فرآیند پذیرش شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی در بورس انجام شده و سهام مردم در این شرکت‌ها قابلیت مشاهده و معامله بر روی تابلو داشته باشند.

پیگیری مجلس برای جاماندگان سهام عدالت

وی با اشاره به جاماندگان سهام عدالت گفت: موضوع جاماندگان سهام عدالت از طریق مجلس در حال پیگیری است که این موضوع نیازمند مصوبه مجلس و الزام دولت برای تخصیص سهام است.

پیشنهاد به مشمولان سهام عدالت

حیدری مشمولان سهام عدالت را مورد خطاب قرار داد و گفت: به افرادی که روش مستقیم یا غیرمستقیم را انتخاب کرده‌اند تاکید داریم تا از فروش سهام خود خودداری کنند زیرا تاکنون افرادی که سهام خود را به فروش رسانده‌اند با ضرر و زیان‌های زیادی همراه شده‌اند و ارزش این سهام از هشت میلیون در روز نخست ثبت سفارش برای فروش اکنون نزدیک به ۲۰ میلیون تومان رسیده است.

عدم تسویه وجوه فروش سهام عدالت

سخنگوی کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت به مشکل موجود در سیستم‌های پرداخت و تسویه وجوه فروش سهام عدالت تاکید کرد و گفت: بانک‌ها و کارگزاری‌ها اعلام کرده‌اند که در برابر سفارش‌های فروش ارجاع شده به شرکت سپرده‌گذاری مرکزی، پاسخی دریافت نشده و مشکل کنونی را به این شرکت ارجاع داده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: مردم از دو ماه گذشته نتوانستند وجه حاصل از فروش سهام خود را به دست آورند، این نارضایتی به کل سیستم ضربه خواهد زد و باید هر چه زودتر تدابیری در این زمینه اتخاذ شود.

حیدری با بیان اینکه اگر امکان معامله سهام عدالت به صورت فردی انجام می‌شد با چنین مشکلاتی روبرو نمی‌شدیم، گفت: بنابراین یکی از دلایلی که باعث شده تاکنون تسویه با این افراد صورت نگیرد فروش به صورت تجمیعی است، در حالی که فروش به این صورت، نشان‌دهنده جمع‌آوری سهام توسط نهادهای قدرت و ثروت است که با آرمان سهام عدالت همخوانی ندارد.

تکلیف وراث سهام عدالت به زودی مشخص می‌شود

وی به آخرین اقدامات صورت گرفته برای وراث سهام عدالت اشاره کرد و افزود: سامانه تا زمان تعیین تکلیف نهایی سهام عدالت افرادی که روش مستقیم و غیرمستقیم را انتخاب کرده‌اند متوقف شده است اما به طور حتم بعد از انجام این اقدامات، امور وراث پیگیری می‌شود و افراد می‌توانند از طریق سامانه اقدامات لازم را انجام دهند.

حیدری گفت: بعد از قابل معامله شدن سهام شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی، سامانه‌ها برای وراث باز خواهد شد.

 

اخبار برگزیدهاقتصاد کلانبانک و بیمهپیشنهاد ویژه
شناسه : 128289
لینک کوتاه :