xtrim

ترامپ علیه ترامپ

به گزارش جهان صنعت نیوز: آخرین تقلاهای او در حالی است که حزب حامی او- جمهوریخواهان- که پیش از انتخابات، شروع به فاصله گرفتن از او کرده بود حال، دامنه اختلافات آنها روز‌به‌روز بیشتر شده و این امر ترامپ را پس از شکست در انتخابات سوم نوامبر، بیش از پیش در انزوا و تنهایی خود فرو برده است؛ حتی خانواده او اعم از همسر و دامادش سعی در ترغیب او به قبول این شکست دارند. همین موضوع باعث بروز شکاف در خانواده ترامپ شده است؛ همسر و داماد در یک سو و پسرانش در سوی دیگر.

جارد کوشنر، مشاور ارشد دونالد ترامپ و داماد او بر این باور است که زمان پذیرش شکست در انتخابات ریاست‌جمهوری فرارسیده و از پدر زن خود خواسته است به شکست در کارزار انتخاباتی گردن نهد. از سوی دیگر گفته می‌شود که ملانیا ترامپ، همسر دونالد ترامپ نیز از او درخواست مشابهی کرده است.

این در حالی است که هر دو پسر دونالد ترامپ، دونالد جونیر و اریک، از او خواسته‌اند به دعوای حقوقی بر سر نتایج انتخابات در برخی از ایالت‌ها ادامه دهد. پسران ترامپ از او خواسته‌اند تا با ادامه مناقشه حقوقی کار را به دادگاه و پس از آن به دیوان عالی بکشاند. ترامپ تا این لحظه این سیاست را دنبال کرده است. او بار دیگر با انتشار یک پست توئیتری از تقلب در انتخابات و سرقت دوره دوم زمامداری خود سخن گفته است. پسران ترامپ از او خواسته‌اند حزب جمهوریخواه را تحت فشار قرار داده و فرمانداران ایالت‌های کلیدی را ناگزیر به تن دادن به بازشماری آرا بکند.

opal

در این میان اعضای یک گروه مشورتی متشکل از برخی مقامات پیشین دموکرات و جمهوریخواه از دولت‌های باراک اوباما، جورج بوش و بیل کلینتون یکشنبه گذشته از دولت ترامپ خواستار همکاری برای آغاز فوری روند انتقال پس از انتخابات شدند.

اعضای این هیات مشورتی برای انتقال ریاست‌جمهوری با انتشار بیانیه‌ای تاکید کردند: «این انتخابات کارزار سختی برای دونالد ترامپ بود اما نمونه‌هایی از روسای جمهوری که از بعد از مبارزه‌ای سخت به کمک جانشین خود شتافته‌اند، در تاریخ پر است.»

این بیانیه را جاش بولتن، رییس دفتر و مایکل لیویت، وزیر بهداشت جورج بوش، تامس مک‌لارتی، رییس دفتر ریاست‌جمهوری در دوره بیل کلینتون و پنی پریتزکر، وزیر بازرگانی دولت باراک اوباما امضا کردند. دستیاران بایدن گفته‌اند که رییس‌جمهور منتخب و اعضای تیم انتقال با نمایندگان جمهوریخواه در تماس بوده‌اند. دوره انتقال قدرت به دولت آتی ۱۰ هفته است و مراسم تحلیف قاعدتا باید در روز ۲۰ ژانویه ۲۰۲۱ (یکم بهمن ۹۹) انجام شود.

بر اساس قانون اساسی آمریکا، ایالت‌ها باید تا روز هشتم دسامبر رسما نتایج تایید شده انتخابات را اعلام کرده و روز ۱۴ دسامبر کالج الکترال رییس‌جمهور آینده را تعیین کند. هدف از این مشاجره حقوقی ایجاد وقفه در روال عادی کار اعلام شده است. چنین امری می‌تواند پای دیوان عالی را به میان بکشد. این در حالی است که دونالد ترامپ و تیم انتخاباتی او تا‌کنون هیچ دلیل و مدرکی دال بر تقلب در انتخابات ارائه نکرده‌اند. شکاف در مواضع اعضای خانواده ترامپ در شرایطی پدید می‌آید که شماری از اعضای ارشد حزب جمهوریخواه و ازجمله جورج دبلیو بوش پیروزی جو بایدن را به او تبریک گفته‌ و از رویکرد دونالد ترامپ انتقاد کرده‌اند.

همچنین میت رامنی، سناتور جمهوریخواه، پیروزی جو بایدن نامزد دموکرات در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا و معاونش کامالا هریس را تبریک گفت و هر دو را افرادی دارای حسن‌نیت و ستودنی نامید. او که هشت سال پیش در برابر باراک اوباما در انتخابات شکست‌خورده بود، در این رابطه تصریح کرد: ‌اظهارات ترامپ در مورد سرقت آرا و وجود تقلب در انتخابات می‌تواند آزادی در کشور و سراسر جهان را خدشه‌دار کند. او در ادامه اضافه کرد:‌ ‌رییس‌جمهوری حق دارد خواستار بازشماری آرا و انجام تحقیقات در مورد برگ‌های رای شود اما نمی‌تواند بدون سند و مدرک، مدعی سرقت آرا و انجام تقلب در انتخابات شود.

 پیام‌های تبریک به بایدن از سراسر جهان به سوی او گسیل می‌شود؛ حتی متحدان گرمابه و گلستان ترامپ همچون عربستان سعودی، به بایدن تبریک گفتند؛ این نشان‌دهنده مرداب انزوایی است که رییس‌جمهور شکست خورده در آن روز‌به‌روز بیشتر فرو می‌رود. به همین دلیل است که بر اساس گزارش رسانه‌های آمریکایی، ملانیا ترامپ، همسر رییس‌جمهور و جارد کوشنر، داماد او که یکی از مشاوران اصلی او نیز محسوب می‌شود، سعی در ترغیب ترامپ به قبول شکست خود دارند.

به نوشته روزنامه فرانسوی لوپریزین، اگرچه از پیش انتخابات، آتش اختلاف‌ها بین سناتورهای پرنفوذ حزب جمهوریخواه و رییس‌جمهوری این کشور شعله‌ور شده و جبهه‌گیری سناتورهای جمهوریخواه از نامزد حزب خود با انتقاد آشکار از برنامه و عملکرد او، آن هم از دو هفته مانده به انتخابات ریاست‌جمهوری، موضوعی است که توجه بسیاری از ناظران و تحلیلگران سیاسی در آمریکا را متوجه خود ساخته بود، اما فروپاشی ستون‌های حمایت از ترامپ در درون حزب خود، پس از شکست در انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا روز‌به‌روز به انزوای او دامن می‌زند.

لیندسی گراهام: ترامپ نباید شکست را بپذیرد

از طرفی سناتور جمهوریخواه لیندسی گراهام که یکی از نزدیک‌ترین هم‌پیمان‌های دونالد ترامپ است گفت، ترامپ نباید شکست در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۰ را از جمله به این خاطر که جمهوریخواهان هرگز نخواهند توانست دوباره رییس‌جمهور دیگری از حزبشان انتخاب کنند، بپذیرد.

لیدسی گراهام به فاکس نیوز گفت: اگر جمهوریخواهان نظام انتخابات آمریکا را به چالش نکشند و تغییر ندهند، هرگز دوباره رییس‌جمهور دیگری از حزب جمهوریخواه انتخاب نخواهد شد.

او اظهار کرد: ترامپ نباید شکست را بپذیرد. ما به اختلاف ۱۰ هزار رای کمتر در جورجیا رسیده‌ایم. او قرار است در کارولینای شمالی پیروز شود. ما در آریزونا از اختلاف ۹۳ هزار رای به کمتر از ۲۰ هزار رای رسیده‌ایم، جایی که همچنان قرار است در آن آرای بیشتری شمارش شود.

گراهام که یکی از نزدیک‌ترین هم‌پیمان‌های ترامپ در کنگره و رییس کمیته قضایی سنا است، خودش در یک رقابت سخت توانست دوباره به کرسی سنا انتخاب شود. او ادامه داد: چه اتفاقی افتاد؟ تیم ترامپ همه آرای زودهنگام و آرای غیابی پستی در پنسیلوانیا را غربال کرده و آنها بالغ بر ۱۰۰ نفر را که فکر می‌کردند مرده باشند یافته‌اند و ۱۵ نفر را که ما مرگشان را تایید کردیم، رای داده‌اند!

گراهام گفت: این مورد من را اذیت می‌کند که شش نفر که ثبت‌نام شدند، بعدا مردند اما رای دادند! در پنسیلوانیا من حدس می‌زنم که هرگز شما غیر این نبینید. این در حالی است که جمهوریخواهان دیگری در کنگره پیشنهاد داده‌اند که ترامپ تسلیم شود و بگذارد حزب جمهوریخواه وارد فصل بعدی کارش شود.

سنگ‌اندازی دولت ترامپ در روند انتقال قدرت

این در حالی است که مقام‌ تعیین‌شده از سوی دولت ترامپ، از امضای نامه‌ای که به تیم انتقالی جو بایدن اجازه می‌دهد تا رسما کارش را آغاز کنند، امتناع می‌کند و این نشانه‌ دیگری از عدم اذعان ترامپ به پیروزی بایدن است و می‌تواند در روند انتقال قدرت اخلال ایجاد کند.

هماهنگ‌کننده «اداره سرویس‌های عمومی» که نهادی کمتر شناخته‌شده و مسوول ساختمان‌های فدرال است، در زمان انتخاب شدن یک رییس‌جمهوری منتخب ایفای نقش می‌کند. این هماهنگ‌کننده اسنادی به امضا می‌رساند که رسما اختیار میلیون‌ها دلار را به تیم‌های انتقالی فرد برنده می‌دهد. علاوه بر این، دسترسی مقام‌های دولتی، فضای دفتری در آژانس‌ها و تجهیزات برای تیم‌های انتقالی فراهم می‌شود. در واقع چنین فرایندی، اعلامیه رسمی دولت فدرال آمریکا درباره پیروز رقابت ریاست‌جمهوری است.

اما تا عصر روز یکشنبه، حدود ۳۶ ساعت پس از آنکه رسانه‌ها جو بایدن را پیروز انتخابات اعلام کردند، امیلی مورفی، هماهنگ‌کننده این آژانس چنین نامه‌ای ننوشته است و از آنجایی که شخص رییس‌جمهوری فعلی آمریکا به شکست در انتخابات اذعان نکرده است، دولت او هم هیچ نوع برنامه فوری برای امضای چنین نامه‌ای در دست ندارد.

این امر می‌تواند به اولین تاخیر در دوره گذار در تاریخ مدرن آمریکا تبدیل شود، بجز در سال ۲۰۰۰ که دیوان عالی آمریکا دستور بازشماری آرا در مناقشه میان ال گور و جورج بوش را در ماه دسامبر صادر کرد. پاملا پنینگتون، سخنگوی اداره سرویس‌های عمومی با ارسال ایمیلی اعلام کرد: روند اثبات هنوز تکمیل نشده است و هماهنگ‌کننده این نهاد از قانون تبعیت می‌کند و تمام الزامات قانونی را محقق خواهد کرد.

احیای تجمعات انتخاباتی، حربه جدید ترامپ

دونالد ترامپ که نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۰ را نپذیرفته است، قصد دارد تجمعات بزرگ انتخاباتی‌اش را احیا کند، اما این گردهمایی‌ها این بار بر اقدام حقوقی او در مخالفت با نتیجه انتخابات متمرکز خواهد بود.

ستاد انتخاباتی ترامپ درنظر دارد مسیری کمتر سنتی برای به چالش کشیدن نتیجه انتخابات را در پیش گیرد که شامل برخی تجمعات ترامپ با تمرکز بر مبارزات حقوقی در چند ایالت و در سراسر آمریکا می‌شود. ترامپ در جریان این تجمعات همچنین تصمیم دارد از آگهی درگذشت افرادی که گفته می‌شود پس از فوت به نامشان رای داده شده است، به عنوان مدرکی برای اثبات ادعای تقلب انتخاباتی مطرح شده از سوی خود استفاده کند. ستاد انتخاباتی ترامپ تیم‌های شمارش آرا را به ایالت‌های جورجیا، آریزونا و پنسیلوانیا اعزام کرده است. ترامپ و ستاد او اتهام تقلب گسترده انتخاباتی در پنسیلوانیا و ایالات دیگر را بدون ارائه مدرکی معتبر مطرح کرده‌اند. دستیاران ترامپ می‌گویند رییس‌جمهوری و گروهی از متحدانش قصد دارند پایگاه حامیان وفادار به وی را حتی در صورت شکست حفظ کنند.

رودی جولیانی وکیل شخصی ترامپ اعلام کرد که علاوه بر دادخواست‌های موجود در پنسیلوانیا، دو دادخواست دیگر در مرحله تنظیم است. او پیش‌بینی کرد که به زودی ستاد انتخاباتی ترامپ چهار یا پنج دادخواست را تنظیم کند و تعداد این دادخواست‌ها احتمالا به ۱۰ مورد می‌رسد.

براساس این گزارش، تقلب انتخاباتی در آمریکا امری نادر است و زمانی که اتفاق می‌افتد، افراد خاطی بازداشت و تحت پیگرد قرار می‌گیرند، اما تغییری در نتیجه انتخابات روی نمی‌دهد. مقام‌های ستادهای انتخاباتی ترامپ در عین حال ادعا کرده‌اند که بیش از ۲۱ هزار رای به نام مردگان در ایالت پنسیلوانیا داده شده است. براساس داده‌های آسوشیتدپرس، حتی در صورت صحت این ادعا و ۲۱ هزار رای با نام افراد فوت شده، بایدن همچنان در این ایالت با بیش از ۲۰ هزار رای از ترامپ جلوتر است.

همچنین مقام‌های دولت ترامپ ادعای تقلب گسترده در انتخابات و رای‌گیری غیرقانونی را رد اما به نام ترامپ به عنوان فردی که این اتهام‌ها را مطرح کرده است، اشاره‌ای نکرده‌اند.

آژانس امنیت سایبری و امنیت زیرساختی، آژانس فدرال ناظر بر امنیت انتخابات آمریکا نیز اعلام کرده است که مقام‌های انتخاباتی محلی تمهیدات تشخیصی در اختیار دارند که تقلب در انتخابات از طریق برگه‌های رای جعلی را دشوار می‌کند. مقام‌های ارشد انتخاباتی از هر دو حزب جمهوریخواه و دموکرات در ایالت‌های آریزونا، جورجیا، میشیگان، پنسیلوانیا و نوادا گفته‌اند که تخلفات گسترده انتخاباتی و نمونه بارزی از تقلب یا اقدام غیرقانونی را مشاهده نکرده‌اند.

اخبار برگزیدهپیشنهاد ویژه
شناسه : 151175
لینک کوتاه :