واگذاری مدیریت پایانه های مرزی کشور به وزارت راه
به گزارش جهان صنعت نیوز: روز گذشته حجتالاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی رئیس جمهوری در یکصد و هفتاد و دومین جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت پس از ارائه گزارش دستگاه های مرتبط از وضعیت تبادلات و مراودات اقتصادی و تجاری با همسایگان، با اشاره به اهمیت راهبردی روابط با کشورهای همسایه گفت: با تشکیل هر چه سریع تر کارگروه و کمیته ای متشکل از دستگاه های مرتبط با حوزه مراودات تجاری با همسایگان، به صورت منسجم و یکپارچه در جهت رفع مشکلات در این حوزه اقدام شود تا سطح تبادلات تجاری به سطح مطلوب ارتقا یابد.
در این راستا به منظور ایجاد مدیریت واحد در راستای انسجام بخشی به امور پایانه های مرزی کشور مدیریت این پایانه ها، همچون پایانه های هوایی و دریایی به وزارت راه و شهرسازی محول شد.
محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی با حضور در برنامه خبری ساعت ۲۱ شبکه اول سیما با اشاره به این مصوبه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت اظهار کرد: دغدغه اصلی این اقدام تسهیلگری، سادهسازی و روانسازی در تبادلات مرزی است.
وی افزود: پایانههای مرزی چند سالی است که به دلیل قرائتهای گوناگون، دچار نابسامانی حداکثری است و به یک انتظامبخشی و مدیریت هماهنگ نیاز دارد، البته باید توجه کرد که هر دستگاهی، کماکان وظیفه خود را دارد و بر اساس ضوابط و رویههای قانونی، ما بر مبنای موافقتنامههایی که با کشورهای هدف داریم، این مدیریت را انجام میدهیم.
وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه مدیریت تاکنون برعهده چه دستگاهی بوده است، عنوان کرد: پیش از این، هر دستگاهی در پایانههای مرزی، کار خود را انجام میداد که این شیوه، ناهماهنگی، دوبارهکاری، موازیکاری و آشفتگی در پی داشت. ستاد هماهنگی اقتصادی با تاکید رییسجمهور، همانند مرزهای هوایی و دریایی که مسوولیتشان بر عهده وزارت راه و شهرسازی است، پایانههای مرزی را نیز به اصل خود واگذار کرد.
این عضو کابینه دولت با بیان اینکه وزارت راه و شهرسازی میلیاردها تومان را صرف ساخت پایانههای مختلف در مرزهای کشور کرده است، گفت: واگذاری پایانههای مرزی، همچون مرزهای دریایی و هوایی به این منظور بر عهده وزارت راه و شهرسازی گذاشته شده است تا کار به شکلی واحد دنبال شود. بر مبنای این مدیریت واحد، وزارت راه و شهرسازی، ساعت کار، نحوه حضور و پاسخگو بودن دستگاههای مسوول در پایانههای مرزی را هماهنگ و کنترل خواهد کرد.
اسلامی این تصمیم دولت را موجب ساماندهی شرایط در پایانههای مرزی عنوان و تصریح کرد: تجار و بازرگانان نیز از این تصمیم ابراز خرسندی کردند؛ زیرا از موازیکاری، دوبارهکاری و تکرار برخی از فعالیتها که تا قبل از این، دستگاهی متولی کنترل آن نبود، جلوگیری خواهد کرد.
وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد قرار نیست که وزارت راه و شهرسازی در امور تخصصی گمرک و یا سایر دستگاهها دخالت کند. وی هرگونه تغییر در شیوه اداره پایانههای مرزی را منوط به ارزیابی شرایط موجود دانست و خاطرنشان کرد: افرادی را منطبق با این وظیفه ماموریتی در پایانههای مرزی منصوب خواهیم کرد تا بتوانیم هماهنگیهای لازم را ایجاد و تسهیل کنیم.
اسلامی یادآور شد: هدف ستاد اقتصادی و شخص رئیسجمهور از این تصمیم را تسهیل، تسریع و سادهسازی امور و فرآیندهای موجود در مرزهاست.
اخبار برگزیدهاقتصاد کلانلینک کوتاه :