xtrim

هدف‌گذاری برای تولید ۵۲ هزارتن میگو تا پایان سال‌جاری

به گزارش جهان صنعت نیوز:  « نبی الله خون میرزایی» روز سه شنبه افزود:  با توجه به اقدامات زیرساختی و سیاست‌های حمایتی در بخش شیلات کشور، تولید آبزیان به یک میلیون و ۲۸۲ هزار و ۴۵۷ تن رسیده است که رقم قابل توجهی است.

رییس سازمان شیلات ایران اظهارداشت: از این میزان تولید ۵۲۶ هزارو ۷۲۹ تن از محل آبزی پروری و ۷۵۵ هزارو ۷۲۸ تن از محل صید تامین شده است  که آبزی‌پروری نقش مهمی در این بخش داشته است.

خون میرزایی با بیان اینکه با توجه به انجام اقدامات فرهنگ‌سازی برای مصرف آبزیان، در دولت تدبیر وامید سرانه مصرف محصولات شیلاتی به ۱۳.۳ کیلوگرم در سال رسیده است که با توجه به مصرف سایر محصولات پروتئینی دیگر از جمله گوشت قرمز و گوشت مرغ در کشور رقم مناسبی است اما باید مصرف آبزیان بیش از این افزایش پیدا کند.

opal

وی درباره صادرات و ورادات محصولات شیلاتی گفت: سال گذشته ۱۴۶ هزار تن انواع آبزیان و محصولات شیلاتی به ارزش ۵۳۸.۹ میلیون دلار صادر و ۲۹ هزارتن به ارزش ۹۸.۹ میلیون دلار واردات انجام شده  که همین امر ۴۴۰ میلیون دلار تراز تجاری محصولات شیلاتی را در پی داشته است.

به گفته وی، بنابراین ۲۳۳ هزارو ۵۹ نفر در بخش شیلات کشور به طور مستقیم و غیرمستقیم فعالیت دارند.

رییس سازمان شیلات ایران پروژه‌های  شاخص در سال ۹۹ را برای بخش شیلات کشور، تکثیر و پرورش میگو ، پرورش ماهیان خاویاری، پرورش ماهی در دریا، پرورش ماهی تیلاپیا، صید تون ماهیان در آبهای فراساحلی برشمرد.

تولید ۳۶۰۰ تن ماهیان خاویاری در سال‌ جاری 

خون میرزایی تصریح کرد: اکنون ۱۲۶ مزرعه پرورش ماهیان خاویاری در ۲۱ استان کشور در حال فعالیت می باشد که پیش‌بینی می‌شود در سال ۱۳۹۹ تولید این گونه ماهیان بالغ بر سه هزارو ۶۰۰ تن برسد.

وی درباره پرورش ماهی در دریا (قفس) افزود: براساس مطالعات صورت گرفته سواحل خلیج فارس، دریای عمان و دریای خزر ظرفیت تولید بیش از چهار هزارو ۶۰۰ تن آبزیان در قفس را دارد. 

رییس سازمان شیلات ایران تصریح کرد: بنابراین اکنون بیش از ۳۰۰ هزارتن موافقت اصولی و حدود ۱۵۰ هزارتن پروانه تاسیس صادر شده است که به دلیل عدم حمایت کافی در تامین ارز تسهیلات و تاسیسات پشتیبانی تنها حدود ۳۰ هزارتن ظرفیت تولید در شمال و جنوب کشور ایجاد شده است.

وی پیش‌بینی کرد: در سال ۱۳۹۹ پرورش ماهی در دریا به حدود ۱۵ هزارتن برسد.

تولید پنج هزارتن تیلاپیا در کشور

خون میرزایی درباره پرورش ماهی تیلاپیا در کشور گفت: در سال ۱۳۹۸ برای چهار استان یزد، قم، سمنان و خراسان جنوبی، مجوز تولید و پرورش گونه تیلاپیا صادر شده که پیش‌بینی می‌شود در صورت تامین الزامات در سال ۱۳۹۹ تولید این گونه به پنج هزارتن برسد.

رییس سازمان شیلات ایران درخصوص صید تون ماهیان در آب‌های فراساحلی افزود: در ایران بیش از یک هزار فروند لنچ به کار صید تون ماهیان به روش گوشگیر می‌پردازند با توجه به تحت فشار بودن اکثر گونه‌های آبزیان ساحلی و نیز با توجه به ظرفیت‌های موجود در آب‌های دور (اقیانوس هند ) رویکرد بهره‌برداری از آب‌های بین‌المللی از سوی شیلات ایران مورد توجه قرار گرفته است.

وی اضافه کرد: بیش از ۷۰۰ شناور صیادی در ابهای فراساحلی به صید اشتغال داشته و در سال ۱۳۹۸ حدود ۱۵۰ هزارتن از آبزیان در خارج از منطقه انحصاری اقتصادی جمهوری اسلامی (EEZ) صید شده است.

وی ادامه داد: صید در آب‌های فراسرزمینی در این زمینه آب‌های کشورهای افریقایی هدف‌گذاری و مذاکرات اولیه با وزارت خارجه و هماهنگی های اولیه با گروه‌های بهره‌بردار انجام شده است و برای اجرایی شدن موضوع نیاز به مطالعات میدانی و توافقات موردی است.

به گفته وی، کشورهای هدف برای صید تون ماهیان در آبهای فراساحلی کومور، سومالی، تانزانیا، موزامبیک، ماداگاسکار، سیشل، کنیا و مالاوی هستند.

 

اخبار برگزیدهاقتصاد کلان
شناسه : 135611
لینک کوتاه :