مجلسی : آمریکا به زیان خود عمل کرد
به گزارش جهان صنعت نیوز: این نتیجه شکست سنگینی برای آمریکا بود و مورد استقبال ایران قرار گرفت اما سوال اینجا است که آیا با توجه به این نتیجه ایران هم قدر که آمریکا باخت؛ برنده بود؟کارشناسان و تحلیلگران داخلی چنین اعتقادی ندارد و معتقدند که این نتیجه صرفا بیانگر اقدامات نسنجیده ترامپ و شکست او است. به اعتقاد این گروه باید منتظر اقدامات بعد آمریکا که میتواند از جنس رفتارهای خلاف قانون مثل توقیف کشتی باشد، باشیم.
فریدون مجلسی، دیپلمات پیشین در گفتوگو با «جهان صنعت نیوز» به تحلیل نتیجه جلسه اخیر شورای امنیت پرداخت و گفت: « این نتیجه نشان داد که آقای ترامپ تا چه اندازه در امر سیاسی و در موقعیتی که نصیب او شده است، به قول خودشان به طور آماتور رفتار میکند. یعنی بدون درک نکات حرفهای و شناخت موقعیت خودش و حیثیت آمریکا اقدام میکند.»
وی با اشاره به اینکه «رای نیاوردن این قطعنامه امری بود که آمریکاییها میدانستند و پیشبینی میکردند» گفت: « کما اینکه جمهوری اسلامی هم این میدانست. ایران خیالش راحت بود چون میدانست که اگر همه اعضا هم رای مثبت دهند، روسیه و چین در نهایت وتو خواهند کرد و این رای آنان نیز متاثر از رقابتهای سیاسی این دو کشور با امریکا است و خیلی هم ارتباطی به ایران ندارد. اما فکرش را نمیکرد که این قطعنامه اصلا رای نیاورد.»
این کارشناس مسائل بینالمللی با تاکید بر اینکه «آمریکا بسیار به زیان خود عمل کرد» گفت: « آمریکا میخواست یک نتیجه گیری تبلیغاتی کند و بگوید که مساله از دید آمریکا بسیار جدی است و مانع آزاد شدن معاملات تسلیحاتی با ایران میشود. اما این نتیجهای که به دست آمد حاصل بدتری داشت زیرا دیدیم که در بین اعضای شورای امنیت که هر پنج سال تغییر میکنند غیر از دومینیکن کسی به آمریکا رای نداد. این کشور هم هیچ منافعی در ایران ندارد و نخواست ریسک کند».
وی همچنین گفت: « جمهوری اسلامی هم اگرچه میدانست که این قطعنامه به نتیجه نمیرسد، نتیجه جالبی به دست نیاورد و دید که در بین کشورهای دنیا به جز روسیه و چین یک کشور هم نبود که به سود ایران رای دهد. رای روسیه و چین هم جنبه سیاسی دارد و بیش از آنکه به ایران مربوط باشد به روابط آنان با آمریکا مربوط است. از همین بسیار اندیشه برانگیز است که ما باید در همان مسیر قبلی حرکت کنیم یا خیر».
مجلسی افزود: « کسانی که ایران را برنده محسوب می کنند باید بگویند که دستاورد ایران چه بود؟ آیا مشکل ایران حل شد؟ آیا کمکی به رفع تحریم میشود؟ صلح و آرامشی که آرزوی مردم است و قول آن را داده بودند، برقرار میشود؟ اینها میتواند دستاورد محسوب نشود نه اینکه دیگران به ما هشدار ندادند.»
این کارشناس مسائل بینالمللی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی براینکه در این شرایط اقدام بعدی آمریکا چه خواهد بود؟ گفت: «اقدام بعدی آمریکا همان چیزی است که در آستانه شورای امنیت یک نمونه از آن را نشان داد. آمریکا اعلام کرد که چهار کشتی حامل سوخت ایران به ونزوئلا را توقیف و محمولههای آن را مصادره کرده است. البته جمهوری اسلامی اعلام کرد که این دروغ است. ولی اصولا این کار یک عملا خصمانه و جنگی و خلاف حقوق بینالملل است. حتی اگر محموله این کشتیها اموال ایران نباشد ویک سوءتفاهمی در کار باشد هم در اصل یک تهدید صورت گرفته است. تهدیدی به این معنا که ما از این به بعد حمل و نقل دریایی ایران را در آبهای آزاد هم تحت نظر داریم و از توقیف کشتیهای آن ابایی نداریم! این را علنا گفتهاند.»
وی تاکید کرد که «آمریکا امکانی برای تعامل ایران با کشورهای دنیا باقی نخواهد گذاشت».
لینک کوتاه :