xtrim

۱۰۰ میلیون هکتار اراضی کشور در معرض بیابانی شدن است

به گزارش جهان صنعت نیوز:  وحید جعفریان مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور، افزود: پروژه‌های منابع‌طبیعی در همه بخش‌ها بویژه در بخش بیابان دیر بازده هستند بنابراین این پروژه‌ها نیازمند تامین اعتبارات مستمر و پایدار هستند تا نتیجه آن معلوم شود.

وی که به منظور تشریح عوامل بیابان‌زایی و بررسی مدیریت بیابان‌های کشور در این برنامه زنده تلویزیونی شرکت کرده است خاطرنشان کرد: در تعریف بیابان‌زایی و اراضی بیابانی تفاوتی وجود دارد که بعضاً به اشتباه به یک معنی تلقی می‌شود.

مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور، بیابان‌زایی را فرآیند تبدیل زمین‌های حاصلخیز به بیابان تعریف کرد و افزود: به عبارت ساده‌تر بیابان‌زایی نتیجه تخریب اراضی در مناطق خشک و نیمه خشک است که به دلیل عوامل مختلف مانند تغییرات اقلیمی و فعالیت‌های انسانی اتفاق می افتد.

opal

** ۱۰۰ میلیون هکتار از اراضی کشور در معرض بیابانی شدن و تخریب سرزمین

وی گفت: بر اثر این تعریف ۱۰۰ میلیون هکتار از اراضی کشور در معرض بیابانی شدن و تخریب سرزمین قرار دارد.

جعفریان گفت: اگر بخش شمال کشور و بخش‌هایی از مناطق کوهستانی غرب کشور را منها کنیم سایر مناطق کشور در حیطه و محدوده اقلیم خشک، نیمه خشک تا نیمه مرطوب قرار می گیرد.

این مسئول امور بیابان گفت: اگر در این مناطق مدیریت درستی از سرزمین نداشته باشیم تخریب سرزمین به سرعت اتفاق می‌افتد و بازگشت به قبل را ناممکن یا با چالش‌های سخت و بسیار زیاد مواجه می‌کند.

به گفته جعفریان امروزه یکی از محسوس‌ترین و شاخص‌ترین مولفه‌های بیابانی شدن کشور افت آب‌های زیرزمینی است که سبب سخت شدن شرایط برای پوشش گیاهی کشور می‌شود.

**امروز بیشتر شاهد بیابان های انسان ساز در کشور هستیم

سلمان زارع استاد پردیس کشاورزی و منابع‌طبیعی دانشگاه تهران هم گفت: بیابان‌زایی نتیجه فعالیت‌های انسانی و شرایط اقلیمی است و بهره‌برداری‌های غیر اصولی سبب شد امروزه شاهد بیابان‌های انسان ساز در کشور باشیم و رد پای عوامل انسانی را در ایجاد بیابان‌ها بیشتر از شرایط اقلیمی شاهد باشیم. 

وی گفت: در دهه اخیر ما شاهد سیل‌های مخرب و گرد و غبار در بخش اعظمی از کشور بویژه در تهران و نزدیک پایتخت بوده‌ایم که اینها همه از پیامدهای بیابان‌زایی در کشور است. 

زارع همچنین یادآور شد که زندگی بشر با محیط زیست گره خورده است و سازمان جنگل ها اگر چه متولی بیابان زدایی در کشور است اما سایر نهادها و دستگاه‌های مرتبط باید به کمک این سازمان بشتابند زیرا برای مقابله با پدیده بیابان‌زایی نیازمند مسئولیت همگانی و اجنماعی در سطح جامعه هستیم.

 

اخبار برگزیدهاقتصاد کلان
شناسه : 135896
لینک کوتاه :