xtrim

توسعه روابط برقی ایران و افغانستان

 به گزارش جهان صنعت نیوز:  در آستانه برگزاری نخستین نمایشگاه اختصاصی – تخصصی آب، برق، انرژی های نو ، خدمات فنی مهندسی ایران که از تاریخ یکم تا سوم مهرماه  در کشور افغانستان برگزار می شود، هیاتی متشکل از معاون وزیر در امور برق، انرژی و  تعدادی ازمدیران وزارت نیرو و بخش خصوصی باهدف توسعه فرصت‌های سرمایه گذاری مشترک و گسترش روابط دو طرف در حوزه آب و برق به کشور افغانستان سفر می کند. 

 هیات ایرانی علاوه بر انجام مذاکره با مقام های بخش ذیربط در افغانستان، از نخستین نمایشگاه اختصاصی – تخصصی حوزه آب و برق ایران در این کشور بازدید خواهند داشت.
یکی از موارد مهم در این سفر، فعال‌سازی کریدور بادی مستقر بین مرز ایران و افغانستان برای استفاده از این کریدور تلقی می‌شود که از بهترین مناطق نصب نیروگاه‌های بادی به منظور تبدیل این انرژی به برق است.
همچنین در حاشیه برگزاری نخستین نمایشگاه اختصاصی – تخصصی ایران در افغانستان، نشست‌هایی با حضور شرکت‌های ایرانی و مقام های دولتی و بخش خصوصی، تجار و بازرگانان افغانی برگزار خواهد شد.

قرار است در این نشست‌ها، فرصت‌های همکاری موجود به منظور سرمایه گذاری و توسعه فعالیتهای اقتصادی و تجاری بررسی شوند و گفت و گوهای دوجانبه در نمایشگاه با بخش خصوصی و نیز فرصتهای همکاری موجود را برای سرمایه گذاری و توسعه فعالیتهای اقتصادی و تجاری بررسی خواهند کرد.
 نخستین نمایشگاه اختصاصی – تخصصی آب، برق، انرژی ، ایران از تاریخ یکم تا سوم مهرماه امسال با حضور حدود ۷۰ شرکت در فضای نمایشگاهی ۶۰۰ مترمربع در کشور افغانستان برگزار خواهد شد.

افغانستان حدود ۸۱ درصد از انرژی برق مورد نیاز خود را از کشورهای همسایه وارد می‌کند که از این میزان سهم کشورهای مختلف از جمله ازبکستان ۳۵.۲ درصد،  تاجیکستان ۳۰.۵ درصد، ایران ۲۰.۹ درصد و ترکمنستان ۱۳.۴ درصد ثبت شده است.   
به گفته شرکت ملی برق افغانستان (برشنا) این کشور برای رفع این نیازمندی سالانه از ایران، ازبکستان، ترکمنستان و تاجیکستان حدود هزار مگاوات برق می‌خرد که بیش از ۳۰۰ میلیون دلار هزینه دارد.
 
میزان برق تولیدشده در داخل افغانستان حدود ۱۹ درصد از نیاز این کشور را تامین می‌کند، چهار درصد از تولید داخلی بوسیله نیروگاه حرارتی و انرژی تجدیدپذیر و بقیه نیز در نیروگاه‌های آبی تولید می‌شود.

هیات ایرانی در این سفر متشکل از «همایون حائری» معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی، «محمد ساتکین» معاون وزیر و مدیرعامل شرکت ساتبا، «محمد ولی علاءالدینی» رییس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت مادرتخصصی ساتکاب، «محمدحسن متولی‌زاده» رییس هیات مدیره و مدیرعامل توانیر، «علی عدالت»، دستیار وزیر نیرو در امور کمیسیون مشترک اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و افغانستان است.  

 

اخبار برگزیدهاقتصاد کلان
شناسه : 138977
لینک کوتاه :