xtrim

ایست بورس‌ها در اروپا و آسیا

به گزارش جهان صنعت نیوز:  شواهد نشان می دهد که احتمالا تا پیش از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا قرار نیست تغییری در روابط پرتنش آمریکا و چین ایجاد شود. دونالد ترامپ در جمع خبرنگاران گفته است شخصا دستور تعویق مذاکرات جدید با چین را صادر کرده و افزوده است نمی خواهد فعلا با چینی ها رو در رو شود. ترامپ هم چنین چین را متهم کرده که در جلوگیری از شیوع کرونا کوتاهی کرده است.

با این حال مارک میدز- رئیس کارکنان کاخ سفید در موضعی معتدلانه تر گفته است نمایندگانی از وزارت بازرگانی آمریکا با همتایان چینی در ارتباط خواهند بود هر چند تاریخی قطعی برای دیدار سطح بالای دو طرف تعیین نشده است. سخنگوی وزارت بازرگانی چین گفته است به زودی مذاکرات دو طرف پس از شش ماه وقفه از سر گرفته خواهد شد.

به نظر می رسد هزینه جنگ تجاری با چین برای کشورهای اروپایی و آمریکایی بیشتر از چیزی باشد که پیشتر تصور می شد. یک مدل سنجی صورت گرفته توسط بانک آف اکریکا نشان می دهد خارج کردن خطوط تولیدی غربی از چین به دست کم پنج سال زمان و بیش از یک تریلیون دلار منابع مالی نیاز خواهد داشت. این بانک با توجه به هزینه های بسیار بالای ترک چین به سیاستگذاران غربی پیشنهاد داده است تا تمرکز خود را روی متقاعد کردن کارخانه ها در تاسیس واحدهای تولیدی جدید در کشور مبدا از طریق مشوق های مالیاتی بگذارند.

opal

پیش از این شرکت مشهور آمریکایی کوکا کولا گفته بود به همراه زیرمجموعه های تابعه خود به گسترش حضور در بازار چین ادامه خواهد داد. به گفته خبرگزاری شین هوا قرار است یک کارخانه جدید این برند در چین با سرمایه گذاری ۳۶ میلیون دلاری تا پیش از پایان سال جاری افتتاح شود. علاوه بر کوکا کولا، بسیاری از برندهای مشهور غربی نظیر خودروسازی فولکس واگن آلمان، خودروسازی جگوار لندروور انگلیس، برند لوکس لوئی ویتون فرانسه و بانک جی پی مورگان آمریکا اعلام کرده بودند به حضور خود در بازار چین وسعت خواهند بخشید.

تاکنون بیش از ۲۲ میلیون و ۷۱۳ هزار و ۶۰۵ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین ۷۹۳ هزار و ۶۱۶ نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۱۷۶ هزار و ۶۶۷ نفر، برزیل با ۱۱۱ هزار و ۴۴۳ نفر، مکزیک با ۵۸ هزار و ۴۸۱ نفر، هند با ۵۴ هزار و ۹۴۸ نفر و انگلیس با ۴۱ هزار و ۴۰۳ نفر بوده است.

در حال حاضر بین معامله گران بر سر مسیر آینده بازار وحدت نظر وجود ندارد. شماری از معامله گران معتقدند که با کاهش شدت شیوع کرونا و از سرگیری فعالیت های اقتصادی و تجاری، رشد اقتصادی در ماه های پیش رو مجددا وارد محدوده مثبت خواهد شد اما شماری دیگر معتقدند تشدید تنش های بین چین و آمریکا، نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و احتمال شیوع موج دوم کرونا در پاییز و زمستان ریسک های مهمی هستند که باید در تصمیم گیری ها لحاظ شوند و دارایی های امن، مقصد مناسب تری برای سرمایه گذاری خواهند بود. وارن بافت- یکی از مشهورترین معامله گران بورسی جهان از جمله افرادی است که اخیرا تصمیم گرفته است تا جریان سرمایه گذاری های خود را به دارایی های امن تری نظیر طلا منتقل کند. در هفته های اخیر بهای اونس جهانی طلا و هم چنین نقره به رکوردهای جدیدی دست یافته است.

به لطف صعودهای اخیر، شاخص های بورسی تا حد زیادی از زیان های ماه مارس فاصله گرفته اند به گونه ای که شاخص اس اند پی ۵۰۰ در رزهای اخیر حدودا ۵۰ درصد بالاتر از وضعیت خود در اواسط ماه مارس قرار دارد. بانک گلدمن ساکس پیش بینی کرده است طی ماه اینده شاهد رکوردشکنی جدیدی در شاخص های بورسی باشیم.

دیوید کاستین- تحلیل گر بازار بانک گلدمن ساکس گفت: تحلیل تکنیکال نمادهای اصلی بازار نشان می دهد وضعیت امیدوارکننده است و در روزهای اخیر شاهد بهبود محیط کلان اقتصادی نیز بوده ایم. اگر در زمینه واکسن مقابله با کرونا به دستاوردهای قابل اتکای جدیدی برشسیم آن وقت شاهد یک دوره طولانی و باثبات در صعود شاخص ها خواهیم بود اما حتی بدون آن هم انتظار داریم شاخص ها در سطح بالاتری از جایی که ماه قبل در ان قرار داشتند، بایستند.

بورس آمریکا

در وال استریت، همه شاخص‌ها صعودی بودند تا جایی که هر سه شاخص اصلی بورسی در سطح بالاتری از روز قبل خود بسته شدند. شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با ۰.۱۳ درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح ۲۷ هزار و ۷۲۸.۹۴ واحد بسته شد.

شاخص «اس اند پی ۵۰۰» با ۰.۰۵ درصد افزایش تا سطح ۳۳۷۶.۹۴ واحدی بالا رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی «نزدک کامپوزیت» با ۰.۶۸ درصد صعود در سطح ۱۱ هزار و ۲۲۲.۶۰ واحدی بسته شد.

تیم گیرسکی- استراتژیست ارشد سرمایه گذاری در موسسه “اینورنس کانسیل” گفت: نگرانی هایی وجود دارد که اقتصاد چه زمانی مجددا احیا خواهد شد. در بلندمدت چشم انداز اقتصادی امیدوارکننده است اما اگر یک شوک دیگر بوجود بیاید مثلا در پاییز شاهد یک موج همه گیری دیگر باشیم، حدس زدن در خصوص اینکه چه پیش خواهد آمد اصلا کار ساده ای نیست.

بورس‌های اروپایی

وضعیت بازار کار کشورهای اروپایی کماکان رو به بهبود است و این مساله می تواند پیش درآمدی از خروج این کشورها از رکود فراگیر فعلی باشد. برای نمونه، شمار بیکاران فرانسه تا پایان سه ماهه دوم سال ۲۰۲۰ به ۷.۱ درصد رسید که این نرخ ۰.۴ درصد کمتر از پیش بینی ها و ۰.۶ درصد کمتر از دوره مشابه قبلی است. این نرخ بیکاری هم چنین از زمان ثبت داده های بیکاری در ژوین سال ۱۹۸۳ تاکنون بی سابقه بوده است.

در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص “فوتسی ۱۰۰” بورس لندن با ۱.۶۱ درصد کاهش نسبت به روز قبل و در سطح ۶۰۱۳.۳۴  واحد بسته شد.  شاخص “دکس ۳۰” بورس فرانکفورت در آلمان با افت ۱.۱۱ درصدی و ایستادن در سطح  ۱۲ هزار و ۸۳۰ واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص “کک ۴۰” بورس پاریس با ریزش ۱.۳۳ درصدی در سطح ۴۹۱۱.۲۴ واحد بسته شد. در مادرید شاخص “ایبکس ۳۵” ۱.۴۲ درصد پایین رفت و به ۶۹۹۳.۳۰ واحد رسید.

بورس‌های آسیایی

در معاملات بورس‌های آسیا، شاخص‌ها عملکرد بدی داشتند؛ تا جایی که شاخص “نیک کی ۲۲۵” بورس توکیو ژاپن با افت ۱.۰۱ درصدی تا سطح ۲۲ هزار و ۸۸۰.۶۸ واحدی پایین رفت. شاخص “هانگ سنگ” بورس هنگ کنگ ۱.۵۴ درصد پایین رفت و در سطح ۲۴ هزار و ۷۹۱.۳۹  واحد بسته شد. در چین شاخص “شانگهای  کامپوزیت” ریزش ۱.۳ درصدی را تجربه کرد و در سطح ۴۶۷۹.۱۶ واحد بسته شد.

در استرالیا شاخص “اس اند پی اس اند ایکس ۲۰۰” بورس سیدنی با ۰.۷۷ درصد کاهش و ایستادن در سطح ۶۱۰۲.۲۰ واحدی به کار خود خاتمه داد. در بین دیگر شاخص‌های مهم آسیایی، شاخص ” تاپیکس” ژاپن نزولی بود.

نفت

در بازار طلای سیاه روند قیمت‌ها ریزشی بود. هر بشکه نفت “وست تگزاس اینتر مدیت” با ۰.۷۹ درصد کاهش به ۴۲.۵۹ دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با افت ۰.۸۴ درصدی به ازای ۴۴.۷۶ دلار در هر بشکه مبادله شد.

طلا و نقره

همچنین در بازار فلزات گران‌بها، بهای هر اونس طلا با صعود ۰.۵۶ درصدی نسبت به روز قبل در سطح ۱۹۴۲.۵۶ دلار معامله شد. هر اونس نقره با افزایش ۰.۳۸ درصدی به ازای ۲۷.۲۸ دلار مبادله شد.

 

اخبار برگزیدهاقتصاد کلان
شناسه : 131511
لینک کوتاه :