افزایش ۱۲ برابری مشترکان برق پس از پیروزی انقلاباسلامی
به گزارش جهان صنعت نیوز: صنعت برق کشورمان بعد از سال ۱۳۵۷ که سال پیروزی انقلاب اسلامی است تلاش برای تکمیل زیرساختهای برقی را در دستور کار خود قرار داد به گونهای که اکنون دستاوردهای این صنعت همپای کشورهای توسعه یافته جهانی شده است.
در این سال ها، طول شبکههای توزیع برق از ۶۸ هزار کیلومتر در سال ۵۷ اکنون به رقم ۸۱۵ هزار کیلومتر رسیده که نشان از رشد ۱۲ برابری این شبکهها است.
همچنین طول شبکههای انتقال و فوق توزیع کشور نیز رشدی ۱۰ برابری یافته و نیز ظرفیت پستهای انتقال و فوق توزیع رشدی ۱۵ برابری را نشان میدهد. ظرفیت ترانسفورماتورهای توزیع برق کشور نیز رشد ۱۶ برابری دارد و نیز تعداد ترانسفورماتورهای توزیع نسبت به ابتدای انقلاب اسلامی ۲۹ برابر شده است. برقرسانی روستایی ایران درحالی به ۹۹.۷ درصد رسیده که این میزان در جهان ۷۶درصد است. معاون برنامه ریزی اقتصادی شرکت مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران(توانیر) به تلاش های صورت گرفته برای برق رسانی روستایی اشاره کرد و گفت: تلاشهایی که از ابتدا و پس از انقلاب اسلامی صورت گرفته منجر به آن شدکه تا کنون رقم قابل توجهی در برق رسانی به روستاها محقق شده است.
رجبی مشهدی ادامه داد: اکنون حدود ۹۹.۶ درصد از روستاییان کشور از نعمت برق برخوردارند و این درحالی است که عدد متوسط جهانی ۷۹ درصد است.
وی افزود: تلاش براین است که تا پایان سال ۱۴۰۰ این عدد به رقم ۹۹.۹ درصد برسد.
سخنگوی صنعت برق خاطرنشان کرد: مجموعه تلاشها در بخش روستایی به این فعالیت تنها محدود نشده و مقرر است تا پایان سال ۱۴۰۰ به عشایر کوچنده هم از طریق نیروگاههای سیار و یا انرژی خورشیدی که ۲۰ هزار دستگاه در اختیار آنها قرار داده میشوند برقرسانی شود تا آنها نیز بتوانند به نوعی از نعمت برق بهرهمند شوند.
امسال و در ۶ ماه نخست براساس گزارش پایگاه خبری شرکت مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق(توانیر) به ازای هر روز کاری یک روستا در کشور به شبکه برق متصل شده که با احتساب دو هزار ۹۲۹ روستای متصل شده قبلی در دولت تدبیرو امید، شمار روستاهای برقدار در این دولت، به طور متوسط به ۸ روستا در هر هفته افزایش یافته است.
براساس آمارهای منتشرشده از سوی وزارت نیرو، میزان برقرسانی به روستاها در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی چهار هزار و ۳۶۷ روستا و تعداد خانوارهای روستایی بهرهمند از این نعمت پانصد هزار خانوار بود، اما با پیروزی انقلاب روند برقرسانی روستایی شتاب گرفت.
تازهترین گزارش شرکت مادر تخصصی تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران (توانیر) نشان میدهد تعداد روستاهای برقرسانی شده در دولت یازدهم دو هزار و ۱۵۲ روستا بوده و تعداد خانوارهای بهره مند از برق نیز ۳۰ هزار و ۹۶۵ خانوار بوده است.
همچنین در جریان برقرسانی در دولت دوازدهم، ۶۲۷ روستا برقرسانی شده و تعداد خانوارهایی که از این نعمت برخوردار شده اند نیز به ۹ هزار و ۳۲۲ خانوار رسیده است.
میزان برق رسانی به روستاها در مجموع در دو دولت یازدهم و دوازدهم به دو هزار و ۷۷۹ روستا رسیده و تعداد خانوارهای روستایی که در این دو دولت از نعمت برخوردار شدهاند بالغ بر چهل هزار و ۲۷۸ خانوار است.
همچنین در ۶ ماه نخست امسال بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان برای بهسازی، مقاوم سازی و رفع فرسودگی شبکههای برق روستایی هزینه شده است.
اخبار برگزیدهاقتصاد کلان
لینک کوتاه :