xtrim

پژوهشگر و فعال حوزه موسیقی: شجریان هیچگاه کنج عافیت طلب نکرد

به گزارش جهان صنعت نیوز:   داریوش پیرنیاکان روز شنبه در حاشیه مراسم خاکسپاری مرحوم شجریان طی گفت و گو با خبرنگاران افزود: شجریان در آثار خود نشان داد که فرزند ایران است، وی با مردم و بین مردم ماند و اکنون نیز ببینید مردم برای او چه می‌کنند.

وی ادامه داد: تا سالها بعد رساله های دکتری پیرامون شجریان و آثار هنری او نوشته خواهد شد، شجریان رفت تا بر تارک تاریخ ایران بدرخشد، اگر فردوسی شاعر ملی است شجریان نیز خواننده ملی ماست و اکنون او در موسیقی به اوج خود رسیده است.

این پژوهشگر عرصه موسیقی گفت: آواز و کار هنری شجریان یک بخش ویژگی اوست و بخشی نیز اندیشه استاد است که در موسیقی او نیز دیده می شود، این  بزرگترین میراث شجریان است.

opal

وی افزود: اگر امروز مشکلات ناشی از شیوع کرونا و برخی مسایل دیگر نبود، مردم از تمام شهرها برای مراسم تشییع و تدفین شجریان حضور می‌یافتند. 

پیرنیاکان پیش از مصاحبه، رسانه خبرنگاران را جویا شد و اعلام کرد با صداوسیما مصاحبه نمی‌کند.

محمدرضا شجریان برجسته‌ترین هنرمند عرصه آواز و موسیقی سنتی ایران که از وی با عنوان “خسرو آواز ایران” یاد می‌شود پس از تحمل دوره طولانی بیماری پنجشنبه شب در سن ۸۰ سالگی در بیمارستان جم تهران درگذشت.

مرحوم شجریان سالها از بیماری ریه رنج می‌برد و طی روزهای اخیر به دلیل مشکلات ریوی و تنفس ناپایدار، افت فشار خون و افت سطح هوشیاری در بخش مراقبتهای ویژه بستری شده بود.

استاد شجریان زادهٔ اول مهر ۱۳۱۹ در مشهد، موسیقی‌دان، آهنگ‌ساز، خواننده و خوشنویس ایران زمین و نامزد ۲ جایزه گِرمی (Grammy Awards) بود و سایت انجمن آسیا وی را به‌ عنوان پرآوازه‌ترین هنرمند موسیقی اصیل ایرانی معرفی کرد. همچنین روزنامه ونکوورسان او را یکی از مهم‌ترین هنرمندان موسیقی در سال ۲۰۱۰ و یکی از ۵۰ صدای برتر جهان معرفی کرده‌ بود.

مرحوم شجریان در طول فعالیت هنری خود موفق به تولید ۶۰ آلبوم موسیقی، خوانندگی در تیتراژ فیلمهایی همچون دلشدگان، ابجد و زمستان و اجرای دهها کنسرت داخلی و بین‌المللی شد. 

پیکر مرحوم محمدرضا شجریان همراه با پخش نوای جاودانه ربنای عرفانی استاد آواز ایران روز شنبه در محوطه آرامگاه فردوسی در مشهد آرام گرفت.

اجتماعی و فرهنگیاخبار برگزیدهخواندنی
شناسه : 143983
لینک کوتاه :