xtrim

بهره برداری از فاز نخست “مگاپروژه انتقال آب از خلیج فارس”

به گزارش جهان صنعت نیوز: در این زمینه، خداداد غریب‌پور- رئیسهیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران(ایمیدرو) با بیان اینکه قرار است قطعه نخست طرح به طول ۳۰۵ کیلومتر به مناسبت میلاد حضرت محمد (ص)، از خلیج فارس به سیرجان، افتتاح شود، گفت: جمع هزینه در مرحله شیرین‌سازی و خط انتقال تا سیرجان، ۱۶ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان (ریالی و ارزی) است.

وی افزود: هدف عمده طرح، شیرین ‌سازی و انتقال آب نمک‌زدایی شده، توسط سه خط انتقال از خلیج ‌فارس به صنایع استان‌های هرمزگان، کرمان و یزد، تامین بخشی از نیازها و مصارف آب مجتمع‌های تولیدی در حال بهره‌برداری و طرح‌های توسعه مجتمع‌های معدنی و صنعتی، گل‌گهر، مس سرچشمه و چادرملو است. مسیر خط انتقال از غرب بندرعباس شروع و پس از تامین آب مجتمع معدنی و صنعتی گل گهر، به طرف مجتمع مس سرچشمه ادامه خواهد یافت و در نهایت به صنایع فولادی و معدنی استان یزد منتهی می‌شود.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت ضمن اشاره به اینکه پروژه فوق در راستای سیاست‌های کلان وزارت صمت اجرایی شده است، اظهار کرد:  این پروژه با راهبری ایمیدرو است و شرکت‌های گل‌گهر، ملی مس و چادرملو سهامداران این طرح بزرگ هستند.

opal

رئیس هیات عامل ایمیدرو اعلام کرد: قطعه نخست انتقال آب از تاسیسات آب شیرین‌کن گل‌گهر به طول ۳۰۵ کیلومتر خواهد بود. قطعه دوم انتقال از گل‌گهر به مس سرچشمه به طول ۱۵۰ کیلومتر و  قطعه سوم انتقال از مس سرچشمه تا صنایع فولادی اردکان ۳۶۰ کیلومتر و انشعاب صنایع معدنی چادرملو ۱۵۰ کیلومتر خواهد بود. در بخش تاسیسات آب شیرین‌کن در فاز نخست به مقدار ۱۸۰ میلیون متر مکعب در سال و ظرفیت تولید آن سالانه ۶۵۰ میلیون متر مکعب خواهد بود.

ظرف سه ماه آینده، آب به مس سرچشمه خواهد رسید

همچنین در این زمینه، اردشیر سعدمحمدی- مدیرعامل شکت ملی صنایع مس ایران- با بیان اینکه با بهره‌برداری از فاز نخست این طرح، ظرف سه ماه آینده آب به مجتمع مس سرچشمه نیز خواهد رسید. با تامین مالی به‌موقع، مناسب و سریع؛ مدول اول آب‌شیرین‌کن در بندرعباس با ظرفیت تولید ۲۰۰ هزار مترمکعب آب‌نمک زدایی شده راه‌اندازی شد که با تکیه بر توان داخلی هم‌اکنون شاهد رسیدن آب تولیدی آب‌شیرین‌کن به منطقه گل گهر سیرجان هستیم.

وی تصریح کرد: کلیه هزینه‌های پروژه در مرحله شیرین‌سازی و خط انتقال از سوی شرکت مس، چادر ملو و گل گهر تامین مالی شده است.

مدیرعامل شرکت ملی مس ایران ضمن اشاره به وجود ذخایر بزرگ معدنی مس در استان‌ کرمان که نتایج اکتشافی جدید، تاییدکننده آن است، اظهار کرد: با انتقال آب خلیج‌فارس عملا یکی از موانع گسترش تولید که کمبود منابع آبی در این استان‌ است، برطرف شده و زمینه هر چه بیشتر توسعه، اشتغال‌زایی و جهش تولید را فراهم خواهد آورد. این پروژه مصداق واقعی خودباوری ملی و شعار «ما می‌توانیم» است. طراحی، اجرا و راه‌اندازی آن به‌صورت صد در صد در داخل به کمک کارشناسان و متخصصین داخلی در دوره‌ای که کشورمان در معرض سخت‌ترین موانع اقتصادی بین‌المللی قرار داشت، انجام شد.

گفتنی است، شرکت ملی صنایع مس ایران به همراه شرکت سنگ‌آهن گل گهر و شرکت معدنی چادرملو به‌منظور تامین آب مورد نیاز طرح‌های توسعه خود اجرای طرح نمک‌زدایی، انتقال و توزیع حدود ۱۳۲ میلیون مترمکعب آب در سال از خلیج فارس را در دستور کار خود قرار داده‌اند که از این میزان ۴۰ میلیون متر مکعب سهمیه شرکت ملی صنایع مس ایران است.

 

اخبار برگزیدهاقتصاد کلانصنعت و معدن
شناسه : 149944
لینک کوتاه :