xtrim

تامین سالانه ۱۲۰ میلیون دوز واکسن آنفلوانزای پرندگان

به گزارش جهان صنعت نیوز: «محمدباقر مقدس» روز شنبه با بیان اینکه بیشترین طیور در معرض خطر این بیماری مرغ تخمگذار کشور است، افزود: اکنون ماهانه بیش از ۱۰ میلیون دوز به مصرف واحدهای طیور تخمگذار می رسد.

به گفته وی، اکنون ۶۲ میلیون قطعه مرغ تخمگذار در کشور است که بیشتر در معرض خطر ابتلا هستند.

 مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری های طیور سازمان دامپزشکی کشور گفت: از اواخر سال ۹۸ طبق برنامه ریزی سازمان دامپزشکی، عملیات واکسیناسیون برای ۱۲ استان بزرگ تولیدکننده مرغ تخمگذار در سه مرحله آغاز شد.

به گفته وی، بیشترین میزان واکسیناسیون تزریقی طیور مربوط به استان های تهران، قزوین، البرز، قم، مرکزی، اصفهان، آذربایجان شرفی، خراسان رضوی، گیلان، مازندران، گلستان و فارس است.

مقدس با بیان اینکه واکسن آنفلوانزای فوق حاد پرندگان از روسیه و چین تامین و وارد می شود، گفت: مشکلی در تامین واکسن نداریم و تامین است.

 مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری های طیور سازمان دامپزشکی کشور گفت: اکنون واکسیناسیون طیور بومی با واکسن های خوراکی در حال اجراست به طوری که ۴۸ هزار قطعه طیور تحت پوشش اینگونه واکسیناسیون قرار دارند.

وی ادامه داد: «سویه H5N8» آنفلوانزای پرندگان  که اکنون در جهان شایع است به‌طور مستقیم در انسان بیماری زا نیست و هیچ مورد درگیری انسانی از آن تا کنون گزارش نشده است ولی سویه هایی از بیماری وجود دارد که میتواند برای انسان مشکل زا باشد

شیوع بیماری آنفلوانزا در جهان 

مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری های طیور سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه روند انتقال این بیماری از پرندگان مهاجر و آزاد پرواز و وحشی است که در زمستان برای رفتن به نقاط گرمتر و تامین غذا به سایر نقاط دنیا سفر می کنند، اظهارداشت: این پرندگان در پنج مسیر پرواز می کنند که یکی از این مسیرها ایران است که در تالاب ها، رودخانه ها و دریای خزر سکونت می کنند.

وی تصریح کرد: این پرندگان مخزن اصلی انتقال آنفلوانزای فوق حاد پرندگان هستند، اما به این بیماری مقاومند.

مقدس با بیان اینکه این بیماری از پرندگان وحشی به طیور بومی و صنعتی انتقال می یابد، گفت: بیماری از سال ۸۴ تا کنون باعث ایجاد بیماری و خسارات شدید در صنعت طیور جهان شده است.

مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری های طیور سازمان دامپزشکی کشور افزود: طی ماه های گذشته بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در کشورهای انگلستان، هلند، دانمارک، آلمان، روسیه، قزاقستان و ژاپن گزارش شده است، بنابراین ما از دو تا سه ماه گذشته راهکارهای پیشگیری را برای مقابله با بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان شروع کردیم و هشدارهای لازم ارایه شد.

تشدید نظارت محیط بانان درخصوص تلفات 

مقدس تصریح کرد: بنابراین طی ماه های اخیر علاوه بر تشکیل ستاد مبارزه با بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، و آماده باش خانه‌های بهداشت در استان ها و شهرستان ها، جلساتی با سازمان حفاظت محیط زیست داشتیم تا با تشدید بازدید و نظارت محیطبانان در سه استان شمالی کشور، میزان تلفات مشخص شود.

به گفته وی، در صورت ارایه گزارش تلفات خارج از روند طبیعی، به طور حتم اقدامات پیشگیرانه و کنترلی بهتری انجام می شود.

برخورد قانونی با جابجایی طیور بومی در سیستم حمل و نقل اتوبوسرانی 

مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری های طیور سازمان دامپزشکی کشور گفت: طبق دستور العمل های سازمان دامپزشکی کشور هرگونه جابجای طیور بدون مجوز، غیرقانونی است در عین حال با مکاتباتی که با سیستم حمل و نقل جاده ای داشتیم قرار شد هرگونه حمل و نقل جاده ای (پایانه ها) طیور بومی از طریق سیستم اتوبوسرانی منتفی شود.

مقدس  اظهارداشت: به طور حتم اگر هرگونه تلفاتی مشاهده یا گزارشی ارایه شود با متخلفان در این خصوص برخورد قانونی صورت می گیرد.

مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری های طیور سازمان دامپزشکی کشور بهترین روش پیشگیری بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان را  تولیدکنندگان می تواند اجرا کنند، اظهارداشت: اکنون مرغداران، باید کامیون خوراک دان، سوخت و آب را آلوده تلقی کنند بنابراین به طور قطع باید هرگونه تانکر، ماشین و کامیون در حوضچه های ورودی، ضدعفونی شوند.

مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری های طیور سازمان دامپزشکی کشور درباره سایر پرندگان گفت: بوقلمون یکی از حساسترین پرندگان پرورشی است که پرورش دهندگان لازم است در خصوص رعایت نکات امنیت زیستی و دستور العمل‌های بهداشتی به شدت  و با حساسیت لازم اقدام کنند.

 

اخبار برگزیدهاقتصاد کلان
شناسه : 152082
لینک کوتاه :