افزایش دهها برابری سرعت انتقال کرونا
به گزارش جهان صنعت نیوز: به گفته سخنگوی وزارت بهداشت از پنجشنبه تا دیروز و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، سه هزار و ۵۶۳ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شدند که هزار و ۷۰۸ نفر از آنها بستری شدند و در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۲۰۷ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۲۵ هزار و ۲۲۲ نفر رسید! همچنین ۳۵۶۳ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور طی ۲۴ ساعت گذشته شناسایی شدند.
به گفته وی، ۴۰۲۳ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. تاکنون سه میلیون و ۸۷۹ هزار و ۶۴۰ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است. طبق گفته دکتر محرز، عضو ستاد ملی مقابله با کرونا آمارهایی که اعلام میشود بر اساس تستهای مثبت است.
به گفته مسعود یونسیان، استاد دانشکده بهداشت و عضو کمیته اپیدمیولوژی کووید۱۹ دانشگاه علوم پزشکی تهران، موج سوم کرونا را با سطح بالاتری از شروع موج دوم تجربه میکنیم و انتظار داریم موارد ابتلا و مرگومیر موج سوم بیش از موج دوم باشد و آمار ابتلا در ابتدای موج سوم دو برابر موج دوم کروناست. علت خیز مجدد کرونا در کشور تغییر رفتار مردم در استفاده از ماسک، رعایت نکردن نکات بهداشتی مثل شستوشوی دستها، سفرهای بینشهری و کاهش میزان رعایت شیوهنامههای بهداشتی در هیاتها بعد از دهه اول محرم است.
عضو ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه دولت مجبور است در دوگانه اقتصاد و معیشت تعادل را برقرار کند، گفته دولتها هم ممکن است به خاطر این تعادل دچار اشتباه شوند. همگانی شدن کرونا کار احمقانهای است و سیاست دولت هم این نیست چرا که وقتی باز هم احتمال ابتلای مجدد وجود دارد این کار عقلانی نیست.
موجی که تمامی ندارد
در همین راستا مینو محرز عضو ستاد ملی مقابله با کرونا در خصوص موج سوم به «جهان صنعت نیوز» گفت: در حال حاضر تمام ایران روی موج است. دیگر نمیتوان گفت موج اول یا سوم. متاسفانه کشور به صورت مستمر روی موج کروناست. نکته حائز اهمیت این است که برای مهار بیماری عفونی ابتدا باید پیشگیری کرد و مرحله بعدی درمان است. در خصوص کروناویروس هیچ واکسن و درمانی وجود ندارد. بنابراین بهترین راهکار برای کنترل این ویروس رعایت پروتکلهای بهداشتی است. یکی از مهمترین این اصول عدم تجمع و استفاده از ماسک است. مردم باید به خاطر خود و عزیزانشان پروتکلها را رعایت کنند. اگر دولت برنامههایی را تدارک میبیند که باعث تجمع افراد میشود حداقل خود مردم شرکت نکنند.
متاسفانه ما هر روز شاهد جان باختن ۲۰۰ نفر از هموطنانمان هستیم اما گویا این آمار برای مردم عادی شده است. عادیسازی شرایط به نفع هیچکس نیست. دایره مبتلایان روزبهروز تنگتر میشود. نباید مردم فکر کنند کرونا برای همسایه است چرا که اگر یکی از عزیزانمان به این بیماری مبتلا شود و فوت کند، آن زمان هزینه گزافی را باید برای سهلانگاری پرداخت کنیم. اگر در هفتههای گذشته آمار فوتیها کم شده بود به خاطر دورکاریها و کسب تجربه کادر درمانی بود. اگرچه هم اکنون در بیمارستان تخت خالی وجود ندارد در بسیاری از بیمارستانها بیماران مجبورند با کپسول اکسیژن در راهرو یا حیاط درمان شوند. با توجه به اینکه کادر درمان بسیار خسته و ضعیف است. اگر با همین روال پیش رویم کشور با فاجعه روبهرو میشود.
وی افزود: از ابتدای امر ستاد ملی مقابله با کرونا مخالف بازگشایی مدارس بود. حال دو هفته زودتر هم مدارس را باز کردند که این کار کاملا اشتباه است. دیروز هم باخبر شدم هفت نفر از دانشآموزان گنابادی به کرونا مبتلا شدند. البته تعدادی از معلمها هم فوت کردند. با این وجود بارها به آموزشوپرورش پیشنهاد دادیم مدارس را غیرحضوری کند زیرا بسیاری از این کودکان ناقل محسوب میشوند. از خرداد ماه این ویروس جهش پیدا کرده و سرعت انتقال کرونا دهها برابر شده است. به طور متوسط یک فرد مبتلا میتواند در یک ماه ۴۳۰ نفر دیگر را مبتلا کند.
به همین دلیل امروزه در بیمارستان مشاهده میکنیم که تمام اعضای خانواده توسط یک عضو مبتلا و بستری میشوند. مدارس را باید هرچه زودتر تعطیل کنند. برخی میگویند چون مدارس در کشورهای اروپایی باز شده پس باید مدارس در ایران هم به روال عادی بازگردد. اما این مقایسه کاملا غلط است. فرهنگ ما با دیگران متفاوت است زیرا آنها مردم قانونمندی هستند و به حرفهای دولت گوش میدهند. مردم ما اصلا به حرفهای دولت و وزارت بهداشت گوش نمیدهند.
ما میدانیم آموزش برای بچهها امری ضروری است اما در کشورهای درگیر کرونا مدارس غیرحضوری برگزار شده، چرا ما باید در این شرایط حساس کنونی خودمان را با آلمان مقایسه کنیم؟ چرا در این هفت سال زیرساختهای آموزش غیرحضوری را ایجاد نکردیم؟! بیمارستان مفید که مخصوص بچههاست مدتی است که تخت خالی ندارد. مشخص نیست چرا اصرار دارند به هر طریقی در خیابان تردد کنند! مکرر هشدار میدهیم مردم از ترددهای غیرضروری در خیابان پرهیز کنند اما در مقابل مشاهده میکنیم که دولت و وزارت آموزشوپرورش مردم را به هر نحوی به خیابان میکشانند. همگان باید بدانند بهترین راه پیشگیری رعایت فاصله فیزیکی است. با این روند فاصلهگذاری فیزیکی روزبهروز کمتر میشود. تاکنون ستاد ملی مقابله با کرونا بارها پروتکلهایی را ارائه داده اما هیچ سازمانی وظیفه نظارت رعایت این پروتکلها را برعهده نگرفته است.
سفر نروید
عضو ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به رعایت نکردن مردم از حضور در تجمعات بیان کرد: دیروز شاهد افزایش ناگهانی فوتیها در کشور بودیم. ۲۰۷ نفر فوت کردند. نباید فراموش کنیم که ۲۰۷ انسان که عزیز کسی بودند، جانشان را به خاطر سهلانگاری از دست دادند. دلایل افزایش آمار مبتلایان و فوتی زیاد است. یکی از مهمترین آنها سفرهای غیرضروری مردم در هفتههای گذشته است. بارها هشدار دادیم که از سفرهای غیرضروری پرهیز کنید. اما همچنان شاهد ترافیک در محورهای شمالی کشور هستیم. از طرفی برگزاری کنکور آن هم در این شرایط اصلا واجب نبود. حضور مردم در تجمعات گوناگون موجب گسترش کرونا در کشور شده است.
اگر مردم همانند روزهای ابتدای شیوع در خانه میماندند یا پروتکلها را جدیتر رعایت میکردند حتما تاکنون کرونا را کنترل میکردیم. اما دیروز مشاهده کردیم که با گذشته یک هفته آمار کرونا با چه شدتی افزایش پیدا کرده است. به عقیده بنده گفتههای دکتر طبرسی هم که گفته بود اگر به همین روال پیش رویم آمار فوتیها به روزانه ۶۰۰ نفر هم میرسد دور از ذهن نیست! مردم باید رعایت پروتکلها را جدی بگیرند. هر نوع تجمعی در این شرایط باعث انتقال ویروس میشود.
ارائه آمارها براساس گزارش تستهای مثبت
محرز در خصوص آمارهای اعلام شده از سوی وزارت بهداشت گفت: برخلاف انتقادها آمارهایی که از سوی وزارت بهداشت اعلام میشود، کاملا واقعی است ولی این آمار براساس گزارش تستهای مثبت است. در کشور یک نوع آماری وجود دارد که بعد از اپیدمی ایدز نحوه تخمین زدن آمارها به شکل مدلسازی شروع شده است. در روزهای گذشته رییسجمهور اعلام کرد ۲۵ میلیون نفر به کرونا مبتلا شدند، گفته ایشان کاملا براساس آمارهای تخمینی بود. متاسفانه ما هنوز از افراد ناقل و بدون علامت هیچ آماری در دست نداریم. به طور مثال در کشور ایسلند به دلیل جمعیت بسیار پاییناش دولت از تمام مردم تست گرفت و متوجه شد ۸۰ درصد مردم ناقلان بیعلامت هستند. بنابراین ما دو نوع آمار در کشور داریم: یکسری آمار تخمینی و دیگری آمار گزارش شده. به همین دلیل وزارت بهداشت تنها گزارش تستهای مثبتی که در اختیار دارد را اعلام میکند.
استانهای تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسانجنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسانرضوی، مازندران، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان و یزد در وضعیت قرمز قرار دارند. استانهای کهگیلویهوبویراحمد، چهارمحالوبختیاری، هرمزگان، فارس و گلستان نیز در وضعیت هشدار قرار دارند.
اخبار برگزیدهلینک کوتاه :