xtrim

طرح مسدود کردن پیام‌رسان‌های خارجی سیاسی و به منظور موفقیت در انتخابات ۱۴۰۰ است

 احمد مازنی ، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس دهم در گفت وگو با «جهان صنعت نیوز» بااشاره به طرح جدید مجلس برای مسدود کردن همه پیام‌رسان‌های خارجی گفت: این طرح در سال سوم مجلس دهم که بنده مسئولیت کمیسیون فرهنگی را برعهده داشتم توسط یکی از همکاران مطرح شد و در جلسات متعدد کارشناسی و جلسات خود کمیسیون مورد بررسی قرار گرفت. سپس به مرکز پژوهش ها ارجاع شد و در مجلس دهم در دستور کار قرار نگرفت.

نماینده دور دهم مجلس ادامه داد: اینکه فضای مجازی و شبکه های اجتماعی در هر کشوری، تحت کنترل و نظارت حاکمیت باشد، امری طبیعی است ومختص ایران نیست. ولی به نظر من محدود کردم فضای مجازی و شبکه های اجتماعی خارجی جواب نمی دهد و شبیه محدود کردن استفاده از ویدئو در اول انقلاب است.

مازنی تصریح کرد: اوایل انقلاب کشف ویدئو درکنار کشف مشروبات الکلی و اسلحه های غیر مجاز قرار گرفته بود که امروزه موضوع خنده داری است. این نشان می دهد فکرمان تا این اندازه بود که برای استفاده از ویدئو محدودیت اعمال کنیم. در سال ۷۲ هم طرح مربوط به جمع آوری دیش های ماهواره مطرح شد. آقای محسنیان راد که در حوزه ارتباطات از صاحب نظران بزرگ کشور است، گفتند که آن زمان گزارشی دراین باره در مرکزپژوهش ها تهیه کردند که ایجاد ممنوعیت استفاده از ماهواره هم به سرنوشت ممنوعیت استفاده از ویدئو دچار خواهد شد.

opal

نماینده دور دهم مجلس بیان کرد: البته در مجلس دهم تلاش کردیم که قانون ممنوعیت استفاده از ماهواره را اصلاح کنیم ولی برخی همکاران همراهی نکردند.

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس دهم ادامه داد: همانطور که محدودیت استفاده از ویدئو و دیش ماهواره جواب نداد، محدودیت و ممنوعیت استفاده از شبکه های اجتماعی هم جواب نمی دهد. بنابراین متولیان امر از جمله شورای عالی فضای مجازی، مرکز ملی فضای مجازی و دوستان کمیسیون فرهنگی مجلس یازدهم باید شرایط جدید دنیا را فهم کنند و بدانند اینترنت یک پدیده جدید است و دهکده جهانی شدن یک واقعیت است و راه حل مقابله با آن ایجاد محدودیت نیست.

او تاکید کرد: به نظر من اگر قرار است محدودیتی هم اعمال شود، باید مقطعی باشد. نمی تواند محدودیتی را دائمی کنیم و این نیاز به فهم موضوع دارد. پس به جای اصرار بر محدودیت، طبق گفته رهبری باید نهضت تولید محتوا را تقویت کنیم. ظرفی به نام فضای مجازی وجود دارد و باید با تهیه و تولید محتوا، خوراک و محتوای مناسبی برای آن تهیه کنیم.

مازنی در ادامه تاکید کرد: طرح ممنوعیت استفاده از شبکه های اجتماعی و مسدود کردن همه پیام‌رسان‌های خارجی نه جنبه فرهنگی، نه جنبه اجتماعی و نه جنبه علمی دارد، بلکه حاوی نگاه سیاسی و جناحی به موضوع است.

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس دهم خاطرنشان کرد: آنها از طرفی صداوسیمایی تعریف کرده اند که کاملا منفعل و یک سویه است و زبان همه ملت نیست. از طرفی هم صوت و تصویر فراگیر و رسانه‌های صوتی و تصویری خانگی که طبق قانون ۴۰ سال از وظایف وزارت ارشاد بوده است را برخلاف قانون به صداوسیما واگذار کرده اند. حالا هم قصد دارند شبکه های اجتماعی را محدود کنند.

این نماینده مردم تهران در مجلس دهم اضافه کرد: در صحبتی که اخیرا با آقای انتظامی داشتم، معلوم شد که نمایندگان مجلس طرح دیگری را به منظور اصلاح اختیارات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امضا کرده اند تا همه امور مربوط به صوت و تصویر را به صداوسیما واگذار کنند و تمرکز اطلاع رسانی ایجاد کنند.

مازنی در ادامه گفت: آنها با این تمرکز و یکسویه کردن و محدودیت دسترسی مردم به اطلاعات، قصد دارند روشی را اعمال کنند که در انتخابات ۱۴۰۰ موفق شوند؛ همانطور که در گذشته هم این کار را انجام داده بودند.

نماینده مردم تهران درمجلس دهم افزود: البته معتقدم این اقدامات بی نتیجه خواهد بود چرا که هرچقدر حضرات در جهت ایجاد محدودیت تلاش کنند، مردم راهی برای کشف حقیقت به روی خودشان باز می کنند و این راه های جدید لزوما نه به نفع نظام است و نه به نفع جناح های سیاسی درون نظام و نه مملکت.

او یادآور شد: یک نوجوان که قبلا از طریق سیستم داخلی کنترل شده وارد تلگرام می شد و اخبار مورد علاقه خود را رصد می کرد، امروز به دلیل فیلتر شدن تلگرام مجبور است از فیلترشکن و وی پی ان هایی استفاده کند که به همه جا راه دارد. بنابراین ضرر این کار به مراتب بیشتر از چیزی است که شاهد هستند.

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس دهم در پایان افزود: این کار اشتباه است و به طراحان مجلس یازدهم توصیه می کنم به جای ایجاد محدودیت و ممنوعیت استفاده از فضای مجازی و شبکه های اجتماعی، دسترسی آزاد مردم به اطلاعات را بیشتر کنند و به مردم اعتماد کنند و از طرفی نهضت تولید محتوا را تقویت کنند تا به نتایج بهتری برسند.

اخبار برگزیدهپیشنهاد ویژهسیاسی
شناسه : 132799
لینک کوتاه :