xtrim

مهمان‌پرست: بازی با کارت ایران کاربرد تبلیغاتی دارد

به گزارش جهان صنعت نیوز:  آقای ترامپ اگرچه زیر میز برجام زده و اخیر شکست سنگینی در ساخت اجماع علیه ایران را تجربه کرده است، همچنان رسیدن به یک توافق تازه با ما را برای خود مهم و ضروری می‌داند. برای همین هم هفته‌ای یک‌بار از تمایل ایران به مذاکره یا توافق می‌گوید. موضع و سیاست کلان جمهوری اسلامی اما در این باره روشن است و بارها از سوی مقامات عالی نظام بیان شده است.

ایرانی‌ها به هیچ وجه حاضر به مذاکره نیستند مگر آنکه آمریکا از مواضع خود عقب نشسته و به تعهدات برجامی برگردد. این نیز وعده رقیب ترامپ است. بایدن می‌گوید که در صورت پیروزی برجام را تقویت خواهد کرد و این می‌تواند خبری خوبی باشد.

طرف ایرانی اما به هیچ یک از این دو امید ندارد. دیپلمات‌های ایرانی می‌دانند که بخش عمده‌ای از این اختلاف نظر بایدن و ترامپ ناشی از رقابت انتخاباتی است و عملا دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات در مواجهه با ایران تفاوت چندانی نداشته‌اند.

رامین مهمان‌پرست، سخنگوی اسبق وزارت خارجه در گفت‌وگو با «جهان صنعت» در این باره گفت: « اینکه در لحظات آخر انتخابات شانس کاندیدای دموکرات بیشتر باشد یا جمهوری خواه معلوم و قابل پیش بینی نیست چون معمولا در انتخابات آمریکا کاندیداها در لحظات آخر برگ‌هایی را علیه هم رو می‌کنند که ممکن است فضا را تغییر دهد.»

وی افزود: «به هرحال بازگشت به برجام از جمله شعارهای انتخاباتی بایدن است که شاید قدری از فشار روانی یا بازی سیاسی که ترامپ دنبال می‌کند، بکاهد اما ما نباید خیلی به اینکه انتخابات آمریکا تغییرات اساسی در وضعیت اقتصادی کشور ما ایجاد کند، چشم امید داشته باشیم. قطعا از کم شدن فشارها و محدودیت‌ها استقبال می‌کنیم اما مشکل اصلی که الان با آن مواجه هستیم به عدم برنامه‌ریزی مناسب و ساختارهای اشتباهی که در بخش‌های اداری و اقتصادی کشور خودمان داریم، برمی‌گردد».

مهمان‌پرست با ابزار تاسف از اینکه برای رفع ایرادات ساختاری فکر اساسی نشده است، گفت: « ما باید بدون توجه به اینکه مقامات آمریکا در سیاست‌های خود چه تغییراتی می‌دهند برای رسیدن به اقتصاد پایدار و مقاوم، عدم وابستگی به نفت، خصوصی سازی واقعی و جدی، کم کردن هزنیه‌های دولتی و … برنامه ریزی کنیم تا تحریم‌های نفتی کمترین اثر را در اقتصاد ما داشته باشد».

این کارشناس مسائل بین‌المللی در پاسخ به اینکه در شرایط فعلی که ایرادات اساسی ساختاری و مدیریتی هم داریم، ریاست جمهوری بایدن در آمریکا به نفع ما است یا ترامپ؟ گفت: « در کوتاه مدت ممکن است که آمدن بایدن از نظرفضای سیاسی و روانی گشایشی ایجاد کند اما نباید فراموش کنیم که سخت‌ترین تحریم‌ها و بیشترین انسجام علیه ما در زمان دموکرات‌ها ایجاد شده است. به ویژه در زمان آقای اومابا بیشترین همبستگی علیه ایران ایجاد شده بود».

وی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه اصرار ترامپ برای اینکه بگوید ایران به توافق و تفاهم با آمریکا تمایل دارد از کجا نشات می‌گیرد؟ گفت: « به نظر من این یک جنگ روانی است که ترامپ راه انداخته و کاربرد تبلیغاتی در انتخابات دارد. ایجاد یک فضای تصنعی در شرایط سیاسی موجود در آمریکا دلایل متعددی دارد و یکی از این دلایل آن است که می‌خواهند بحث عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی را در لابه‌لای مسائل مربوط به ایران بپوشانند و کم رنگ کنند. بنابراین بازی با کارت ایران و بحث‌هایی که مربوط به تمدید تحریم تسلیحاتی ایران، مذاکره و یا اعمال فشار بر ایران دارد بیشتر جنبه تبلیغاتی و جنگ روانی دارد».

اخبار برگزیدهپیشنهاد ویژهسیاسی
شناسه : 131187
لینک کوتاه :