xtrim

ادامه ریزش شاخصهای بورس در اروپا و آمریکا

 به گزارش جهان صنعت نیوز:  احتمال طولانی شدن رویکرد فعلی بانک های مرکزی به معامله گران این سیگنال را فرستاده است که باید خود را آماده مواجهه با یک دوره احیای طولانی و سخت کنند. گزارشات جدید حاکی از آن است که اکثر مدیران ارشد بانک مرکزی آمریکا انتظار دارند سیاست های پولی و مالی فعلی تا سال ۲۰۲۳ ادامه پیدا کنند. 

کمیته بازار باز فدرال رزرو در بیانیه ای اعلام کرده است تا زمانی که برای کاستن از تبعات اقتصادی کرونا نیاز به حفظ نرخ بهره در سطوح پایین باشد در نرخ بهره صفر تا ۰.۲۵ درصدی فعلی تغییری صورت نخواهد گرفت. بانک مرکزی آمریکا اخیرا تصمیم گرفته است پس از یک دهه، رویکرد تورمی خود را تغییر و اجازه دهد نرخ تورم از دو درصد نیز عبور کند. البته به گفته جروم پاول- رییس این نهاد- اجازه فاصله گرفتن بیش از حد تورم از محدوده دو درصدی نیز داده نخواهد شد. 

بانک مرکزی انگلیس نیز از تصمیم خود برای حفظ نرخ بهره در سطح فعلی بر داده و اعلام کرده است شیوع کرونا، اقتصاد جهانی را با ریسک های بی سابقه ای مواجه کرده است و شرایط اقتصادی در وضعیت عادی قرار ندارد. تمامی اعضای کمیته پولی بانک مرکزی از حفظ نرخ بهره در سطح ۰.۱ درصدی فعلی و تداوم برنامه خرید اوراق قرضه تا سقف ۷۴۵ میلیارد پوند حمایت کردند. با این حال این کمیته برای نخستین بار از بررسی احتمال کاهش نرخ بهره به سطح منفی خبر داده است.

تنش ها بین آمریکا و چین کماکان یکی از اصلی ترین دلایل نگرانی معامله گران در جهان است. وزارت بازرگانی در اقدامی جدید، ورود برخی از محصولات ساخت چین را به آمریکا ممنوع کرده است چرا که طبق ادعای طرف آمریکایی، چین این محصولات را بیگاری کشیدن از نیروی کار ارزان تولید می کند. از سوی دیگر سازمان تجارت جهانی پس از رسیدگی به شکایت چین اعلام کرد اقدام دولت آمریکا در اعمال تعرفه اضافی روی محصولات وارداتی چینی در سال ۲۰۱۸ نقض مقررات این سازمان بوده و به آمریکا ۶۰ روز برای بازگشت به اجرای قوانین این سازمان مهلت داده شده است.

آمریکا در اوج جنگ تجاری سال ۲۰۱۸ روی واردات محصولاتی از چین به ارزش حدود ۲۰۰ میلیارد دلار تعرفه اضافی وضع کرد که این اقدام با واکنش متقابل طرف چینی روبرو شد. 

در حوزه مقابله با کرونا پیشرفت های جدیدی حاصل شده و شرکت دارویی پفایزر از ورود به فاز سوم ساخت واکسن کرونا پس از نتایج اولی رضایت بخش بر روی حدود ۴۴ هزار داوطلب خبر داده است. هم چنین طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی شمار افراد بهبود یافته از کرونا در جهان تنها طی یک روز از ۳۰۰ هزار نفر عبور کرده که این عدد یک رکورد جدید از زمان ثبت آمارهای مربوطه بوده است.  

تاکنون بیش از ۳۰ میلیون و ۶۰۶ هزار و ۴۸۲ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین ۹۵۴ هزار و ۱۸۱ نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۲۰۲ هزار و ۹۲۳ نفر، برزیل با ۱۳۵ هزار و ۲۰۳ نفر، هند با ۸۵ هزار و ۶۲۵ نفر، مکزیک با ۷۲ هزار و ۱۷۹ نفر و انگلیس با ۴۱ هزار و ۷۳۲ نفر بوده است.

راسل پرایس- تحلیل گر بازار در موسسه ” فایننشیال تروی” گفت: در ماه آگوست در بسیاری از بخش ها شاهد ثبت رشد بودیم اما نه آنچنان نیرومند که پیشتر انتظارش را داشتیم. همه گیری کرونا جلوی رشد اقتصادی را گرفت و احیای توان مالی مصرف کنندگان  طول خواهد کشید. هم در زمینه مخارج مصرفی و هم در زمینه جریانات سرمایه ای با قبل از زمان کرونا فاصله قابل توجهی داریم که رسیدن به سطح قبل زمان بر و دشوار خواهد بود. 

بورس آمریکا

در وال استریت، همه شاخص‌ها نزولی بودند تا جایی که هر سه شاخص اصلی بورسی در سطح پایین تری از روز قبل خود بسته شدند. شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با ۰.۴۳ درصد ریزش نسبت به روز قبل و در سطح ۲۷ هزار و  ۶۵۷.۴۷ واحد بسته شد.

شاخص «اس اند پی ۵۰۰» با ۲.۰۷ درصد کاهش تا سطح ۳۳۱۹.۴۷ واحدی پایین رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی «نزدک کامپوزیت» با ۳.۷۲ درصد ریزش در سطح ۱۰ هزار و ۷۹۳.۲۸ واحدی بسته شد.

بورس‌های اروپایی

مساله برگزیت کماکان اصلی ترین دغدغه معامله گران اروپایی به شمار می رود. کارشناسان اقتصادی بانک گلدمن ساکس در تحلیلی با هشدار نسبت به عواقب شدید شکست مذاکرات برگزیت برای اقتصاد انگلیس نوشتند: اگر انگلیس و اتحادیه اروپا بدون دستیابی به توافقی مشخص به قوانین سازمان تجارت جهانی رجوع کنند، اقتصاد انگلیس دچار پیامدهای سنگینی خواهد شد که تبعات آن احتمالا دو تا سه برابر بیشتر از پیامدهای کرونا خواهد بود. 

این هشدار پس از آن بیان می شود که منابع خبری انگلیسی از اقدام نخست وزیر این کشور در تعیین ضرب العجل برای دستیابی به توافق بر سر آینده روابط با اتحادیه اروپا خبر دادند. طبق اعلام فایننشیال تایمز، دولت انگلیس در نظر دارد در صورت نرسیدن به توافق تا ماه اکتبر، خاتمه مذاکرات را اعلام کند که این به معنای حاکم شدن مقررات سازمان تجارت جهانی در روابط طرفین خواهد بود.   

در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص “فوتسی ۱۰۰” بورس لندن با ۰.۷۱ درصد ریزش نسبت به روز قبل و در سطح ۶۰۰۷.۰۵  واحد بسته شد.  شاخص “دکس ۳۰” بورس فرانکفورت در آلمان با کاهش ۰.۷۰ درصدی و ایستادن در سطح  ۱۳ هزار و ۱۱۶.۲۵ واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص “کک ۴۰” بورس پاریس با افت ۱.۲۲ درصدی در سطح ۴۹۷۸.۱۸ واحد بسته شد. در مادرید شاخص “ایبکس ۳۵” ۲.۲۱ درصد پایین رفت و به ۶۹۲۹.۸۰ واحد رسید.

بورس‌های آسیایی

نخست وزیر جدید ژاپن که جای شینزو آبه را گرفت کار سختی برای احیای اقتصاد ژاپن خواهد داشت. طبق آمارهای منتشر شده، تجارت خارجی این کشور برای شانزدهمین ماه متوالی افت داشته تا جایی که در ماه آگوست میزان واردات ۲۰.۸ درصد کاهش داشته که حدود یک پنجم کل این کاهش مربوط به واردات از آمریکا بوده است. صادرات نیز در وضعیت نه چندان مطلوب مشابهی به سر می برد و طی این مدت ۱۴.۳ درصد کاهش داشته است. بیشترین کاهش نیز مربوط به صادرات به آمریکا و اتحادیه اروپا بو ده است.

در معاملات بورس‌های آسیا، شاخص‌ها عملکرد خوبی داشتند؛ تا جایی که شاخص “نیک کی ۲۲۵” بورس توکیو ژاپن با صعود ۰.۱۸ درصدی تا سطح ۲۳ هزار و ۳۶۰.۳۰ واحدی بالا رفت. شاخص “هانگ سنگ” بورس هنگ کنگ ۰.۴۷ درصد بالا رفت و در سطح ۲۴ هزار و ۴۵۵.۴۱ واحد بسته شد. در چین شاخص “شانگهای  کامپوزیت” صعود ۲.۲۵ درصدی را تجربه کرد و در سطح ۴۷۳۷.۰۹ واحد بسته شد.

در استرالیا شاخص “اس اند پی اس اند ایکس ۲۰۰” بورس سیدنی با ۰.۳۲ درصد کاهش و ایستادن در سطح ۵۸۶۴.۵۰  واحدی به کار خود خاتمه داد. در بین دیگر شاخص‌های مهم آسیایی، شاخص ” تاپیکس” ژاپن صعودی بود.

نفت

در بازار طلای سیاه روند قیمت‌ها نزولی بود. هر بشکه نفت “وست تگزاس اینتر مدیت” با ۱.۱۳ درصد ریزش به ۴۰.۸۴  دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با کاهش ۰.۱۷ درصدی به ازای ۴۲.۹۱ دلار در هر بشکه مبادله شد.

طلا و نقره

همچنین در بازار فلزات گران‌بها، بهای هر اونس طلا با جهش ۰.۳۴ درصدی نسبت به روز قبل در سطح ۱۹۵۱.۱۱ دلار معامله شد. هر اونس نقره با کاهش ۰.۲۶ درصدی به ازای ۲۷.۰۳ دلار مبادله شد.

 

اخبار برگزیدهاقتصاد کلان
شناسه : 138212
لینک کوتاه :