xtrim

خطر ورشکستگی صنعت لوازم‌التحریر با کاهش۷۰ درصدی فروش

به گزارش جهان صنعت نیوز:  در سال های گذشته که سایه ویروس کویید ۱۹ یا همان کرونا که این روزها عموم مردم در سراسر جهان آن را می شناسند بر زندگی روزمره وجود نداشت با نزدیک شدن به ماه مهر که به عنوان زمان آغاز سال تحصیلی در میان ایرانیان شناخته می شود شهرها حال و حوای دیگری می گرفت.
دانش آموزانی که خود را برای آغازی نو در سطح آموزشی جدید آماده می کردند به سراغ خرید دفتر و کتاب می رفتند و لوازم التحریر خود را خریداری می کردند
امسال، اما آغاز سال تحصیلی شکل دیگری داشت کرونا دانش آموزان را مجبور به رعایت دستورالعمل های بهداشتی برای حفاظت از جان خود و خانواده ها کرده است و بر همین اساس اولویت خرید ماسک و دستکش را بیشتر از نوشت افزار کرد این در حالی است که ماه های پایانی سال گذشته نیز تحت تاثیر این شرایط تحصیل را تبدیل به مدارس آنلاین کرد و کلاس ها به صورت مجازی در فضای نرم افزاری با نام شاد برگزار می شد.

البته زنگ مدارس نیز در نیمه شهریورماه و دو هفته پیش از شروع پاییز با حواشی بسیار به صدا در آمده است. همه این شرایط موجب شده تا میزان خرید نوشت افزار به طور چشمگیری کاهش یابد.

«موسی فرزانیان» رییس اتحادیه لوازم التحریر و لوازم مهندسی با بیان اینکه فروش نوشت افزار فعالیتی فصلی است که از تیر تا پایان مهرماه مورد توجه قرار می گیرد،  اظهار داشت: در سال جاری معادل ۳۰ درصد سال گذشته نیز فروش نداشته‌ایم و در تابستان نیز با رکود قابل توجهی در فروش نوشت افزار مواجه بودیم.

وی افزود: با بازگشایی رسمی مدارس در آغاز هفته جاری و با توجه به نیاز دانش آموزان به نوشت افزار امیدواریم شاهد افزایش فروش باشیم زیرا دانش آموزان برای حضور در مدرسه به لوازم التحریر جدید علاقه بیشتری نشان می دهند.

رییس اتحادیه لوازم التحریر و لوازم مهندسی در خصوص امکان برگزاری مجازی کلاس ها و تاثیر آن بر بازار لوازم التحریر گفت: در این صورت خانواده ها و دانش آموزان رغبتی به خرید نخواهند داشت و با وسایلی که از سال های گذشته در منازل باقی مانده سال جدید تحصیلی را پشت سر خواهند گذاشت که این شرایط به بازار نوشت افزار آسیب می رساند.

فرزانیان با بیان اینکه در صورت تداوم شرایط فعلی بعد از گذشت پاییز تولیدکنندگان و عرضه کنندگان لوازم التحریر با مشکلات فراوانی مواجه خواهند شد، اظهار امیدواری کرد که شرایط با بازگشایی مدارس تغییر کند.

رییس اتحادیه لوازم التحریر و لوازم مهندسی با اشاره به مشکلات ایجاد شده در آغاز سال جاری به دلیل شیوع ویروس کرونا تصریح کرد: مواد اولیه نوشت افزار دیر به دست تولیدکنندگان رسید که موجب توقف هایی در تولید شد، اما اکنون مشکلی وجود ندارد و عرضه به میزان کافی انجام می شود.

وی با اشاره به تاثیر کاهش تقاضای خرید در نقدینگی تولیدکنندگان خاطرنشان کرد: همپوشانی کاهش تولید همزمان با کاهش تقاضای خرید موجب شده تا بازار در مسیر مناسب با شرایط پیش برود و در عرضه نیز کمبودی وجود نداشته باشد.

تولید نوشت افزار در کشور چگونه است؟

بر اساس گزارش وزارت صنعت، معدن و تجارت، در تولید خودکار، هشت واحد تولیدی عضو انجمن صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان نوشت افزار کشور هستند که با ظرفیت اسمی ۶۵۶ میلیون عدد فعالیت می کنند. در حالی که سرانه مصرف سالیانه خودکار در کشور بین ۳۰۰ تا ۳۵۰ میلیون عدد خودکار است و حجم واردات این کالا در سال ۱۳۹۷ حدود ۸۲ میلیون و در سال ۱۳۹۸ حدود ۵۷ میلیون عدد بود.

همچنین در تولید ماژیک چهار واحد تولیدی با ظرفیت اسمی ۲۴۸ میلیون و ۵۰۰ هزار عدد در انجمن عضویت دارند که توان تولیدی آن ها ۱۶۰ میلیون عدد می شود. سرانه مصرف سالیانه ماژیک در کشور ۱۴۵ تا ۱۵۰ میلیون عدد است و حجم واردات این محصول در سال ۱۳۹۷ حدود ۸۷۳ تن معادل ۵۵ میلیون عدد و در سال ۱۳۹۸ حدود یک هزار تن و معادل ۸۰ میلیون عدد بود.

در تولید مداد پنج واحد تولیدی با ظرفیت اسمی چهار میلیون و ۳۲۱ هزار و ۶۶۰ قراص مداد فعالیت دارند. مصرف سرانه سالیانه این کالا دو میلیون و ۵۰۰ هزار قراص است و حجم واردات آن در سال ۱۳۹۷ حدود ۵۶۸ تن معادل ۶۷۰ هزار قراص و در سال ۱۳۹۸ حدود ۳۴ تن و معادل ۳۷ هزار قراص بود.

پنج واحد تولیدی در زمینه دفتر با ظرفیت اسمی ۲ هزار و ۵۴۶ تن با توان تولیدی ۱۰۰ میلیون جلد دفتر فعالیت می کنند و سرانه مصرف سالیانه این کالا ۱۵۰ تا ۱۶۰ میلیون جلد و حجم واردات آن در سال ۱۳۹۷ معادل ۹۶ تن و در سال ۱۳۹۸ معادل دو تن بوده است.

در تولید پاک‌کن نیز چهار واحد تولیدی با ظرفیت اسمی ۲ هزار و ۲۱۸ تن و همین توان تولیدی در حال فعالیت است. سرانه مصرف سالیانه این محصول دو هزار و ۳۰۰ تن است که حجم واردات آن در سال ۹۸ حدود ۳۵۰ تن را نشان می دهد.

همچنین در ابزارهای اندازه گیری نیز هشت واحد تولیدی با ظرفیت اسمی چهار هزار و ۳۳۹ تن و توان تولیدی یک هزار و ۲۰۰ تن در حال فعالیت است و سرانه مصرف سالیانه ابزارهای اندازه گیری نیز یک هزار و ۵۰۰ تن است.

در مجموع در زمینه تولید نوشت افزار ۳۴ واحد تولیدی در انجمن صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان نوشت افزار کشور فعالیت دارند که زمینه اشتغال را برای بیش از پنج هزار نفر را فراهم آورده اند.

 

اخبار برگزیدهاقتصاد کلان
شناسه : 135435
لینک کوتاه :