xtrim

چهار طرح حمایتی دولت برای گذر از بحران کرونا

به گزارش جهان صنعت نیوز: با همه‌گیری بیماری کرونا و تاکید بهداشت جهانی بر خانه‌نشینی به منظور حفظ فاصله‌گذاری اجتماعی ، دولت‌ها اقدام به برنامه‌ریزی برای حمایت از افراد آسیب‌پذیر کردند و در ایران نیز با وجود تحریم‌های ظالمانه که پس از خروج آمریکا از برجام هر روز بیشتر ‌شد و حمایت از معیشت مردم به ویژه اقشار آسیب‌پذیر اولویت اصلی دولت بود و اقدام های حمایتی را در دستور کار قرار داد.

کابینه دولت دوازدهم پرداخت وام یک میلیونی به یارانه‌بگیران، پرداخت بیمه بیکاری به افرادی که در دوران شیوع بیماری کرونا بیکار شدند، تسهیلات کرونایی به بنگاه‌های آسیب دیده از کرونا و بسته حمایتی ۲۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومانی را از همان ماه‌های نخست شیوع بیماری کرونا اجرایی کرد.

پرداخت وام یک میلیون تومانی به یارانه‌بگیران

پرداخت تسهیلات بانکی به شکل وام قرض‌الحسنه یک میلیون تومانی به خانوارهای یارانه بگیر از مصوبات حمایتی دولت بود. در این مصوبه خانوارهایی که یارانه نقدی ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان دریافت می‌کنند مشمول این مصوبه بودند.

مبلغ وام یک میلیون تومان و نرخ کارمزد چهار درصد است که اقساط آن از ابتدای تیر ماه به مدت ۳۰ ماه و هر قسط ۳۵هزار تومان از یارانه سرپرست خانوار کسر می‌شود و تا کنون چهار قسط آن از حساب یارانه‌بگیران اخذ شده است.

کمک هزینه ۲۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومانی

حمایت از خانوار و اقشار آسیب‌پذیر از جمله اقدامات دولت از خانواده‌هاست که از جمله آن می‌توان به پرداخت مبلغ ۲۰۰ الی ۶۰۰هزار تومان به یک میلیون خانوار با جمعیت سه میلیون نفر که عضو کارمند یا بازنشسته نداشته و تحت پوشش بیمه یا نهادهای حمایتی هم نیستند (ماهانه ۳۵۰ میلیارد تومان به این بند اختصاص خواهد یافت).

میزان کمک بین ۲۰۰ هزار تا ۶۰۰ هزار تومان بسته به بعد خانوار به این ترتیب که خانوار یک نفره ۲۰۰ هزار تومان، دو نفره ۳۰۰هزار تومان، سه نفره ۴۰۰ هزار تومان، چهار نفره ۵۰۰ هزار تومان و پنج نفره و بیشتر ۶۰۰ هزار تومان، در چهار مرحله پرداخت شده است که آخرین مرحله آن ۳۱ خرداد ۹۹ توسط سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها، واریز شد.

تسهیلات کرونایی بنگاه‌های آسیب‌دیده

بحران کرونا بخش‌های مختلف کشور را با مشکلات زیادی همراه کرده که در این میان کسب‌وکارهای مختلفی دچار زیان شدند. براساس اعلام مرکز آمار  شیوع ویروس کرونا موجب توقف کامل ۳۸ درصد کسب‌وکارها در اسفند ۹۸ و فروردین ۹۹ شد که البته این عدد در اریبهشت به ۲۱ درصد کاهش یافت. از سوی دیگر در اسفند و فروردین ماه تنها ۲۲ درصد کسب‌وکارها با تمام ظرفیت به فعالیت خود ادامه دادند که این عدد در اردیبهشت ماه به ۳۴ درصد افزایش پیدا کرد.

دولت برای حمایت از کسب و کارها، پرداخت تسهیلات کرونا را مصوب کرد و از سیزدهم خردادماه ثبت نام در سامانه کارا برای دریافت تسهیلات شروع و پرداخت این تسهیلات در چند دوره با توجه به ادامه شیوع بیماری کرونا تا پایان آبان ماه تمدید شد.

در مجموع ۱۴ رسته اصلی و ۸۵۰ زیررسته شناسایی شد. تعداد بنگاه‌های آسیب دیده ذیل این ۱۴ رسته شامل سه میلیون واحد است که یک میلیون و ۳۰۰ واحد آن بیمه شده و دارای کد کارگاهی و یک میلیون و ۷۰۰ واحد فاقد بیمه و کد کارگاهی هستند. همچنین در این واحدها ۲.۸ میلیون نفر بیمه شده و سه میلیون نفر فاقد بیمه مشغول به کارند.

براساس آخرین آمار (۲۹ مهرماه) از میان ۵۵۱ هزار پرونده متقاضی دریافت وام کرونایی ۳۱۳ بنگاه تسهیلات به مبلغ ۶ هزار و ۲۴۷ میلیارد تومان دریافت کردند.

بیمه بیکاری کرونا

بیمه بیکاری کرونا یکی از راهکارهای دولت برای حمایت از معیشت مردم در دوره شیوع این بیماری به شمار می‌رود. برای همین منظور سامانه‌ای به آدرس  bimebikari.mcls.gov.ir  راه‌اندازی شد تا افراد درخواست خود را در آن ثبت کنند. 

براساس این گزارش سخنگوی دولت در آخرین آمار اعلامی در یکی از شبکه‌های خبری اعلام کرد که با شیوع بیماری کرونا یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر از بازار کار خارج شدند و از این میزان ۸۵۰ هزار نفر متقاضی دریافت بیمه بیکاری بودند که با احتساب ۲۴۰ هزار نفر از افرادی که پیش از این مقرری بیمه بیکاری دریافت می‌کردند در مجموع یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر در لیست دریافت بیمه بیکاری قرار داشتند.

به گفته «علی ربیعی» پس از این مدت ۱۶۹ هزار نفر در دور جدید بازگشت به کار داشتند.

«مهدی شکوری» مدیرکل امور بیمه‌شدگان سازمان تامین اجتماعی نیز اعلام کرد: تا کنون ۹۹۰ هزار نفر بیمه بیکاری دریافت کردند و ۶۲ هزار نفر نیز تا چند روز آینده مقرری بیمه بیکاری دریافت خواهند کرد.

اخبار برگزیدهاقتصاد کلان
شناسه : 147744
لینک کوتاه :