سلامی: دولت از هر لیتر سوخت مالیات دریافت کند
جهان صنعت نیوز| غلامرضا سلامی در پاسخ به این پرسش که بهترین راهکار جبران خسارت سیل چیست؟ گفت: راهکارهای زیادی در این خصوص وجود دارد. برای مثال، قیمت بنزین در حدود ۶، ۷ سال است که تغییری نکرده است. به نظر شما وضعیت قیمت بنزین در کجای دنیا این گونه است؟ دولت از روی رقم بنزین می تواند مالیات بگیرد.
وی افزود: به فرض دولت اگر از هر لیتر بنزین ۳ هزار تومان مالیات بگیرد، رقم آن از کل مالیات هایی که در حال حاضر به صورت مستقیم و غیرمستقیم می گیرد، بیشتر می شود و رقمی در حدود ۱۳۰ هزار میلیارد تومان خواهد شد.
این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: با این پول چه کارها که نمی شود کرد. در رابطه با دیگر حامل های انرژی مثل گازوییل، برق و گاز نیز همین گونه است.
سلامی با بیان این که در حال حاضر دولت سوبسیدهای بیهوده و بدون دلیل می دهد که فقط باعث می شود مصرف بالا رود، عنوان کرد: هزینه بازسازی مناطق زلزله زده خیلی بیشتر از رقم هایی است که برآورد می شود.
وی متذکر شد: شما فرض کنید در رابطه با ۳۵ هزار خانه ای که نیاز به بازسازی دارد، اگر هر خانه حداقل ۵ میلیون تومان هزینه داشته باشد، رقمی در حدود ۱۵۰، ۱۶۰ هزار میلیارد تومان می شود؛ به غیر از این که تمام لوازم خانگی این خانوارها از بین رفته است.
این کارشناس اقتصادی یادآور شد: دولت این رقم را از کجا می خواهد بیاورد؟ دولت همین طوری بدون این که این هزینه را داشته باشد، با کسری وحشتناک بودجه روبهرو است. این در شرایطی است که هر موقع نیاز به پول وجود داشته، به سراغ صندوق توسعه ملی می روند. در حالی که ما در شرایط تحریم هستیم و نیاز به ذخیره منابع مالی داریم.
سلامی گفت: راهحل وجود دارد و منابع درآمدی دولت اجازه می دهد که با حداقل فشار بودجه دولت را تامین کنیم. از برنامه سوم توسعه تاکنون در مورد قیمت حامل های انرژی که به نرخ فوب خلیجفارس برسد، صحبت شده است. الان چند سال از برنامه سوم توسعه می گذرد؟
وی افزود: اگر به دولت فشار بیاید، از بودجه آموزش و پرورش می زند و یا از بودجه بهداشت می زند، چون منبع دیگری وجود ندارد.
سلامی خاطرنشان کرد: دولت باید در جهت حل مشکل از ابزارهای درست استفاده کند. تنها راه تامین درآمد مالی دولت مثل همه دنیا مالیات است. همین الان در ترکیه هر لیتر بنزین ۱۷، ۱۸ هزار تومان است.
اقتصاد کلان
لینک کوتاه :