پیادهسازی دولت الکترونیک با یکپارچهسازی اطلاعات
به گزارش جهان صنعت نیوز: رشد دولت الکترونیکی، از مهمترین مسائلی است که بارها به آن اشاره شده است. ملموس شدن رشد و پیادهسازی دولت الکترونیک نیازمند آن است که تمامی سازمانها و نهادهای دولتی برای ارائه خدمات، دادههای خود را در دسترس سایرین قرار دهند و با استفاده از فناوری اطلاعات تسهیل در کسبوکار و ارائه هر چه سریعتر خدمت را فراهمآورند. در این میان یکی از مهمترین پیشنیازها، اتصال به بستر مرکز ملی تبادل اطلاعات است.
در این زمینه «مجید فولادیان» گفت: طبق آمار موجود، با راهاندازی گذرگاه خدمات دولت (GSB)، سالانه حدود یک میلیارد تراکنش بین دستگاهی از طریق مرکز ملی تبادل اطلاعات انجام میشود که این امر نقش بسزایی در حفظ دادههای حریم خصوصی مردم داشته و از انتشار آنها در محیط اینترنت جلوگیری میکند.
وی در ادامه افزود: پیادهسازی دولت الکترونیکی بیش از هر چیز نیازمند آن است که تمامی سازمانهای دولتی برای ارائه خدمات خود، دادهها را در دسترس متقاضیان قرار دهند و با استفاده از فناوری اطلاعات، زمینه تسهیل درکسبوکار و ارائه هر چه سریعتر خدمات را فراهم کنند.
وی افزود: در این میان، یکپارچهسازی اطلاعات و خدمات یک نیاز بسیار جدی است که گامی اساسی در تحقق دولت الکترونیکی به شمار میرود. اما تحقق این امر در گرو ایجاد بستری مناسب برای تبادل و به اشتراکگذاری دادهها، اطلاعات و خدمات است.
تعریف دو پروژه ملی
مدیرکل پایش و نظارت بر پیادهسازی دولت الکترونیکی خاطرنشان کرد: برای دستیابی به هدف یکپارچهسازی اطلاعات و خدمات، مرکز ملی تبادل اطلاعات کشور تأسیس شد. این مرکز ضمن به عهده گرفتن کلیه وظایف مربوط به یکپارچهسازی خدمات الکترونیکی، با ایجاد دو پروژه ملی باعنوان طراحی و اجرای گذرگاه خدمات دولت GSB (جهت تبادل خدمات الکترونیکی بیندستگاهی در بستر اختصاصی شبکه ملی اطلاعات) وگذرگاه عمومی خدمات دولت PGSB (جهت ارائه خدمات سازمانهایدولتی و بخشهای خصوصی به یکدیگر در بستر اینترنت) کار خود را پیش میبرد.
فولادیان تصریح کرد: این دو گذرگاه ارائه خدمات در مرکز ملی تبادل اطلاعات با ایجاد بستر کاملاً مجزا و تفکیکشده که یکی از آنها بر روی شبکه اختصاصی مرکز ملی تبادل اطلاعات و دیگری بر روی اینترنت و به صورت حفاظتشده است، تبادل خدمات دولت با مردم و کسبوکارها را تسهیل میکنند.
وی افزود: در بخش ارائه خدمات دولت به مردم و کسبوکارها، نیاز این بخش از اقتصاد الکترونیکی کشور با راهاندازی گذرگاه عمومی خدماتدولت (PGSB) به میزان قابلتوجهی تأمین شده است. بهطوریکه هر یک از سامانههای اینترنتی میتوانند از این به بعد از خدمات متنوع الکترونیکی دولت نظیر تأیید و احراز هویت کد ملی، آدرس پستی، شماره تلفن، خدمات استعلام شهرداری و غیره با حفظ حریم خصوصی افراد و محرمانگی دادههای مربوط به هر شخص، بهرهمند شوند.
وی در خصوص آخرین وضعیت مرکز ملی تبادل اطلاعات گفت که هم اکنون ۹۰۱ سرویس الکترونیکی بیندستگاهی در این مرکز در حال مبادله شدن است که در این میان ۵۲ دستگاه بهعنوان سرویسدهنده و ۱۵۵ دستگاه بهعنوان سرویسگیرنده در این مرکز در حال فعالیت هستند.
اخبار برگزیدهاقتصاد کلانخواندنیدانش و فناوری
لینک کوتاه :