ads
xtrim

شاهد سیل واردات آفتکش ها به کشور هستیم

به گزارش جهان صنعت نیوز:  محمدناصر عطایی‌نیا عضو هیأت مدیره انجمن صنایع تولید کننده سموم کشور امروز سه شنبه ۱۵ مهر ماه در نشست خبری گفت: ۶۰ شرکت فرمولاسیون سموم در کشور وجود دارد که آزمایشگاه‌های مجهزی دارند و می‌توانند همه گونه سم را در داخل کشور فرموله کنند اما وزارت جهاد کشاورزی ترجیح می‌دهد به جای به کارگیری این شرکت‌ها، سم آماده را از کشورهای دیگر وارد کند.

وی ادامه داد: صنعت فرمولاسیون در داخل کشور نیم قرن تجربه دارد و به پختگی کامل رسیده و می‌تواند صرفه‌جویی ارزی برای کشور داشته باشد. سوال اینجاست که چرا چراغی که سال‌هاست روشن نگه داشته شده، برخی می‌خواهند آن را در جایی دیگر روشن کنند؟

عضو هیأت مدیره انجمن صنایع تولید کننده سموم با بیان اینکه گرانی ارز فرصت خوبی برای صادرات است و باید از تولید داخل حمایت شود، گفت: در سال‌های گذشته ایران صادر کننده سموم به کشورهای منطقه از جمله ترکیه بود اما امروز در سایه عدم حمایت دولتی به وارد کننده کامل تبدیل شده‌ایم.

وی با طرح سؤالی مبنی بر اینکه در شرایط کمبود ارز چرا به جای حمایت از تولید داخل باید واردات انجام شود؟ گفت: سال گذشته ۲۵۰ میلیون دلار برای تأمین مواد تکنیکال اختصاص یافت اما از این اعتبار، ۵۲ درصد به واردات سم آماده پرداخته شد در حالی که می‌توانستند مواد تکنیکال را وارد کشور کنند؛ در داخل توسط شرکت‌های داخلی فرموله می‌شدند.

عطایی‌نیا افزود: عملکرد دولت درباره سموم نشان می‌دهد که دو دلار ارز یارانه‌ای به تولید داخل می‌دهند درحالی‌که سه دلار به واردات اختصاص می‌یابد.

این مقام مسئول تأکید کرد: به موجب قانون، اگر محصول مشابه داخلی وجود دارد واردات آن انجام نشود اما این قانون درباره آفت‌کش‌ها رعایت نمی‌شود و همچنان شاهد سیل واردات هستیم.

وی گفت: چرا در شرایط محدودیت ارزی به جای حمایت از تولید داخل که می‌تواند ۳۰ درصد صرفه جویی ارزی نسبت به واردات داشته باشد، ارز را به واردات می‌دهند؟

به گفته عضو هیأت مدیره انجمن صنایع تولید کننده سموم، بخش فرمولاسیون سموم کشور از کشورهایی مثل هند و چین هم شرایط بهتری دارد. سمومی که در داخل کشور تولید می‌شود تحت استاندارد فائو است که استاندارد بسیار سختگیرانه‌ای دارد.

عطایی‌نیا ادامه داد: در حال حاضر شرکت‌های تولید کننده سم با یک چهارم ظرفیت کار می‌کنند و اگر از این بخش حمایت شود تا ۹ برابر میزان مصرف داخل می‌توان به کشورهای دیگر صادر کرد.

وی گفت: مصرف سموم کشور سالانه ۳۰ هزار تن است در حالی که ظرفیت تولید ما ۳۰۰ هزار تن می‌باشد. اگر متوسط قیمت هر سم را ۱۰ دلار فرض کنیم در صورت حمایت از این بخش ۲.۷ میلیون دلار امکان صادرات خواهیم داشت.

عضو هیأت مدیره انجمن صنایع تولید کننده سموم بیان کرد: متأسفانه در سال‌های گذشته ارز ۴۲۰۰ تومانی این بخش را فلج کرد. این یک سیاست شکست خورده‌ای است که متأسفانه دولت آن را اجرایی می‌کند. وارد کنندگان با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد می‌کردند اما شرکت‌های داخلی برای تأمین نیازشان نمی‌توانستند ارز با ارز ۴,۲۰۰ تومان وارد کنند و در این رقابت شکست می‌خوردند.

عطایی‌نیا اضافه کرد: البته قبل از بحران ارزی شرایط بهتر بود اما در دو سال گذشته واقعاً کف ترازو به سمت وارد کنندگان سنگینی کرده و در این رقابت نابرابر آنها پیروز میدان شدند.

وی اظهار داشت: ممنوعیت صادرات اشتباه دیگری بود که تولید کنندگان داخل را زمین‌گیر کرد. قبل از ممنوعیت سموم کشور ما به کشورهای منطقه صادر می‌شد اما ممنوعیت صادرات باعث شد بازارهای خود را از دست بدهیم.

عضو هیأت مدیره انجمن صنایع تولید کننده سموم در ادامه گفت: متأسفانه با اینکه به اذعان خود وارد کنندگان ۲۵ درصد سموم مورد نیاز وارداتی است اما سال گذشته ۵۲ درصد سهم واردات بوده است.

عطایی‌نیا تاکید کرد: در صورتی که از بخش سموم حمایت شود توان صادرات به کشورهای عراق، ترکیه، آذربایجان، قزاقستان و ازبکستان را داریم.

 

اخبار برگزیدهاقتصاد کلان
شناسه : 143063
لینک کوتاه :