گشایش اقتصادی از راه دور زدن مجلس
یعقوب رضازاده * رییسجمهوری اواخر هفته گذشته از تصمیمی برای گشایش اقتصادی کشور در جلسه شورای هماهنگی سران قوا صحبت کرد و روز یکشنبه رییس مجلس هم در این باره صحبتهایی را بیان کرد. این در حالی است که نمایندگان به این روند معترض هستند که چرا آنها به عنوان نمایندگان مردم از جزئیات این طرح بیخبرند در حالی که قانونگذاری جزو ذات مجلس است و نباید بخشهای دیگر طبق قانون به این وظیفه ذاتی مجلس ورود کنند.
نظر نمایندگان این است که بسته اقتصادی و پیشنهادهایی برای گشایش اقتصادی خوب است ولی باید این اقدام از طریق مجلس انجام شود و روند قانونی خودش را طی کند. اگرچه در این شرایط آشفته اقتصادی فعلی چنین طرحهایی خوب است ولی نباید نمایندگان مجلس از مفاد و جزئیات آن بیاطلاع باشند. در این باره روز یکشنبه به آقای قالیباف تذکر دادیم که این تصمیم حتما باید از طریق صحن علنی طرح میشد ولی ما از این بسته و پیشنهاد بیاطلاعیم و جزئیات آن هم خبر نداریم و این یک ضعف و ایراد بزرگ است.
تصمیمات مهم اقتصادی در حالی در جلسات شورای هماهنگی اقتصادی سران سه قوه گرفته میشود که این شورای هماهنگی به دستور رهبری به منظور تصمیمگیری درباره تحریمها و مسائل حاد کشور و امور خارجی قرار بود تشکیل شود. ولی اخیرا شاهدیم که متاسفانه سران سه قوه بدون در نظر گرفتن نظر نمایندگان و مجلس درباره امور داخلی کشور هم تصمیمگیری میکنند و به نوعی با مجلس موازیکاری دارند. مثلا این بسته اقتصادی یا همان گشایش اقتصادی که مطرح شده، هزینه و اعتبار و بودجه نیاز دارد. این در حالی است که دولت با کسری بودجه مواجه است و باید این پیشنهاد را به صورت لایحه دوفوریتی به مجلس ارائه دهد. نمایندگان هم قطعا طی یک یا دو جلسه آن را به تصویب میرسانند و هیچ جای نگرانی وجود ندارد و روند قانونی خودش را هم طی میکند.
بنابراین مجلسی که کارآمد است و نمایندگانش معمولا سابقه ۳۵ یا ۴۰ سال خدمت به نظام را دارند و معمولا جنگدیده هستند، تصمیمی میگیرند که به نفع کشور و نظام است. همچنین نباید فراموش کرد تصمیمی که ۲۸۰ نفر بگیرند و خردجمعی در آن دخیل باشد، قطعا بهتر از تصمیماتی است که توسط سه نفر در شورای هماهنگی سران قوا گرفته شود. این کار منطقیتر و به مصلحتتر است.
مشکلات اکتسابی که امروزه مردم با آن به طور جدی مواجه هستند شامل بحث مسکن، ارز، طلا، بازار خودرو و معیشت مردم است و قطعا تصمیمی که گرفته میشود، موقتی و اورژانسی و فوری است. ولی با داشتن منابع مختلف و گوناگونی که در کشور داریم برای حل این مشکلات نیازمند مدیریت و پشتوانه قوی دستگاههای دولتی، تعامل با کشورهای همسایه، کمک به درآمد استانهای مرزی و… هستیم. بنابراین برای کاهش مشکلات اقتصادی کشور یا همان ارائه بسته و پیشنهاد گشایش اقتصادی باید دست به دست هم دهیم و از راه درست و قانونی مشکلات مردم را کاهش دهیم.
* عضو هیات رییسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس یازدهم
اخبار برگزیدهیادداشتلینک کوتاه :