xtrim

زمان کلاس‌های غیرحضوری دانش‌آموزان ۳۰ تا ۴۵ دقیقه است

به گزارش جهان صنعت نیوز: به گزارش روز چهارشنبه مرکز اطلاع‌رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش‌وپرورش، محسن حاجی میرزایی در کمیسیون آموزش و تحقیقات و فناوری مجلس در خصوص راهکارهای استمرار آموزش در شرایط کرونا اظهار داشت: در شرایط بی‌ثبات امروز و با توجه به شیوع بیماری کووید ۱۹ هیچ راه‌حل قاطعی که به‌تنهایی بتواند جوابگوی تمام نیازها در وضعیت‌های مختلف باشد، وجود ندارد و هیچ تصویر روشنی که بتواند از اتفاقات آینده اطلاع یابیم هم نداریم. بنابراین برای شرایط عدم قطعیت کنونی ناگزیر به برنامه‌ریزی متنوع و منعطف هستیم. ولی با قاطعیت می‌گویم تمام تلاش آموزش‌وپرورش بر این اساس است که مشکلات احتمالی دانش آموزان حل شود.

وی افزود: نمی‌توان آموزش را تعطیل کرد و استمرار نداد. تبعات عدم استمرار آموزش برای کشور بسیار زیاد و زیان‌آور است؛ بنابراین باید به استمرار آن بر اساس شرایط و ضوابط خاص فکر کنیم.

وزیر آموزش و پرورش سلامت دانش‌آموز و جامعه را بسیار با اهمیت دانست و گفت: به وزارت بهداشت گفته‌ایم در تمام مدارس کشور پروتکل‌های بهداشتی را طبق آنچه برای آن منطقه در نظر گرفته‌شده، به‌طور حداکثری اعمال خواهیم کرد.

حاجی میرزایی در خصوص نحوه دسترسی یا دسترسی نداشتن دانش آموزان به اینترنت گفت: دانش آموزان در مناطق مختلف کشور وضعیت‌های متفاوتی دارند و ممکن است دسترسی یا عدم دسترسی به اینترنت داشته باشند. صرف نظر از وضعیت دانش‌آموز؛ آموزش‌وپرورش موظف است دسترسی به آموزش را برای همه دانش آموزان مهیا کند.

الزامی برای دسترسی تمام افراد لازم التعلیم به بسترمجازی و شبکه شاد وجود ندارد

حاجی میرزایی با تأکید بر اینکه هیچ الزامی برای دسترسی تمام افراد لازم التعلیم به بسترمجازی و شبکه شاد وجود ندارد، تصریح کرد: آموزش‌وپرورش برای انجام رسالت خود و ارائه کامل آموزش به تمام دانش آموزان، گزینه‌های متفاوتی را ارائه داده است که از طریق آن‌ها آموزش را در سراسر کشور استمرار خواهیم داد.

وی با اشاره به اینکه تا جایی که می‌توانیم و باکیفیتی که می‌توانیم کلاس‌ها را به‌صورت حضوری برگزار خواهیم کرد، گفت: هیچ آموزشی جایگزین آموزش حضوری نخواهد شد؛ بنابراین هر جا که ستاد ملی کرونا اجازه دهد با رعایت پروتکل بهداشتی کلاس‌ها را به‌صورت حضوری برقرار خواهیم کرد.

وزیر آموزش و پرورش افزود: ولی اگر اجازه برقراری حضوری کلاس‌های درس داده نشود، طبق پروتکل‌های اعلام‌شده از وزارت بهداشت که حضور دانش آموزان را تا ۱۰ نفر در کلاس درس مجاز دانسته است و با در نظر گرفتن شرایط و مساحت کلاس اجازه حضوری بودن را می‌دهد، دانش آموزان را در طول هفته توزیع کرده و هرروز هفته تعدادی از دانش آموزان را به‌صورت حضوری آموزش خواهیم داد.

حاجی میرزایی گفت: ۳۵ درصد از مدارس در مناطقی است که تعداد کل دانش آموزان کمتر از ۵۰ نفر هستند که در آنجا کلاس‌ها را کاملاً حضوری برگزار می‌کنیم. سال گذشته هم در این شرایط کلاس‌ها برگزار شد.

وی با اشاره به اینکه تفکیک کل محتوای درسی در تمام پایه‌ها توسط سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی انجام‌شده و شرایط تدریس حضوری و غیرحضوری آن به استان اعلام‌شده است، گفت: نمی‌خواهیم هیچ معلمی بیش از ساعات موظف خودکار کند، لذا زمان کلاس‌های غیرحضوری بسیار کمتر از حضوری و حدود حداکثر ۳۰ دقیقه تا ۴۵ دقیقه است.

بارگذاری محتوای آموزشی تمام پایه‌ها در شبکه شاد برای دسترسی معلمان و دانش آموزان

وزیر آموزش و پرورش ضبط و بارگذاری محتوای آموزشی در هر مدرسه به‌طور جداگانه را بسیار وقت‌گیر و مشکل دانست و گفت: آموزش‌وپرورش برای حل این مشکل محتوی درسی را از پایه اول تا دوازدهم و از درس اول تا درس آخر طبق آنچه در بودجه‌بندی درسی سازمان پژوهش برآن تأکید شده است، تولید و در شبکه شاد قرار داده است تا معلمان از آن استفاده کنند؛ اما تقریباً یک‌سوم دانش آموزان دسترسی به شبکه شاد ندارند؛ بنابراین از ۱۵ شهریور هر روز ۴ کانال تلویزیون برای ارائه آموزش‌ها در اختیار آموزش‌وپرورش قرار داده‌ شده است.

حاجی میرزایی ادامه داد: طبق اعلام صداوسیما پوشش شبکه‌های آموزشی تلویزیونی ۹۷.۳ درصد است. بنابراین از این شبکه‌ها می توان برای ارائه آموزش‌ها استفاده کرد، اما اشکال برنامه آموزشی از طریق تلویزیون یک‌طرفه بودن آن است که برای حل این مشکل قرار شد در این مناطق در هفته یک روز معلمان در مدرسه به‌صورت حضوری حاضر شوند و به رفع اشکال دانش آموزان بپردازند. همچنین به شورای مدرسه اختیار داده شده در چارچوب و اصولی که مطابق بخشنامه برای مدارس فرستاده شده، با توجه به شرایط مدرسه برای برنامه حضور دانش آموزان و معلم در مدرسه تصمیم بگیرند.

وی با تأکید بر ارائه آموزش به همه دانش آموزان، تصریح کرد: باید هوشیارانه عمل و به‌طور دائم مسائل را رصد کنیم. در شبکه شاد امکانی مهیا شده که به روسای ۷۵۰ منطقه آموزش‌وپرورش کشور به‌طور دائم دسترسی داریم و ارتباط با تمام سطوح و در تمام مناطق و ۹۹ درصد مدیران به‌طور زنده و از طریق شبکه شاد برقرار شده است.

اتصال ۹۶ درصد مدارس به سامانه medu.ir تا آغاز سال تحصیلی

حاجی میرزایی گفت: طبق توافق انجام‌شده با وزارت ارتباطات از ابتدای سال تحصیلی جدید ۹۶ درصد مدارس کشور به سامانه medu.ir متصل می‌شوند و فقط ۴ درصد مدارس امکان برقراری این اتصال را ندارند که آن هم تا پایان سال انجام می شود.

وی گفت: به خانواده‌ها اطمینان می‌دهیم که مراقب سلامتی فرزندانشان هستیم، ولی با این‌همه آموزش تلویزیونی و شبکه شاد با تمام محتوای آموزشی در نظر گرفته شده و درجایی که دسترسی به شبکه شاد و یا کانال‌های تلویزیونی نباشد، از بسته‌های آموزشی و راهبران آموزشی استفاده می شود. 

وزیر آموزش و پرورش در پایان تصریح کرد: برای سال تحصیلی آینده همه باید باهم همکاری کنیم تا سال تحصیلی برگزار و تداوم یابد؛ بنابراین با توجه به اعلام ستاد ملی کرونا و رعایت پروتکل‌های بهداشتی و دستورالعمل‌هایی که به استان‌ها رفته است سال تحصیلی جدید را باید با هوشیاری شروع کرده و پیش ببریم.

علیرضا منادی سفیدان، رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس یازدهم در این جلسه از واکنش سریع و به‌موقع آموزش‌وپرورش در هنگام شیوع کرونا و شروع آموزش‌های تلویزیونی و تأسیس شبکه شاد در راستای استمرار فعالیت‌های آموزشی دانش آموزان تشکر کرد.

اخبار برگزیده
شناسه : 131260
لینک کوتاه :